QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.

dimarts, 21 de setembre del 2010

CURSA DE MUNTANYA DEL TAGA. Mítica.

El Piju ho lidera tot, Copa i Circuit.

A aquestes alçades de la temporada ja està clar que l’equip de curses de muntanya de les nostres comarques, el Borges Trail-AAEET, està consolidat com a un dels millors de Catalunya. Si la setmana passada, guanyant a Montblanc, vam aconseguir fer-nos amb el liderat de la provisional del Circuit Català de Curses de Muntanya, de la mà de Josep M Pijuan, aquest cap de setmana tocava assentar les bases per fer el mateix amb la Copa Catalana de Curses d’Alta Muntanya i fer-ho en les diferents categories.
Aquest cap de setmana l’escenari era el Ripollès, a la mítica cursa del Taga, amb sortida i arribada a Sant Joan de les Abadesses mitjançant un recorregut vertical de 23 kms i acumulant un desnivell de 3.500 m, passant per dos cims de més de 2.000 metres com són el Puig Estela i el Taga. Unes pluges generoses van deixar el Ripollès esplèndid i el diumenge, després de superar la boira en guanyar alçada el paisatge era de postal. A la graella de sortida uns 350 corredors i davant de tot els primeres espases de tots els equips de Catalunya que disputen la Copa Catalana 2010. Aurell, Delgado, Kiko Martí, Cazalla, Bartoló, Freixa,... entre ells ens trobaven quatre components del Borges Trail-AAEET, Josep Pijuan, Jordi Pàmies, Biel Secall i Gènia Miró.

De sortida els nostres corredors van situar-se en posicions del grup capdavanter, i tot i estirar-se el grup, sempre tenien el cap de cursa a vista. Destacar el bon inici del Piju i Pàmies entre els quinze primers passant pel Taga en novena i tretzena posició, el Biel liderant el segon grup, va anar perdent pistonada passant pel Taga més enllà del 30.
La Gènia va fer una gran cursa, mostrant una adaptació total a la muntanya i sempre va anar entre el tercer i quart lloc.
El primer en passar pel Taga va ser l’amic Kiko Martí (A.E. Terra de Fang), però la superioritat insultant que ens té acostumats el Pere Aurell (AE Diedre)va acabar amb les seves pretensions. Després d’un descens vertical per alta muntanya, complicat per les intenses pluges dels darrers dies, la prova la va guanyar el Pere Aurell amb un temps de 2:16:50.
Pel que fa als corredors de casa nostra en Pijuan recuperava dos llocs en el descens i entrava el 7è (6è sènior) amb 2:24:36, Pàmies es mantenia i entrava el 13è (12è sènior) amb 2:28:47 i Biel Secall va apurar en els descens, com sempre i recuperava moltes posicions que li van permetre entrar el 22è (4rt veterà) amb 2:40:01. Pel que fa a les fèmines la Guanyadora va ser la Lola Brusau (UEC Anoia) amb 2:59:57 i la Gènia Miró entrava quarta (3a sènior) amb 3:20:53 consolidant la seva adaptació a l’alta muntanya.
Amb aquests bons resultats tots ells pugen posicions a la cassificació general provisional de la Copa Catalana, que premia la regularitat. En Josep Maria Pijuan es col•loca líder global i sènior, Pàmies entra al top ten sènior, Biel Secall opta al podi en veterans i es col•loca tercer i Gènia Miró el mateix en fèmines. De seguir així podríem veure tres podis finals amb membres del Borges Trail-AAEET a la competició de més prestigi de Catalunya de la disciplina. A més, es dóna la circumstància que Pijuan lidera tant la Copa com el Circuit.
L’organització de la prova va ser per la UE Sant Joan de les Abadesses. Senzillament perfecte, bona senyalització, bons avituallaments, bona rebuda dels corredors en acabar, relació preu-obsequis correcte,.... i, com sempre, el Ripollès un lloc on anar-hi sempre.

BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute