QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimecres, 26 de maig del 2010

EL BORGES TRAIL ES LLUEIX A PAÜLS

4 components al podi del Campionat de Catalunya. Pijuan i Jordi Pàmies premis al 1r i 3r sènior, Biel Secall 3r veterà i Gènia Miró 3a sènior.

El passat diumenge es va celebrar el Campionat de Catalunya individual de Curses de Muntanya 2010, la cursa havia de servir per determinar qui era el campió absolut i els de les diferents categories. El responsable de l’organització per aquest any va ser la UEC de Tortosa, que va triar Paüls com a escenari. Un dur recorregut pels Ports, molt vertical, de 23 kms i més de 4.000 m de desnivell acumulat que van haver d’afrontar els 340 participants. Els corredors van haver d’afrontar l’ascens i descens de quatre cims dels ports de més de mil metres, la Mola Grossa (1044m), el Piló de Montsagre (1071m), la Punta de l’Aigua (1083m) i el Joan Gran (1072m). Després de tanta duresa encara els esperava un descens de 5 kms amb 800m de desnivell de baixada directa fins a Paüls.

L’equip de trail de casa nostra, el BORGES TRAIL, va presentar 5 corredors assedegats de victòria i per la calor que ja començava a fer a les 9 del matí, hora de la sortida.

Només començar, la dura pujada a la Mola Grossa ja va estirar el grup, amb els millors corredors de Catalunya al capdavant. En aquest grup, capitanejat per l’internacional Just Sociats s’hi trobaven Kiko Martí (Camarles-Terra de Fang), Josep Cuadrat (UEUrgellenca i ex corredor del BORGES TRAIL fins que la Selecció Catalana ens el va “xorissar”, Pijuan (l’estrella de la temporada al Borges Trail, Pàmies (en progressió ascendent), Biel Secall (en progressió extremadament ascendent), els germans Crosas, Gabriel i Armando (Hemic), Roberto Sancho (Matxacuca), entre d’altres.

Just i Kiko van imposar un ritme infernal que només podria seguir Cuadrat, que poc temps després hauria d’abandonar acusant el gran esforç de la setmana anterior a Zegama. Als altres només ens quedava continuar patint dins el grupet perseguidor.

Més enrera i posicionats entre els 50 primers es trobaven els altres components de l’equip, Tavi Fossas i Gènia Miró, la qual es va demostrar un gran estat de forma mantenint la tercera posició en dones durant gran part de la cursa.
Després del primer pic, per davant tot seguia igual, Just dominant amb autoritat davant d’un resignat Kiko, que va haver de conformar-se amb la segona posició.

Per darrera un selectiu grup que anava perdent components a la segona pujada, el Piló del Montsagre, on Piju, Pàmies, Sancho i els germans Crosas intentaven l’impossible per atrapar Ahmed Al Qayed, que en terra de ningú, va mantenir el ritme fins arribar el 3er. La resta ens anàvem alternant posicions, sense donar descans a ningú en cap moment, va ser una lluita particular, extremadament intensa però entre amics que va durar fins a la Punta de l’Aigua, el tercer pic de la jornada, i a partir del descens i posterior pujada al Joan Gran, va ser on Piju, gran coneixedor del circuit, va pensar que era el moment d’atacar i anar a la caçera del Gabriel Crosas, que s’havia distanciat. Ho va aconseguir situant-se 4t de la general.

Pàmies també va desfer-se de Sancho i Armando en la dura pujada i va pensar: o ara o mai. I va llançar-se muntanya avall en el que seria l’últim descens fins a meta, d’uns 5 kms i 800 metres de desnivell, i que tenia amagada la zona més tècnica amb diferència de tot el traçat. Finalment va aconseguir entrar el 6è seguit de Sancho i Armando a més de 2 minuts.

Resumint, Sociats (CE Bandolers) es va proclamar novament Campió de Catalunya de Curses de Muntanya a Paüls, amb un temps de 2:22:45 demostrant així que és un dels millors corredors de muntanya d’Europa.

Pijuan i Pàmies van poder aguantar el fort ritme del primer grup i van entrar 4rt i 6è de la general amb temps de 2:29:01 i 2:31:24 respectivament. Passant a ser 1er i 3er sènior, amb el permís dels "absoluts" (Just, Kiko i Ahmed).

Biel Secall va fer el 23è de la general amb 2:54:57 i també va fer podi en ser 3r veterà.

Tavi Fossas va fer el 49è amb 3:09:19.

Gènia Miró amb 3:32:22 va fer la 7ena de la general i 3a. Sènior.

Importantíssims resultats pel BORGES TRAIL en una competició d’altíssim nivell de corredors, d’organització i de recorregut.

Classificació general homes:

1. Just Sociats (CE Bandolers) 2:22:25

2. Kiko Martí (UEC Tortosa) 2:27:42

3. Ahmed El Qayed (UEC Tortosa) 2:28:34

4. Josep M Pijuan (Borges Trail-AAEET) 2:29:01

...

6. Jordi Pàmies (Borges Trail-AAEET) 2:31:24

...

23. Biel Secall (Borges Trail-AAEET) 2:54:57

...

49. Tavi Fossas (Borges Trail-AAEET) 3:09:19

...

145. Josep M Batalla (AAEET-GA) 3:35:53

...

151. Diego Cañamero (AAEET-GA) 3:39:15

...

232. Paco Físico (AAEET-GA) 4:18:12


Classificació general dones:

1. Ester Hernandez (CE Súria) 2:59:00

2. Núria Picas (CE Bages) 3:11:21

3. Teresa Forn 3:19:34

...

7. Gènia Miró (Borges Trail-AAEET) 3:32:22


més informació a: http://sites.google.com/site/cursadepauls/

ÀLBUM DE FOTOS PAÜLS 2010
PAÜLS. CAMPIONAT DE CATALUNYA
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute