QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



divendres, 26 de juny del 2015

Trailseries Albiol

El passat dissabte dia 20 de juny es va celebrar la Cursa de muntanya de l'Albiol, que formava part del circuit Trailseries i estava organitzada per Naturetime.
Es donarien dues opcions, la cursa llarga de 19,5 km 942m d+ i la de 13 km 600m d+, on la segona passava pel mateix recorregut que la curta, acabant al poble de l'Albiol i llavors tornaria a sortir del poble per realitzar un segon bucle per tal de completar els km addicionals.

Per part del Borges Trail hi participarien en la Lourdes Cayetano i l'Aleix Toda en la cursa llarga i  la Núria Gil, en Xavi Prim i en Mikel Basora a la curta.

A continuació ens relaten la seva experiència durant la cursa:

Cursa de 13 km:

En Mikel Besora va sortir dosificant-se en el grup capdavanter, ja en el primer km. i pujant va escapar-se i va arribar en solitari a dalt del cim amb mig minut de ventatge sobre el segon clasificat, Arturo Neriz.
A partir d'aquí senders en pla i en baixada feien agafar un ritme cómode a en Mikel per tal de reservar energies per les dues següents pujades.
La segona pujada es podia fer tota practicament corrent, en canvi la tercera ja s'havia de dosificar ja que ens pocs km.i havia un bon desnivell positiu.
Finalment, va arribar al poble d'Albiol en primera posició absoluta i primera sénior amb un temps de 1h.09' per cobrir els gairebé 13km.i 600m.+. En el podi va estar acompanyat per Arturo Neriz (1h.12') i en Daniel Castillo (1h.13').

Per altra banda, la Núria Gil comenta que des dels primers metres i aprofitaant qe eren més planers, va optar per agafar un bon ritme de carrera i poder agafar distancia a la seva perseguidora. Seguidament, amb un grupet de tres corredors, tot i tindre algun que altre problema per haver-se perdut durant el circuit, va poder mantenir posició fins a l'última i més dura pujada acabant en primera posició.

Cursa de 19,5 km:

La Lourdes Cayetano va participar en la modalitat llarga. La sortida va ser més lenta que altres vegades i les sensacions no eren dolentes fins que a partir de la meitat on anava junt amb l'Esther va intentar seguir-la pujant i va veure que les cames no anaven. Tot i això va decidir marcar el seu ritme i arribar a meta amb una costosa segona posició amb un temps de 2h 10', després de l'Esther Casajuana i seguida per Cristina Fargas.

L'Aleix Toda va sortir intentant seguir en Kilian García i en Xavi Sahuquillo, que van imposar un ritme molt fort des de l'inici. A la primera pujada aquests dos ja se'n van anar en solitari. No va ser fins a l'Aixàvega que en una distracció dels dos primers l'Aleix els va atrapar i van formar grupet. 

A partir d'aquell punt l'Aleix es va limitar a intentar seguir el ritme altre cop, amb dificultats quan el terreny no era tècnic. No va ser fins a la pujada al poble de l'Albiol, final de la cursa curta, on en Kilian va aprofitar per agafar avantatge, l'Aleix el seguia sense perdre'l de vista i en Sahuquillo perdia pistonada i baixava el ritme.

En el segon bucle, que inicialment era asfalt i pista ample en Kilian va desgastar a l'Aleix i en la darrera pujada aquest darrer ja no el va poder atrapar, arribant finalment l'Aleix amb un temps de 1h52'59'', mentre que el vencedor ho va aconseguir en 1h52'10''. Xavier Sahuquillo va tancar el podi masculí amb un temps de 1h57'55''.





BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute