QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dilluns, 16 d’agost del 2010

PODI DEL BORGES TRAIL-AAEET A LA 1ª CRONO-PUJADA DE LA MOLA.

El passat dissabte 14 d’agost, a la població de La Torre de Fontaubella, a la comarca del Priorat, es va disputar la primera edició de la crono-pujada a la Mola, organitzada per FONTAUBELLA FONDISTES.
El primer repte, després de parlar amb diversos participants, va ser trobar aquesta petita població al mapa, ja que fins a la data era poc coneguda.
La Torre de Fontaubella està situada prop de Falset, al costat dels molins eòlics del coll de Pradell de la Teixeta, al peu de la Mola de Colldejou, muntanya que teníem com a objectiu.
La Mola és una de les muntanyes més emblemàtiques de les comarques de Tarragona, des d’on es pot gaudir d’una de les vistes més boniques de la contrada. El mar i tota la seva costa, amb Mallorca visible els dies més clars, el Montsant, la Serra de Llaberia, les muntanyes de Tivissa, les de Prades i els Ports. I aquest era l’objectiu dels organitzadors, compartir amb tots aquest preciós racó tarragoní.

El recorregut començava a la plaça del poble, i ja des de l’ inici, els mateixos carrers prometien una forta i intensa pujada. En sortir de la població la pujada continuava per camins de paviment amb fort desnivell, fins a un camí de terra que va durar poc, ja que de seguida el traçat es desviava cap a un sender que ens portava al peu de la muntanya i allí s’iniciava el tram de tartera, amb molta pedra i forta pendent mantinguda.

Per acabar-ho d’arrodonir, el tram final de la pujada es feina per l’anomenada Canal del Mig, on vam haver de fer ús de peus i mans per grimpar i poder superar el final de l’ascens.

Un cop a dalt, tan sols calia recórrer pel pla fins a les runes del Castell, on estava situada l’arribada. Un total de 3’097 quilòmetres de distància, per superar els 552 metres de desnivell positiu, amb una pendent mitja del 60%.

66 participants vam fer cap a la Torre de Fontaubella per disputar la cursa. D’entre ells, cares conegudes com la Mònica Ardid, actual campiona d’Espanya de Km Vertical, Lola Brusau de la Selecció Catalana, Sergi Casas del Llop Aventura, Albert Ferrer i Joan Rosich, de la UEC ANOIA, i els amics de sempre, Jordi Pijuan de Blancafort, i els incansables Germà Guarch d’Alcover i el Toni Arbonés de Siurana. Del BORGES TRAIL-AAEET, tan sols Pàmies, que no “tanca” ni per vacances, va desplaçar-se a la Torre per disputar aquesta 1ª edició de la Pujada.

Les sortides es donaven de forma individual cada minut, així, cada corredor feia la seva pròpia cursa, lluitant contra la pujada, en una cursa ràpida i de molta intensitat.

Sergi Casas va ser el més ràpid, seguit de Xevi Vidal a 46 segons i en tercer lloc, Jordi Pàmies (BORGES TRAIL).

A l’arribada, primer de tot, calia tornar a baixar, ja fos pel mateix lloc o pel Camí del “molins eòlics”, més llarg però amb més vistes, per tornar a la plaça, on ens esperava el berenar, refrescos i sorteig de material.

Els millors temps van ser aquests:

EL TOP 5 FINAL FEMENÍ

1. Mònica Ardid 28min45” UA TERRASSA

2. Ragna Debats 33min06” CE XERTA

3. Lola Brusau 34min12” UEC ANOIA

4. Mar Archs 37min16” UE VIC

5. Montse Canyadell 39min23” FONDISTES TARRAGONA


EL TOP 5 FINAL MASCULÍ

1. Sergi Casas 24min26” LLOP AVENTURA

2. Xevi Vidal 25min10” UE VIC

3. Jordi Pàmies 25min43” BORGES TRAIL

4. Toni Arbonés 26min29” SIURANA

5. Albert Ferrer 27min05” UEC ANOIA

--------

10. Joan Rosich 28min21” UEC ANOIA

12. Jordi Pijuan 28min37” CE LA SEGARRA

13. Germà Guarch 28min37” CE ALCOVER

 
Classificacions i més fotos a: http://www.tretzesports.com/cronotf/index.html  

Més info d’aquesta i altres curses a: http://www.tretzesports.com/  



BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute