dimarts, 3 d’agost del 2010

BON PAPER DEL BORGES TRAIL A LA CURSA DE L'ESPLUGA

El dissabte passat es va celebrar a l’Espluga de Francolí la 33ena edició d’aquesta ja mítica prova dins el calendari de l’atletisme català. Es tracta d’una prova de 15 kms, però que s’endureix pel fet de celebrar-se per la tarda i pel desnivell del recorregut. Així doncs, els més de 800 atletes participants van prendre la sortida a les set de la tarda, amb una calor sufocant, per completar un recorregut que s’iniciava pels carrers de l’Espluga per anar cap a Poblet, un cop allà s’enfilava la carretera de Prades i el retorn era pel mateix lloc fins a l’arribada a l’Espluga.

Els nostres corredors es van calçar les bambes d’asfalt i cadascun amb el seu repte personal. Eren el Jordi Pàmies, el Biel Secall, el Tavi Fossas i la Gènia Miró. Sembla estrany de veure’ns amb aquest tipus de curses, però la parada estival de les nostres competicions fa que poguem fer incursions en altres disciplines.

Tot i no ser el nostre terreny els resultats van ser fantàstics. De fet, només començar el Jordi i el Biel van sortir forts i se situaven entre els cent primers, calia fer els primers quilòmetres ràpid si es volia aconseguir el repte de baixar de l’hora. A mitjans de la carretera de Prades, en plena pujada els dos corredors ja anaven junts i seguirien així fins al punt més alt. A la baixada el Biel, amb bones sensacions, agafava la iniciativa i s’aniria distanciant. Un últim pas per Poblet, ple de gent animant als corredors donava ales per afrontar els tres últims quilòmetres a tope. Al final el Biel aconseguia entrar en una bona 49ena posició amb un temps de 57:53, top 50 i amb menys d’una hora, repte aconseguit, seguit pel Jordi que va entrar el 57è amb un fantàstic temps de 58:30. Pel que fa al Tavi va fer una cursa similar a edicions anteriors entrant el 118è amb 1:03:34. La Gènia, que no va acabar satisfeta, fa fer la 388ena (16 fèmina) amb un temps de 1:13:23.

Va ser un dia on ens vam retrobar molts coneguts, com sempre, i fent grandíssims papers entre els primers, els nostres amics del FACVAC el Jordi Toda, l’Abdul, l’Àngel, l’Ivet,..... del GAC AAEET, l’incombustible Antonio Cobo, el Paco, el Diego Cañamero, ... felicitats a tots pels vostres temps.

Bé, ara ens toca descansar una mica, i preparar l’atac a la Copa Catalana, els Duatlons d’Alta Muntanya, el Circuit i el Campionat de Catalunya per equips.