QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimarts, 16 de febrer del 2016

Cursa 4 Termes a Mont-roig del Camp, primera cita del Circuit del Camp de Tarragona

Aquest any la Cursa dels 4 Termes prometia des de bon principi, i es que era la prova que estrenava el Circuit del Camp de Tarragona, un nou circuit organitzat des dels mateixos clubs del Camp de Tarragona. Setmanes abans del dia de la cursa ja s’havien exhaurit les 600 inscripcions, amb uns 350 corredors a la cursa llarga, uns 140 a la cursa express i uns 110 en la modalitat de caminada.
Els circuits eren pràcticament els mateixos que els de l’any anterior, el llarg amb 25 km i 1150 md+, l’express constava de 14 km i 450 md+ i la caminada 12 km i 380 md+.

Una hora abans de la sortida el poliesportiu de Mont-roig del Camp ja estava ple de gom a gom, amb caliu de rialles i crits de retrobament entre amics d’aquest esport. Així que amb uns 10’ de retard, es donava la sortida a la cursa llarga, en la qual hi participaven l’Ester Casajuana, l’Octavi Fosses, el Salvador Martí i l’Aleix Toda, buscant posar a l’equip del Borges Trail entre els primers equips del circuit.


Tot seguit, cada corredor del Borges Trail ens relata la seva experiència pròpia:

Ester Casajuana
Primera cursa de la temporada afrontada amb molts nervis, avui m’estrenava com a Borges Trail, començava el circuit del Camp de Tarragona, i després de portar dos mesos entrenant d’una manera regular tenia ganes de saber quines eren les sensacions, i com estava realment. Però aquesta setmana venia d’un fort encostipat i tot i la victòria, les sensacions no han estat les millors. 
Només sortir me col·locat com a primera fèmina i durant la cursa no n’he vist a cap més, tot i així anava amb por de no saber a quina distància tenia la segona classificada. Fins al kilòmetre 16 he anat  força bé, les pujades les he fet a un ritme molt constant i còmode, i als plans intentava portar un bon ritme. Però els últims 8km m’ha faltat força, sobretot a les pujades corredores, però amb els ànims que et donaven els caminadors que t’anaves trobant al circuit la veritat es que m’ha ajudat molt. Després de la última pujada i l’arribada a l’ermita i veure força gent animant, amics i companys d’equip, m’han fet agafar forces per afrontar la última baixada, tot i que m’ha costat ja que les cames estaven tocadetes.
Ara, amb moltes ganes de seguir treballant pensant que això només ha fet que començar!

Salvador Martí

Octavi Fossas
Amb una mica de retràs, després d’haver saludat a una infinitat d’amics runners i de preparar-se pel fort vent, en Tavi, engegava el circuit amb moltes ganes.
El diumenge era el dia a posar a prova l’entrenament practicat aquests últims mesos, i com es diria vulgarment: posar-se el coet al cul. Com era d’esperar, la sortida pel poble va ser tremendament ràpida, només aptes pels més forts, i ell va ser prudent i va decidir sortir amb l’Ester. Va ser a les primeres rampes pels senderons, però, que en Tavi es va trobar muscularment cansat i amb els quàdriceps bloquejats, de manera que va haver de rebaixar les seves pretensions i afluixar una mica més el ritme. A poc a poc, l’Ester se li allunyava, a l’igual que molts altres corredors, no feien més que passar-lo.



Sort que va decidir ser prudent, i així reservar-se pel que vindria.
Quan ja portaven 1/3 part del circuit, anant per sota el seu ritme, i per tal d’afrontar una de les pujades més llargues i fortes que hi havia a la cursa, en Tavi es va pendre mig gel MEGAPLUS, i això li va donar ales, suministrant-li l’energia que fins ara li havia mancat. En Tavi es va reposar del cansament i a partir del km 11,5 va avançar la seva companya d’equip, i va començar a avançar tots aquells que l’havíen passat. Així doncs, la moral i la motivació van anar creixent a par que el seu ritme, i així, fins i tot, a les baixades, va avançar un munt de posicions. D’aquesta manera, va poder mantenir un molt bon ritme pels camins planers i així distanciar-se dels seus opnents més propers.
El resultat final va ser satisfactori, arribant en 31ena posició, doncs va constatar que si la setmana anterior hagués fet més repòs, la cursa hauria anat molt millor, però si ens quedem amb les sensacions últimes, en Tavi es dóna per satisfet i amb moltes ganes que vinguin les properes curses del circuit.

Aleix Toda
El recorregut començava per dins el poble per tal d’estirar el grup abans de travessar la carretera de Colldejou i d’entrar al primer senderó, intentant evitar els tamponaments. Aquí hi va haver un petit error, ja fins aquest punt una moto guiava al grup capdavanter i en anar a aparcar la moto després del camí pel que s’havia de passar, els corredors van seguir perseguint la moto igualment, desviant-se uns metres. Petit malentès que els corredors van corregir ràpidament.
Va ser en aquest punt on Kilian Garcia, de l’Alliberadrenalina es va escapar en solitari, i jo uns metres al darrere perseguit per un gran grup de corredors que s’anava estirant.
El ritme és elevat, però còmode, cal guardar forces perquè s’acosta la primera pujada de la cursa. Travessem ràpidament un petit barranc, després el barranc de Rifà, amb les seves pedres soltes de grans dimensions que el caracteritzen. M’hi trobo còmode i aprofito per agafar uns metres als meus perseguidors. Encarem cap a la muntanya i osti com bufa el Mestral! Avances dos metres i en retrocedeixes un! Arribem a la primera pujada, en la que en Javi Delgado del TAYMORY-SPIRIDON, hem passa i la resta de corredors m’atrapen, hem falta gas a la pujada! Però tampoc vull forçar la màquina que estem tot just al principi!
Tram tècnic per la Serra de les Pedreres, on el senderó anava fent tobogans enmig del bosc i sortida a una pista ample que ens duria fins als pous de la Mena per començar a enfilar la 2ona pujada, la més llarga de la cursa, d’uns 250 m de desnivell positiu en 2km.
De nou, hem comencen a atrapar una colla de corredors i m’avança en Lluima Càceres, del Patxangerus d’Alforja, que hem va agafant metres de distància. En coronar l’Escagassat comença la pista i allí es on vaig apretar, deixant distància als corredors de darrere i mantenint amb en Lluisma. Començem a fer el tomb a la muntanya blanca i aprofito els primers trams tècnics per avançar al Lluisma i apretar.
Arribo a l’Aufinac i crec que vaig força bé, encara tinc forces i porto un bon ritme, hem canten que els primers hem porten uns 2’, però de cop en Javier Heras, del Serres del Mestral m’atrapa a tota velocitat i fins i tot ens intercanviem la posició diverses vegades, fins que a les set crestes, on aquest any el vent ens va respectar (en aquest punt aeri el vent t’ataca des del costat esquerre i quan el vent bufa fort, sembla que t’hagi de prendre volant), vaig posar-me al davant, sense aconseguir desenganxar-me.
Passem pel motlló dels 4 Termes, motiu del nom de la cursa i baixem desenfrenadament Escagassat avall per on feia una estona havíem pujat. Baixem per la pista que ens du direcció a la Font d’en Solé a un ritme pròpi d’uns 10k d’asfalt i encarem cap a travessar el Rifà, on hi ha una petita aglomeració de participants de la cursa curta que ens cedeixen pas tot animant-nos.
Travessem per sota la carretera de colldejou i vinga amunt cap a l’Areny pel darrere, on en Javi hem torna a deixar enrere. Baixada tècnica direcció Vilanova i aprofito la pujada a pel senderó de les Cordes cap a l’Areny per deixar una mica al Javi. Enfilem la muntanya de l’Ermita i ara ja sí que és tot baixada! Petit error per part meva, ja vaig encegat i en Javi hem torna a atrapar. Passem per la plaça de l’ermita entre un ambient pròpi d’una Copa del Món, impressionant, pell de gallina entre crits i tot passant per un passadís humà.
Baixem per l’empedrat i camí vell avall fins al barranc de les nines, apreto però en Javi no cedeix un pel, hem trepitja els talons. Hem foto de cap pel terra però ràpidament torno a agafar el ritme i ja encaro el darrer barranc cap al poliesportiu, arribant finalment en 3er lloc i amb el Javi just al darrere.


Finalment, toca agrair al C.E.L’Areny de Mont-roig de Camp la seva implicació en tot detall durant tot el dia, ja que a diferència d’altres competicions, en aquesta es respirava un caliu especial en la que convidava als corredors a que es quedessin a gaudir de la companyia un cop acabada la cursa, ja sigui pels massatgistes, pel pa torrat amb llonganissa o per tots els premis que es van repartir. De nou reitero que aquest circuit sembla que picarà fort, i es que amb la presència de tants components de cada equip això sembla un dinar familiar! Salut i cames!

Resultats
Cursa llarga

Posició
Dorsal
Nom
Cat
T.Oficial
Club
1
199
Kilian Garcia Ruiz
SR M
02:13:57
CLUB EXCTA. ALLIBERADRENALINA
2
171
Javi Delgado López López
VT M
02:14:53
C.A. TAYMORY-SPIRIDON
3
820
Aleix Toda Mas
SR M
02:15:39
BORGES TRAIL- AAEET

Posició
Dorsal
Nom
Cat
T.Oficial
Club
43
154
Ester Casajuana Reyes
SR F
02:42:57
BORGES TRAIL- AAEET
53
262
M.eugenia Munté Mateu
SR F
02:45:37
ASS.E. CORNUDELLA DE MONTSANT
66
141
Sandra Burgues Llao
SR F
02:50:31
TRAIL ROQUETES ASS. ESPORTIVA I CUL


Cursa curta

Posició
Dorsal
Nom
Cat
T.Oficial
Club
1
320
Javi Sanchez Dominguez
VT M
01:15:24
ASS.EXCTA. CATALUNYA DE REUS
2
462
Jordi Vidal Garcia
JR M
01:17:33
CLUB PATXANGUERUS D?ALFORJA
3
310
Sergio López Martín
SR M
01:20:04
CLUB EXCTA. TRAIL TARRACO




Posició
Dorsal
Nom
Cat
T.Oficial
Club
35
434
Marta Rosell Comí
SR F
01:38:47
CLUB EXCTA. ALLIBERADRENALINA
36
306
Alba Font Bruch
SR F
01:38:53
FISIOTERÀPIA ALBA FONT
43
327
Loli Zamora Hidalgo
VT F
01:42:12
GYMLUKSPORT
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute