QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dilluns, 13 de setembre del 2010

EL BORGES TRAIL “JUGA” I GUANYA A CASA

Pijuan i Pàmies es reparteixen els primers llocs del podi i guanyen el trofeu per equips juntament amb el corredor espluguí Carles Asensio.
Diumenge 12 de setembre es va celebrar a la vil•la de Montblanc la 6ena prova puntuable pel Circuit Català FEEC, organitzada pel C.E.Montblanc.

El traçat, amb gran desnivell i 26 kms. prometia una cursa de gran duresa pels camins i senders de la Serra de Prades.

Una setantena de corredors van aplegar-se puntualment a les 9h per participar a la dura prova. Un quant d’hora abans ho havien fet les noies.

La sortida va fer-se des de les instal•lacions esportives, al camp de futbol, i com es costum, a l’inici es va fer la volteta d’honor pel voltant de la muralla medieval, des d’allí s’enfilava carrer amunt per anar a buscar la carretera de l’ermita de Sant Josep i continuar pel GR fins a Rojals, uns 700 metres de desnivell més amunt. El recorregut seguia l’anomenat sender de “la Vall”, conegut per la seva pendent mantinguda fins al final.

Des de Rojals, i també seguint el GR, el següent punt era el refugi dels Cogullons, on calia pujar fins dalt del turó, al peu del refugi. A continuació un seguit de senders planers conduïen fins al Coll de la Mola primer, i després fins al Mirador de la Pena, per tal de passar per la Font del Deport.

Des d’allí, un tram de pista forestal per pla fins a les Cent Fonts, espai on es canalitzen les aigües que abasteixen la població de l’Espluga, un petit però intens ascens altre cop fins als Plans de Rojals i a seguir el tallafocs fins al sender de l’ermita de Sant Joan, on els corredors havien de baixar els diferents pisos per l’interior de la construcció.

Ja sols quedava la última baixada fins a Montblanc per un sender força pronunciat i tècnic, amb diversos trams de roca on calia assegurar bé la posició dels peus.

Pel que fa a la cursa, cares conegudes a la sortida, com Roberto Sancho del MATXACUCA, i altres agrupacions habituals, UEC ANOIA, amb Albert Ferrer i Javi Sanchez com a principals, LLOP AVENTURA, gimnàs EKKE de Lleida, etc.

L’inici va fer-se a ritme suau, però els abans citats ja ocupaven les primeres posicions, en un selecte grup que sabia que la situació canviaria en breu.

A l’entrada del sender de Rojals, el grup ja havia reduït components, i quedaria marcat per la resta de la cursa.
Així que, en fila, Pijuan, Sancho, Ferrer, Sanchez i Pàmies, mantenien l’agrupació i seguits de prop per un fortíssim Arnau Sugranyes. Cal recordar que el montblanquí fa poquíssim que es dedica a aquesta afició.

Premi pel primer corredor que passés pel final de la pujada, a Rojals. I Piju ja marxava destacat després d’una magnífica pujada, desfent-se de l’únic que va poder-li seguir el ritme fins ben amunt, el Roberto.

Per darrera la situació es mantenia. Fins i tot. Pàmies havia perdut el cap de cursa, però coneixent perfectament la zona calia reservar-se per la resta de kms.

Sorprenentment, a Rojals, Pàmies troba a Ferrer perdut i els dos formen el grup que intentaria aproximar-se als dos capdavanters, però en aquell punt l’avantatge ja era considerable.

Després de fer gran part del circuit junts, Pàmies prova sort a l’últim ascens situat al pas per les Cent Fonts, per tal d’intentar guanyar uns metres a Ferrer i poder realitzar el descens fins a meta amb la concentració necessària.
Arribada a Montblanc, amb Pijuan al capdavant i amb força avantatge sobre Pàmies, que creient-se 3er, li comuniquen que Sancho a patit una caiguda i no ha pogut finalitzar, per tant 2on classificat, i per darrera seu l’Albert Ferrer.

La classificació per equips va estar molt renyida, ja que guanyava el primer equip que entrés 3 corredors, per tant no valien els avantatges aconseguits per Pàmies i Pijuan respecte a UEC Anoia, el principal rival. Emoció garantida fins al final, quan en girar la última corba, apareix en primer lloc Carles Asensio i a pocs metres per darrera el tercer corredor de l’Anoia.
Al final BORGES TRAIL ocupa els dos primers llocs del podi absolut i venç per equips amb l’esforç conjunt.

Agraïr el suport i els ànims dels incondicionals, Laia, Anna, Murray, Trini, Núria,... i a l’organització del C.E.Montblanc, especialment al Jordi i al Joan, que ens van fer gaudir d’una bona cursa per la nostra terra.
En acabar, i després de la dutxa refrescant obligada, refrigeri, i entrega de premis, amb la col•laboració especial de la marca LAFUMA.

Classificació absoluta:

1 JOSEP M PIJUAN BORGES TRAIL 2:08:37

2 JORDI PÀMIES BORGES TRAIL 2:14:45

3 ALBERT FERRER C.E. UECANOIA 2:17:45

4 ARNAU SUGRAÑES C.E.MONTBLANC 2:19:01

5 XAVIER SANCHEZ C. E. UECANOIA 2:19:18

-------

10 CARLOS ASENSIO BORGES TRAIL 2:35:36

Classificacions a:
https://docs.google.com/leaf?id=0B6bq6Scu0A5BNDA0N2FlYjEtNDRlMC00MDNiLThlNjctYjNhZDcxYzRiMTUw&sort=name&layout=list&num=50

2 comentaris:

Biel ha dit...

Moltes felicitats mega cracks, espero que aquest premi per equips sigui un preludi del que farem al novembre!!!
Alataquerrrr!!

Biel ha dit...

De totes maneres, té collons la cosa que al costat de casa nostra només haguem pogut ser dos corredors!!
Personalment em sap greu no haver pogut contribuir-hi.
Agraïment especial al Carlos Asensio.

BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute