dilluns, 22 d’abril del 2013

Cursa de Muntanya Alta Segarra. Just Sociats imposa la seva llei. El Piju, quart, entre els millors.

A finals d’abril, com ja ve sent habitual, a Sanaüja (La Segarra), es celebra la cursa de l’Alta Segarra, una cursa de 24 km i 1200 mts. de desnivell positiu, que transcórrer per un terreny ondulat amb continues pujades i baixades, per corriols recargolats, que fan que sigui una cursa dura i trenca-cames, però que fa gaudir d’allò més als corredors.

Aquest any, en la setena edició, coincidia també amb el Campionat de Catalunya per equips organitzat per la FEEC; això ja feia preveure que ens donguessin cita a la cursa, lo millor de cada casa, i així fou, a la línia de sortida, es veien cares conegudes com la d’en Just Sociats i Josep Barrufet i la Laia Andreu, tots del Callús, vigent campió de Catalunya, també hi eren els del Montain Runners, amb un molt bon equip, que ja feia preveure que aquest any ho tenien molt be per endur-se el campionat, ja que es presentaven amb gent com en José Lozano, Rafa Parés, Pau Bartoló i la Núria Picas, a part de molts més equip del món trail d’aquest país, com en Matxacuca, Spiridion, la gent de Capafonts amb l’Eloi Borràs al cap davant, els del UEC Anoia, entre d’altres.

A les 9:00 puntuals començava a cursa, com sempre al centre del poble, va ser una sortida apretada amb algun incident inclòs, serien les ganes de posar la carn a la graella, desprès la cursa es va calmar fins al km 3, ja pujant cap a Ribelles, va ser aquí on en Just Sociats va sortir del darrera i va estirar el grup, el va seguir en José Lozano, una mica més endarrera es va formar un grupet compacte de tres corredors, format per en Roberto Sancho, en Josep Mª Pijuan del Borges Trail-AAEET i en Rafa Parés, que intentaven seguir l’estela dels dos primers amb qui no perdien la referència visual, va ser al quilòmetre 9 quan després d’una forta pujada sortim de Sanaüja en Just es desempallegava d’en Lozano i li anava guanyant distància, darrera d’ells en Roberto no podia aguantar el ritme dels seus companys de grup i es despenjava una mica d’en Pijuan i d’en Parés, aquest últim faria també un canvi de ritme per intentar deixar a en Pijuan, però de moment no ho ha aconseguiria, així ells dos anirien més o menys junts, al km 16 en Pijuan es posava davant per marcar el ritme, i així seguirien fins gairebé al final de la cursa, va ser ja entrant al poble, a falta d’uns 500 mts. quan en Rafa tornava a passar al davant i guanyava així uns metres que li permetrien assegurar el tercer lloc, en Pijuan ja tocat no podia fer res més. En categoria femenina la victòria era per a la Núria Picas, seguida de la Mònica Ardit i completant el pòdium la Laia Andreu

1- Just Sociats                           C.E.Callús                                 2:04:22

2- José Lozano                          Mountain Runners                    2:04:41

3- Rafa Parés                            Mountain Runners                     2:08:09

4- Josep Mª Pijuan                    Borges Trail-AAEET               2:08:24

5- Roberto Sancho                    Matxacuca                                 2:10:20

Classificació final per equips.

1- Mountain Runners

2- C.E.Callús

3- AE Matxacuca

Finalment agrair a tota la gent de la Segarra que col·labora i fa possible que cada any puguem pujar a Sanaüja a disputar aquesta cursa tant entranyable, també donar les gràcies a Borges, AAEET, a Ph-quiogel, Bussetus, etc. que fan possible que cada any puguem estar present al Campionat de Catalunya per equips.