dilluns, 13 de maig del 2013

MITJA MARATÓ DE MUNTANYA “LA FAIADA” (Pont de Suert)

Aquest passat diumenge 12 de maig, es va celebrar a la localitat de Pont de Suert, la Cursa de Muntanya de La Faiada, tercera prova puntuable del Circuit Català de Curses de Muntanya que organitza la FEEC. La cursa, que recorria uns paratges impressionants i amb un circuit digne d’una bona cursa de muntanya, recorria un total de 21 quilòmetres amb un desnivell positiu de gairebé 1300m.
                La sortida de la cursa és va donar a les 9h30’ del matí, on representant el Borges Trail – AAEET Valls es trobava Salvador Martí, que amb l’incògnita de com es trobaria, degut a unes molèsties toràciques que portava arrossegant durant les dues ultimes setmanes.
                La cursa va comença rapidíssima, amb un Josep Maria Calafell que s’escapa des del mateix inici de la cursa. Per darrera, un grup nombrós de corredors, entre ells Xavier Espiña, Josep Cuadrat i Jose Enrique Martiñez entre d’altres que intentaven seguir el fort ritme inicial.
                Per la seva banda, el Salvador, es quedava sobre la posició número 20, on poc a poc aniria avançant algun que altre corredor al inici de la forta i llarga pujada, al mig de la pujada és atrapat per un grup de  quatre corredors, els quals arriben junts fins al punt més alt de la cursa (1700metres).
                En la baixada, molt corredera però a la vegada amb un fort pendent que feien treballar molt els quàdriceps, el Salvador guanya dos posicions i a la vegada es avançat per dos corredors més que baixen a una velocitat impressionant. En l’últim tram de la cursa, on els corredors han d’afrontar un pujada de gairebé un quilòmetre i que es fa un autèntic mur després de l’esforç de la cursa, el Salvador intenta acostar-se al corredor que te davant al qual li va retallant alguns metres, però la fatiga passa factura i arriba a meta en la 14ena posició general amb un temps de 2h06’.

La victòria final se la va endur el Xavier Espiña (C.E Guissonenc) 1h52’, seguit de Josep Cuadrat i Josep Maria Calafell amb un temps de 1h54’ i 1h56’ respectivament.
                D’aquesta manera es donava per finalitzada la tercera prova del Circuit Català de Curses de Muntanya, amb una cursa 100% muntanya, que la fa molt atractiva per els amants d’aquest esport. La pròxima cita serà el 31 d’agost en el KM Vertical de Roquetes.