dimecres, 16 de juliol del 2014

Cronica cursa i caminada d'Arbolí

Aquest passat diumenge es va dur a terme la I Cursa de muntanya d'Arbolí, que es corresponia amb la 6a prova puntuable pel Circuit de Muntanya del Baix Camp.

Una prova dura i exigent que es desmarcava d'altres proves del circuit, on el recorregut n'era l'atractiu principal: 21km i més de 1.000m d+ per un entorn privilegiat i ben indicat, permetien als prop de 160 corredors i caminants gaudir al màxim de la natura.
Entre els corredors, ens trobàvem cares conegudes i rivals de circuit, com en Javi Sanchez, Xavi Ayala, Nacho Bolta, Javier Heras... i entre ells, en Tavi Fossas, l'únic representant del BORGES TRAIL - AAEET Valls.

A les 19:30 tocades es donava el tret de sortida, i sabedors del dur circuit que els esperava, la sortida va ser molt controlada i gens ràpida. Els primers kilòmetres, que planejaven bastant, ja es començaven a dibuixar el que serien les posicions finals.
Contràriament al que poguéssim imaginar, després, es baixava uns quants quilòmetres més, i allà en Tavi mantenia un bon ritme dins dels 5 primers. Va ser a partir de la primera pujada, i les consecutives, -doncs el circuit els preparava moltes sorpreses-, va començar a afluixar el ritme degut a la poca preparació que portava el nostre corredor, fins que es va adaptar a un ritme per sota del que ell estava habituat. D'aquesta manera, i gràcies a una beguda amb electrolits, en Tavi va poder continuar la cursa, doncs les rampes el van deixar clavat al km 17. A partir d'aquí, ja no es va deixar avançar més i arribava amb forts dolors a les cames.
Com que el dia encara és prou llarg, pràcticament ningú va haver d'encendre el frontal, doncs quasi tots arrivaben amb la llum d'una lluna espectacular.

Només dir que aquesta cursa s'ha posicionat dins del circuit, no només per la tecnicitat, si no pel bon ambient, l'impecable organització i l'entorn en general.
Finalment en Tavi entrava 10è de la general i 2n de la seva categoria.
Des d'aquí animem al poble a continuar organitzant aquest magnífic event.