QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimecres, 5 de novembre del 2014

Crònica de la Cursa de Muntanya de Riudecanyes, 2-11-2014

Cursa puntuable pel “Cirquit de Curses de Muntanya del Baix Camp”.
Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat a Riudecanyes la ja consolidada cursa de muntanya d’aquest poble, dins el marc de les seves boniques muntanyes, creuant els pobles de Duesaigües i l’Argentera, replet de pistes i senders ben diferenciats.
Concretament s’han disputat dues curses i una caminada, a la cursa curta de 10km amb uns 600d+ i la cursa llarga de 23km amb 1000d+, on en Octavi Fosses i en Marc Balañá, van ser els corredors que representaven a BORGES TRAIL.
Inicialment a les 8:45 del matí, ha arrancat la CURSA LLARGA.

 En Octavi Fossas ens relata:
La sortida tot i no ser molt ràpida, com que es feien 2km planers pel voltant del pantà, poc a poc va anar augmentant el ritme, el grup es va anar estirant, formant-se diferents grupets que s’anirien alternant al llarg de la cursa.
En Tavi al no ser el seu terreny, no va poder seguir el cap de cursa, quedant en una inicial 20ª posició, anant recuperant posicions en els tramps més tècnics.
En les primeres pujades junt amb en Josep (Conca Senglars) i en Celes (d’Obrint Traça), ja van començar a recuperar posicions, fins colocar-se en 10ª posició, procurant mantenir la posició, tot i observar que hi havia gent que retallava en alguns sectors, com en la tartera que baixava cap a Argentera.
Va ser en la pujada del castell on en Josep cedía una mica, mentre que en Celes i Tavi o aprofitaven guanyant una posició mes.
El final es va fer molt llarg, ja que dels 21Km inicials, finalment van resultar ser 23Km, mes la gran butllofa que se li va fer al taló. Tot i així no va afluixar el ritme, podent entrar a meta junt amb en Celes, al qui agraeix el suport i bon rotllo que i va haver durant tota la cursa.
Finalment en Tavi passava la meta en 10ª posició, molt satisfet per la cursa realitzada i motivat de cara la recta final de la temporada.

En Marc Balañá ens relata:
Tal com argumenta el company d’equip Tavi, la cursa era variada, amb forces tramps per correr ràpid com a mi m’agrada....Avui anava amb ganes, ja que en últim ultratrail que vaig participar vaig haver de plegar per temes digestius, portava energia acumulada, fent ja 3º a la “CRONO-VERTICAL” de la setmana anterior, a la Selva del Camp, que mes un bon entreno fet aquest mateix dijous amb Javi Heras, pujant 3 cops la Mola, hem porta afrontar la última recta de la temporada en un bon estat de forma i molt bones sensacions.
Arrencant sense una frescura total de cames, del tute del dijous, vaig decidir afrontar el primer sector de cursa una mica a veureles venir....Tot i així en els 2 primers km ja es rodava per sota de 4’/km, tot i així el cap de cursa format per 3 unitats (Calderon, Heras i Ayala) en aquest ordre, veia com anaven marxant fins que els vaig perdre de vista. Seguidament (Harrison amb 2 companys del deu equip Patxangerus Alforja), on en veien adelantats per (Prieto de l’Aleixar), seguidament hi ha km2, anava JO, en 8ª posicio doncs, portant el (Rutllo) a roda.
Així deixem pista esfaltada voladora entrant a pista puja-baixa d’arena, on poc a poc en Rutllo es va despenjant. Aviat entrem a la població de Duesaigües on afrontem una pujada llarga de 6km iniciada per pista i acavada per un sender que puja fort i cal grapejar i tot....A mitja pujada guanyo dues posicions pujant a ritme viu (dos Patxangerus Alforja)....Fins anar recuperant també a Harrison, passant-lo en la zona mes dreta i sense perdre ritme anant-lo despenjant poc a poc.
Coronem planejant per un sender tècnic de dalt el “Parc Eòlic del Collet dels Feixos” on a uns 200m ja veig en Ayala, que hem serveix de referència per anar seguint el sender no massa ven marcat i algo de voira...Km10, vaig 5ª....Aviat trenquem per sender tècnic cap bai a Argentera i per dalt la serra veig com vaig retallant terreny a Ayala, això mes les bones sensacions m’esperona encara mes i baixo fort, fins arribar a Argentera.
Comencem a pujar la segona pujada llarga de la cursa (3km) on al control del seu inici m’enganxo darrera Ayala pujant a trote tota la pujada el passo, anant marxant poc a poc, vaig 4º....Trobo en Esio (amic Obrint Traça que fa la curta) hem diu que tinc un altre corredor força aprop...BUFF....NO AFLUIXO, estic gaudint de punta de forma hi ho aprofito....
Coronem el Castell d’Escornalbou, i ens deixem caure 300m carretera avall, on a 200m veig en Prieto i hem llanço a per ell, entrem en pista i tramps de sender de baixada forta i ràpida, no afluixo gents, nomes queden 3km de cursa i se que puc anar amb tot el gas fins a meta, estic sencer, MOMENT ÚNIC jeje....Aixo de les LAB-SENSE-3, es gasta com la mantequilla....Pero i com es xala, baixant i pujant amb els 200g !!!
A 2km de meta, hi ha alguna rampa de formigó curta però que pica fort i fa mal....Veig en Prieto que camina una mica i el recupero, hem poso en paral·lel i poc a poc marxo, i ell s’enganxa a 10m...Ja vaig 3º....A 1km de meta, hem giro i no s’acava de despenjar...Afluixo pel pla i apreto en els repetxons, per acavar de desgastar al rival, per a poder arrivar tranquil sol a meta.
Finalment 2º a meta, amb 1:59:38 per a fer 23km 100d+,  ja que resulta que en Heras, que anava 1º, va tenir un descuit en zona amb poques cintes i es va perdre....Llàstima.
La festa es va acabar amb entrega de trofeus i pa amb tomàquet i llangonissa calenta per tothom !!!
Felicitats per l’organització, ho varem passar genial, celebrant el dia del meu 38 cumpleanys !!!






BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute