dimecres, 6 d’abril del 2016

MiKel Besora s’emporta una victòria de prestigui a Serra de Fites i Salvador Martí guanya la cursa curta

El passat 3 d’abril es va celebrar a La Pobla de Massaluca la 9ena edició de la Cursa de Muntanya de Serra de Fites, organitzada per l’Associació Esportiva Massaluca, amb dos recorreguts, un llarg de 21km i 800m de desnivell positiu, puntuable pel Circuit de Curses de Muntanya de Terres de l’Ebre i un recorregut curt de 12km i 350m de desnivell positiu.
En el lloc de sortida, no hi podia faltar la representació del Borges Trail, Mikel Besora prendria sortida en la cursa llarga i Salvador Martí, després de sortir d’un estat gripal, optaria per fer la cursa curta.
A les 9.30 puntualment és va donar el tret de sortida a la cursa llarga, amb un cartell d’atletes de gran nivell, a més a més del nostre corredor també hi havia noms molt destacables com Agustí Roc, Mustapha Basiyd, Lluisma Mas, etc... La cursa va sortir a un ritme molt fort des de l’inici de la cursa, a on Mikel és va col·locar en un lloc més conservador seguint l’estela del gran Agustí Roc. Els dos atletes aviat van agafar el liderat de la cursa i és van anar intercanviant les dos primeres posicions, on en els últims quilòmetres de cursa, en Mikel Besora va fer un últim canvi de ritme que el va portar a fer una primera posició de prestigi amb un temps de 1h35’47sg.
La cursa curta va tenir sortida 15 minuts més tard que la llarga, la sortida també es va donar a un ritme força alt, on Salvador Martí és va col·locar en el grup davanter, però ja en el segon quilòmetre marxa seguint l’estela d’un corredor i es queden sols fins la primera pujada de la cursa, on el Salvador puja més bé i es queda sol, a partir d’aquí regula forces i aconsegueix la victòria de la cursa amb un temps de 58’07sg.

3-. Ferran Godayol        Trail Tarraco      1h06’22sg

Seguidament els nostres atletes ens expliquen les seves sensacions en cursa.

Mikel Besora:

La sortida va ser molt ràpida, com de costum, però Agustí Roc i Mikel Besora una mica mes endarrere controlant anaven fent kms. a un ritme conservador.
En poc mes de 2km. ja estaven amb els dos primers, que aquets van ser adelantats en poca estona.
Agustí prenia el liderat i darrere a roda Mikel. Una mica endarrerit venia Mustapha Basiyd.
Cap al km.10 Agustí continuava tenint el control de la cursa, però Mikel estava ben a prop controlant i dosificant que encara quedava molta cursa.
km.14 una pujada ben matadora i Agustí en un canvi de ritme marxa uns metres, agafant uns 100m. de distància.
Mikel venia fort per darrere i lluny de rendir-se va pujar una marxa, per tal d'atraparlo.
Sense perdre'l de vista al km.18, en un tram pla, aconsegueix atrapar-lo i posar-se un altre cop darrere seu. Just després en una baixada tècnica i d'uns 3 minuts Mikel pren el liderat. Al final de la baixada continua a bon ritme i al cap d'uns minuts mira endarrere i porta una distancia prudencial pero Agustí ve amb ganes de donar guerra.
Una última pujada, Mikel sap que pujant Agustí el pot atrapar, pero augmenta el ritme i intenta mantenir els 25 metres que porta d'avantatge.
km.20. Una pujada suau i entren a asfalt. El ritme es mantingut i una distància vora el mig minut fins arribar a meta.
Finalment Mikel Besora creua la meta primer classificat, Agustí Roc segon classificat i Mustapha Basyid tercer classificat en una cursa de 21km. i 850+

Salvador Martí:

Després de passar la setmana anterior malalt amb amigdalitis i molta febre, vaig decidir renunciar a córrer el half de UTCD, ja que no hem veia capaç de fer una cursa tant dura i decideixo anar a córrer la Cursa Serra de Fites en el recorregut curt, ja que es una cursa de 11’5km i força ràpida. Des de un principi, i amb la incògnita de com hem trobaria, hem vaig posar en el grup capdavanter de la cursa, el ritme era alt però de moment en sentia còmode. Al segon quilòmetre, un corredor del BTT Montbike decideix escapar-se i incrementar el ritme, decideixo seguir-lo i anem junts fins a la primera pujada, on hem trobo amb més forces que el company de cursa i marxo en solitari, sent conscient que en la baixada hem pot atrapar amb facilitat, tot i així la distància que guanyo pujant hem serveix de garantia per arribar fins el punt més baix de la cursa en primera posició. A partir d’aquí, dosifico forces i faig la segona part de la cursa, on hi ha la majoria de desnivell positiu, a ritme constant, fet que hem dona un marge plou ampli per arribar primer meta.