QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimecres, 23 de novembre del 2016

Dos borgettis a la BEHOBIA-SAN SEBASTIÁN 2016

El passat 13 de novembre dos borgettis van ser present a la coneguda cursa en ruta BEHOBIA-SAN SEBASTIÁN, una competició molt dura amb un perfil força trenca-cames.

Aleix Toda ens explica amb paraules seves:
I per casualitat hem trobava a la línia de sortida d’aquesta mítica cursa, la famosa B/SS, la meva xicota tenia ganes de fer-la i la vaig acompanyar. Abans de la sortida tot plegat va ser un xou, per veure la sortida dels primers, que era a les 10:00), i evitar problemes en el tren d’anada vam arribar a Behobia a les 9:20, mentre que nosaltres no sortiríem fins les 11:24.
Pels que com jo no sabeu de que va això de la hora, es tracta de com que en aquesta cursa hi han més de 31000 corredors, cadascun té assignat una hora de sortida diferent segons la marca que pot acreditar en una mitja marató feta en els darrers 2 anys. Ni jo ni la meva xicota teníem marca, així que per això ens va tocar sortir després de que els primers ja s’haguessin dutxat jeje
S’ha de remarcar l’excel·lent tasca duta a terme per part de l’organització, ja que la logística per moure tots els corredors fins a Behobia en trens, recollir els dorsals el dia anterior, sortida en calaixos, etc va transcórrer sense cap problema.
Així que quan ens toca, enmig dels nervis i amb la pell de gallina ens plantem a la sortida, davant d’aquell exèrcit de corredors que miraves enrere i no s’acabava. Nou minuts abans havien sortit els corredors del calaix del davant.
Enmig de música, a 13ºC, cel ennuvolat i aire parat es dona el tret de sortida i surto disparat darrere de dos companys del Taymory-Spiridon i dos corredors més. Des dels primers metres que a banda i banda ja hi havia tot de gent animant als corredors. Mai ho oblidaré, si m’he de quedar amb una cosa d’aquesta cursa, seria amb els crits dels vascs tot cridant: Aupa! Oso ondo! I de tant en tant també ànims amb el meu nom, ja que apareixia al dorsal.
Vaig a bon ritme i no sé si el podré mantenir durant tota la cursa, però el temps meteorològic, perfecte pel meu gust, la gent cridant a banda i banda al llarg dels 20 km, música, corredors a tot arreu. De cop sento que hem criden i la Judit Francín m’anima ja des de darrere, la saludo i segueixo en el meu ball enmig de la gent, ja que hem surt més econòmic fer cabrioles per esquivar gent que no pas anar avisant tota l’estona.
Cap al km 12 els corredors que havíem començat junts s’havien anat quedant i ja només quedava jo, però tocava fer el cap fort i seguir amb el ritme. Sense adonar-me’n ja hem trobava en el darrer repetjó tot entrant a San Sebastian i vaig apretar tant com vaig poder enmig de la gent per encarar la última recta ja al passeig davant del mar. Brutal!
Al final vaig arribar en 1h13’35, molt sorprès i a la vegada content del resultat, en la posició 180 de la general.

M’agradaria agrair especialment a la Laia que hem brindés la oportunitat de poder córrer aquesta cursa, ja que sense ella no hi hagués pas anat i en canvi ara ja tinc ganes de tornar l’any vinent!


Mikel Besora ens explica amb paraules seves:
Per segon any consecutiu em presentava a la cita, amb un dels objectius de la temporada i estava disposat a millorar la meva marca personal i per que no la classificació, encara que això ja depenia del nivel de cada any (aquest a sigut mes elevat).
Els atletes surten molt ràpid, com es habitual i jo em marco un ritme conservador al puntet. Mica en mica anava agafant el ritme.
km. Irún i anem direcció Ventas en ascensió.
El km 5 el paso en 16'59'' (ritme exacte a l' any passat encara que amb millors sensacions, estava dosificant).
A partir d' aquí comença la pujada a Gaintxurizketa.
km 7'5 punt mes alt de la cursa.
Vaig en busca del grup de davant que porten un bon ritme i em vull enganxar a ells.
A l'avituallament bec una mica d'aigua.
Ara baixem cap a Landabarren.
I continuem baixant fins a Lintzirin on paso el km en un temps de 34' 44'' (uns 15'' menys que l'any passat i encara amb millors sensacions que abans).
Em menjo un tros de plàtan que hi havia per l'avituallament.
Abans del km 12 pasem per Errenteria, un poble increible, ple de gent...
Una altre vegada toca pujar, fins a Caputxinos, continuant en baixada progresiva fins Pasaia.
A l'avituallament em poso aigua a la boca.
km 15 i el rellotge em marca una mica mes de 51' (semblant a l'any passat).
A partir d'aquí començo a retallar una mica mes fins al final respecte l'any passat.
Després d'aquí un tram trenca-cames fins a Herrera, km 15'5.
1km de pujada per arribar a Miracruz, segon port dur i que si estas be muscularment aqui comença una segona carrera. I així va ser, a partir d'aquí i pujant vaig començar a retallar temps de l'any passat fins al fins al final.
Després de Miracruz 1km de baixada que tenint en compte les cames vaig a bon ritme de descens progresiu fins al km 17'5 on es troba Ategorrieta.
1h de cursa i porto 17'8km recorreguts.
km 18 i durant 1km amb trams trencacames.
km 19, Zurriola i veig 1h 5' al rellotge i intueixo que pot sortir 1h 08'.
Efectivament, arribo a meta en un temps de 1h 08' 45''  després de 20km i 220 metres de desnivell positiu, amb un recorregut trenca-cames.

2º classificat català, darrere Carles Castillejo guanyador de la prova.
44º classificat general amb mes de 30.000 corredors.



L'equip de Borges Trail vol agraïr als voluntaris i a la organització de la cursa.

A Borges, Ph-Quirogel, Eassun Spain, Coreevo, Sport Gym Tarragona.


dilluns, 21 de novembre del 2016

El corredor del Borges Aleix Toda s'emporta la segona posició a la Cursa de les Roques, última cursa del Circuit de les Terres de l'Ebre

A les 7:50 dia 20 de novembre ens plantàvem el Pol Vilà i jo a Horta de Sant Joan per tal de participar en la Cursa de les Roques, una cursa referent entre les pertanyents al Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre i a més amb la fama de tenir el paisatge més espectacular.

Només en divisar el poble a sobre d’un turó ja hem queia la baba, el poble, preciós entre els seus carrers empinats, arcades, façanes i just al costat la imponent muntanya de Santa Bàrbara, amb una prominència sobre el pla que l’envolta que no deixa indiferent. És dit que Picasso es va inspirar en el paisatge d’Horta per crear el cubisme.


Tot i arribar ben d’hora, el poble ja era una festa, ple de corredors amunt i avall. A les 8:30 vam agafar els autocars que ens portarien cap a la sortida, a l’àrea recreativa del Mas de la Franqueta, allò semblava com anar de colònies però tots ja una mica més grandets i disfressats de corredors.

A les 9:30 es donà la sortida per pista asfaltada per a uns 200m començar a enfilar la 1ª dura i llarga pujada que ens portaria a través de senderons fins dalt de les fantàstiques Roques d’en Benet. Pere Aurell i Pol Vilà s’intercanviaven la batuta mentre enfilaven amunt per orquestrar una pujada a un ritme altíssim, mentre que Aleix Toda i Lluisma Mas anirien a un ritme més conservador uns metres per darrere. Arribant a cap al final de la pujada Pere Aurell es va imposar, anant-se’n sol i darrere es formà un grup amb Vilà, Mas i Toda.

En començar la tècnica baixada Vilà faria gal·la de la seva tècnica de baixada per deixar enrere a Toda, que l’anava seguint sense perdre’l de vista i Mas es quedaria una mica més enrere.



I així anà progressant aquesta magnífica cursa, passant per la pujada tècnica de 2,5 km i 450 m d+ fins la Mola d’Atans on començava el “Descens de la cabra”, peculiaritat d’aquesta cursa i que la converteix en precursora amb aquest tram cronometrat de baixada, amb inici força tècnic amb grans roques on s’havia d’anar en compte de no patinar, tot seguit senderons espectaculars amb terra més solta i com si no n’hi hagués prou, en acabar la dura baixada de 700 m d- amb els quàdriceps carregats a més no poder, encara quedava una mica de pista per arribar fins al final d’aquest tram cronometrat.


Un cop finalitzat el descens quedava una llarga pista ample que es va fer molt pesada, per enfilar un dels laterals de Santa Bàrbara i allí va ser on Toda, que en el descens de la cabra havia perdut de vista a Vilà, el tornava a trobar, ja una mica tocat.

Toda animà a Vilà perquè aquest el seguis però aquest s’havia exprimit molt al descens de la cabra i li havia passat factura, mentre que Aleix aprofitava aquells darrers quilòmetres de cursa fins entrar dins al poble d’Horta, on encara els esperava l’últim repetjó abans d’entrar a meta!

Finalment, Toda arribà en 2ona posició 7 minuts darrere de l’intractable Pere Aurell, mentre que Vilà tancava el podi a 1 minut de Toda.

Aleix va estar molt content per haver tingut millors sensacions de les esperades al llarg de la cursa i tot i que no havia destacat ni en pujada ni en baixada, el seu ritme constant l’hi havia permès arribar darrere del gran Pere Aurell, vencedor de la última prova de la Copa d’Espanya de Curses de Muntanya just feia 2 setmanes.

També es va veure sorprès per haver pogut atrapar finalment a Vilà, que havia arribat a encapçalar la cursa i que havia protagonitzat tant unes pujades amb un ritme bestial com descensos vertiginosos. És un plaer tenir un atleta de tant de nivell al mateix poble de Mont-roig del Camp i aconseguir fer un podi Mont-roigenc al 67% en una cursa de nivell com aquesta.


En fèmines, Ragna Debats es va emportar la victòria, mentre que Paula Espinach i Eva Cristina van arribar juntes 50’ més tard.


Pel que fa al descens de la cabra cronometrat, tant Aurell com Debats van aconseguir els millors temps, proclamant-se campions tant de la cursa com del descens.


I per acabar aquesta festa, com millor que amb llonganissa a la brasa i macarrons per amenitzar l’entrega de premis i aprofitar per retrobar-nos amb tots els corredors i amics que assistien Horta aquell dia.

Moltes gràcies a l’organització del A.E.CARANORD per tal d’haver-nos fet gaudir al màxim d’aquest entorn idíl·lic que tenen a Horta de Sant Joan, a més de tractar-nos de la millor manera ja sigui abans, durant o després de la cursa i a Ramón Ferrer pel repertori de fotos amb el que ens ha proveït, s'agraeix molt, de veritat!

També moltes gràcies a BORGES, PH-QUIROGEL, EASSUN, COREEVO, SPORT GYM TARRAGONA pel seu suport, sense ells això no seria possible.


Resultats:

1 - Pere Aurell......................... 2:37:45
2 - Aleix Toda......................... 2:45:55
3 - Pol Vila............................. 2:47:03



1 - Ragna Debats.................... 3:01:24
2 - Paula Espinach.................. 3:49:52
3 - Eva Cristina Llobat........... 3:49:53


Link de la cursahttp://www.aecaranord.com/






divendres, 18 de novembre del 2016

Aleix Solé puja al podí en el Trail Les Ermites (Ulldemolins) i Salva Martí aconsegueix una 8ena posició que el fa guanyador del Circuit Trail Series Curses Curtes

El passat diumenge 13 de novembre és va realitzar el Trail Les Ermites, a la població d’Ulldemolins, essent l’última prova puntuable pel Circuit Trail Series Costa Daurada.

La prova estava formada per dos recorreguts, el llarg de 22,5km i 910d+ i  el curt de 11,6km i 560d+, on gairebé 300 participants prendrien part en alguna les dues distàncies. Entre ells, dos representants del Borges Trail, l’Aleix Solé, que en les acaballes de la temporada faria una última cursa i en Salva Martí, obligat a realitzar la cursa per tenir opcions de cara a la classificació general del Circuit Trail Series Costa Daurada, on tenia forces possibilitats de acabar sent-ne el guanyador, tots dos realitzarien la cursa curta.

Per la seva part, l’Aleix va fer una bona cursa de menys a més acabant la cursa en una meritòria tercera posició, el Salva, que no va tenir el seu millor dia, va aconseguir arribar a meta en 8ena posició, suficient com per proclamar-se campió absolut del Circuit.

Les classificacions general de les dues curses van ser:

Circuit llarg (25,5km 910+):

Categoria Masculina:   Categoria Femenina:

1. Xavier Ayala 1h58’00 1. Alicia Hudelson 2h16’42
2. Gil Lopez 2h01’02 2. Edurne Zazpe 2h31’51
3. Kai Langel 2h01’53 3. Eva Higuera 2h41’53

Circuit curt (11,6km 560+)

1. Abdelkadous Mouj 58’31 1. Ingrid Ruiz 1h15’12
2. Oscar Alfari 59’19 2. Neus Gil 1h16’59
3. Aleix Solé 101’25 3. Bibiana Vico 1h24’35


Tot seguit els nostre atletes ens expliquen les seves sensacions en cursa:

Salvador Martí:

Última prova del Circuit Trail Series Costa Daurada i el Salva tenia moltes garanties de acabar sent el guanyador del circuit, ja que independentment del que fessin els seus rivals en la cursa, amb una 6ena posició en general li donava el triomf en el circuit, tot i així, havia d’acabar la cursa i vigilar els seus rivals. La sortida va ser força ràpida, massa i tot, i fa els primers quilòmetres de cursa amb el seu company d’equip Aleix Solé, on les sensacions ja no eren bones, i a l’arribar a la pujada forta de cursa on és realitzava gran part del desnivell positiu, les cames no van respondre i és va quedar enrere i superat per tres corredors més, fet que feia que quant arribes al final de la pujada és trobes en 8ena posició. En aquest moment, i sàpiguen que els seus rivals directes en el circuit estaven per darrera seu, va decidir conservar la posició i no arriscar més del necessari. Finalment entra 8e a línia de meta i aconsegueix finalitzar el Circuit  Trail Series Costa Daurda de Curses Curtes en primera posició.


Aleix Solé:

A les 10:15 es donava el tret de sortida, tot rodejat de bon ambient i amb un circuit d’11kms per endavant recorrent el Montsant, preciós.
Sortida polvorant, per variar jejeje. Em posiciono juntament amb el Salva, company del BorgesTrail, amb la 4rta i 5ena posició respectivament. Fins el km4 la cursa transcorria per una pista ample que permetia corre molt ràpid. A partir d’aquí començava la cursa de veritat, la pujada a la Serra Major on és aquí on atrapo al 3er classificat i el paso.
Km6,5 aprox. finalitza la pujada. Arribo amb 3era posició i em diuen que tinc el 2n a 1min. Ara tocaven 2kms de sender tot planejant per la Serra Major, tota l’estona avançant corredors de la cursa llarga però insuficient per agafar al 2n classificat.
Km 9 iniciem el descens. Baixada de les que a mi m’agraden, sender però corredor. Últim esforç fins a meta i finalitzo la cursa amb 1 hora 1min i entrant amb 3era posició absoluta i 1era júnior.

dimarts, 15 de novembre del 2016

VIII Volta a l´estany

El passat diumenge es celebrava a Ivars d´Urgell la 8a Volta a l´estany d´Ivars. Una cursa amb dos distàncies, 5 i 10km on un total de 700 corredors prenien la sortida a les 10:30h del mati.

Per part del BorgesTrail l´Eloi Borràs va sortir a disputar la cursa de 10km. Aquí la seva crònica:

Aquest passat diumenge em llevava disposat a celebrar el meu 25e aniversari fent una de les coses que més m´agraden! CÓRRER!
Tot just comença l´hivern i toca començar a preparar l’asfalt, per això vaig decidir anar a córrer a Ivars d´Urgell, una bona manera de fer entrenaments de qualitat.

 Sortíem de Capafonts amb la Carlota que m’acompanyava a Ivars, on ella també correria la cursa de 5km. Un dia fred i amb boira, però que aquest cop en entrar cap a terres lleidatanes se’ns aclariria.
Un cop a lloc, anàvem a agafar dorsal i ens posàvem a escalfar una miqueta, la Carlota com tots els corredors de la cursa de 5km agafaven un bus que els portava a l’altra punta de l’estany on sortirien per acabar la cursa al poble. Mentrestant jo seguia escalfant esperant el tret de sortida.


Anava a Ivars amb una intenció molt clara… No buscar ni resultats ni marques, sinó un entrenament de qualitat. Un ritme de 3:30min/km m´havia d’acompanyar durant els 10km de cursa.
Això es va complir fins al km 5, on ja passava uns 10 segons mes ràpid del que tocava, i a partir d´allà, el fet d’anar molt be de cames, i de veure que el grupet que tenia format davant no estava massa lluny i que començava a deixar víctimes, vaig decidir donar un plus al ritme.
Vaig passar un parell de corredors i seguia anant a més, el grup es va anar estirant i al km 8,5 vaig atrapar al 5è i 6è corredors amb els que em vaig jugar els últims esforços.



Al final vaig creuar la meta amb un temps de 34:24min, una 5a posició general i 1er de categoria M1. Molt content amb les sensacions que es el que anàvem a buscar!

Felicitar la Carlota per la seva cursa! Una més al sac! I a la família per venir a animar :)

I seguir agraint a la gent que ens recolza: Borges, Coreevo, Eassun, Ph-Quirogel.

Ara toca seguir sumant i millorant per assolir els objectius.



dijous, 10 de novembre del 2016

Pilar Rus SubCampiona el Circuit de “Running Series TTE”

L’EMD de Jesús va celebrar diumenge 6 de novembre la cursa de 5/10k Jesús, tancant així la temporada 2016 del Circuit Running Sèries de les Terres de l’Ebre.

Un circuit que Arrencava el passat mes de febrer amb la cursa del Pont del Deltebre i ha continuat amb les curses de les poblacions d’Amposta, Ulldecona, El Perelló, L’Ampolla, Camarles, La Pobla de Massaluca, L’Ametlla de Mar, La Galera i Tortosa.



Prop de 135 inscrits es va donar cita i entre tots aquest atletes no hi podia faltar representació del Borges Trail, La Pilar Rus.

El dia es va aixecar assolellat, però amb temperaturas fresques i amb fort vent que feia pensar que complicarían la cursa als corredors. Quan faltaven pocs minuts per al tret de sortida de la prova va para una mica el vent.

A les 10:30 sortida des del Passeig Josep Puig (enfront de l ‘Institut Escola Daniel Magrane) i com no podia ser d’ un altre manera, la nostra atleta del Borges Trail es situa al grup del davant dominant la carrera, amb un nou circuit mes exigent de dues voltes 5k amb  pujada progressiu que feia la carrera no tant ràpida com l’any passat però amb el seu encant, passant  la primera volta 5k, amb el vent de companyia,la Pilar va veure que no era el seu dia per anar a millorar temps ,sino, a gaudir de la cursa amb els amics i companys sense deixar de dominar en cap moment la primera posición de noies i arribant a meta guanyant la prova amb autoritat i amb una segona posició del Circuit de Running
Series 2016. De les onze curses del circuit,només ha pogut  participar en sis i guanyant les sis amb un puntuació total de 700 punts a 140 pts de diferencia de la primera noia, La Andrea Drago.
Felicitar a l’organització EMD de Jesus una vegada més demostrant la seva bona feina.
resultats Cursa 10k de Jesus

http://www.emdjesus.cat/niv2.php?id=119

Aquest proper divendres 11 a les 20h Camarles serà el municipi que acollirà enguany la Festa de cloenda i entrega dels guardons del Running Sèries Terres de l’Ebre al Casal de la gent gran.
 El lliurament de trofeus correspondria als 3 primers de la general masculí i femení,al 3 primers de cada categoria, 3 primers equips masculí i femení i als corredors en completar les 11 curses d’aquesta edició 2016.

Guardonats del Circuit Running Series

http://www.runningseries.net/guardonats.php










dijous, 3 de novembre del 2016

Traca final del Circuit del Camp de Tarragona a la Marxa dels Roures 2016

El dia 30 d'octubre hi va haver la darrera cita del Circuit de curses de muntanya del Camp de Tarragona a la localitat de Montblanc.
Dins una preciosa capella medieval s'ultimaven els preparatius mentre els participants del canicross es situaven a la línia de sortida.

Després d'alguns contratemps, a les 9:30 es donava la sortida de la cursa de 24 km anomenada la Clàssica Marxa dels Roures, que és la que comptava per a la classificació del Circuit del Camp de Tarragona.

Entre els participants hi havien l'Ester Casajuana, l'Aleix Solé, l'Aleix Toda i l'Octavi Fossas del Borges Trail.

L'Aleix Toda va sortir a un ritme altíssim, enganxat als talons de Lluisma Mas, que va començar liderant la cursa. Poc després d'abandonar el poble es començava a pujar i l'Albert Ollé va passar a l'Aleix, per anar-se'n junt amb en Lluisma.

Després de poc en Xavi Ayala també va atrapar i sobrepassar l'Aleix, que veia que no podia seguir el ritme de menys a més que portava el corredor de l'Atmosfera Trail.

Poc a poc la cursa va anar transcorrent pel mirador de la Pena, baixant altre cop avall entre algunes petites pèrdues entre les quals l'Aleix es trobà a Albert Ollé, que degut a un error en un creuament havia passat d'encapçalar la cursa a anar en 3a posició. Albert i Aleix van trobar de nou el camí i mentre el primer marxava a un ritme impossible de seguir per l'Aleix, la cursa va arribar al darrer repetxó amb posterior baixada d'uns 2 km cap a Montblanc.

Finalment l'Aleix va arribar a meta en 4a posició, a 7' de Lluisma Mas, que havia protagonitzat una excel·lent carrera, emportant-se la victòria i per tant assolint la 2a posició al Circuit del Camp de Tarragona i deixant a l'Aleix Toda en 3a posició d'aquest circuit.


dijous, 27 d’octubre del 2016

10km i Mitja Marató de Reus

El passat diumenge 23 d'octubre se va celebrar els 10km i la mitja marató de Reus, una prova en ruta.


A les 9'30h es va donar el tret de sortida i els corredors de Borges Trail que van ser presents ens expliquen la seva experiència:


Pilar Rus:


La Pilar a poc més d'un mes per finalitzar la seva temporada 2016 no es volia perdre una de les nostres curses de casa, participant a la Mitja Marató de Reus, així que l’objectiu era de gaudir del bon ambient i aprofitar per fer un bon entreno pel pròxim Duatló de Llarga Distància a Culla Copa d’Espanya,va sortir amb el grup capdavanter però amb ritme còmode, no coneixia ben be el circuit, un nou circuit amb dues voltes de deu quilòmetres per la ciutat, la Pilar va decidir ficar a provar el seu cos i intentar anar a millorar el seu temps de la mitja 1h25,58”, els primers  quilòmetres a ritme de 3’50, molt insegura per que tenia molt a prop a la Nuria Gil i la Yolanda Castillejo que feien els 10km, però va veure que les cames responen bé va intentant mantenir un ritme constant a les pujades dosificant amb calma per no pujar molt de pulsació i recuperant a les rectes infernals i dominant la carrera i sense extres i bon ritme, encara que al quilòmetre 18 les cames es queixaven, va veure que podria millora temps i l’últim quilòmetre a meta tot de pujada va treure totes les forces  entrant a meta amb un temps de 1h23’51’’ millor marca personal, seguit de l’Esther Ferré  Club d’ Atletisme Cervera amb un temps de 1h30’23’’ i tercera Paquita Giménez del Club Tenis Tarragona amb un temps de 1h36’29’’


Felicitar als voluntaris i a tota la gent de l’ organització : CE Tretze Atlètic Català, amb el suport de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Reus Esport i Lleure, Tretzesports, Adidas i BBVA.

Resultats oficials:
pag.web:
 http://www.tretzesports.com/mitjadereus/ 


Núria Gil:
Per la seva part, la Núria comenta que des dels primers kms ja no es notava amb bones sensacions. Aquells primers kms, anava juntament amb Yolanda Castillejo tot i que al km 5, Yolanda començà a agafar metres sobre la Núria. Finalment, Yolanda Castillejo va creuar primera la línea de meta amb un tems de 39'01'', seguida de Núria Gil amb 39'51'' i Isabel Jimenez amb 44'30''.



Mikel Besora:
Preparant la Behobia-San Sebastián, havia de rodar ràpid i va decidir anar als 10km de Reus, on a un ritme inicial de 3'10'' va marcar el seu ritme. Als 6km comença a equilibrar el ritme ja que una setmana de càrrega acumulant fatiga per l'objectiu no el deixa anar més ràpid.


Finalment, va fer els 10km a un ritme promig de 3'17'' vora els 33' en una 2º posició general (Nasser 1º i Luís García 3º). Un bon entrenament tancant una setmana força productiva amb 3 dies de qualitat i un total de 90/100km.


Ara durant 3 setmanes (el que queda per l'objectiu) toca afinar i baixar considerablement el volum d'entrenament progressivament.


L'equip de Borges Trail volem agraïr el suport dels nostres colaboradors:
Borges, Ph-Quirogel, Eassun Spain, Coreevo.
Sport Gym Tarragona.

L'Aleix es proclama 3er a la Coopa d'Espanya de KV al KV Sitja del LLop

El passat dissabte 22 d’octubre es disputava la última prova de la Copa d’Espanya de KV, amb el Parc Natural del Montseny com a escenari d’espectacle.
La Sitja del Llop és una cursa vertical de 6,6km’s i 1185m d+ que va des de el petit poble del Montseny fins el sostre del Parc natural, el Turó de l’Home amb 1712m.

L’Aleix ens explica:

6am toca el despertador, em vesteixo i juntament amb ma germana posem rumb cap al Montseny. Amb 2 hores de cotxe (on aprofito per esmorzar) ens plantem al punt de sortida.

A les 10, sota l’intensa pluja, es dona el tret de sortida. En el primer km avancem a gran ritme per una pista amb una pendent que et permet corre però que alhora va ficant a cadascú on toca. Seguidament la pista es transforma en sender i em fico a roda d’un de La Sportiva. Anem avançant gent pràcticament tota l’estona i les sensacions són molt bones!
Arribem al primer avituallament (km3,5) aprofito per deixar-hi la jaqueta, vaig xop igualment i si ens podem estalviar algo de pes millor jejeje; faig un glop d’aigua i sense perdre temps segueixo cap amunt.
Km4 atrapo al 2n cadet, Nicolas Molina de la Selección Andaluza, el campió del món de CxM júnior amb la Selecció Espanyola, tot un plaer poder corre a roda seva! (ja era guanyador matemàticament de la Copa d’Espanya i suposo que no volia apretar). Continuo amb ell fins el km6 aproximadament on l’avanço i vaig a per un grupet de 3 a escassos segons. El cor em va a mil però calia donar-ho tot! Ultima apretada, i aconseguint avançar a 2 dels 3 corredors que tenia per davant arribo a meta amb un temps de 57:20min. Arribant 2n cadet i 28è absolut.

Molt content del resultat ja que a més era el meu debut en modalitat KV. La sorpresa i alegria més gran va ser quan em comuniquen que amb els punts obtinguts amb la 2na posició aconseguia una 3era posició a la COPA D’ESPANYA DE KV!!!

Aprofitar per donar les gràcies a BorgesTrail per la seva confiança i  tota aquella gent que m’anima i m’ajuda a que millori com a esportista i persona, superant-me dia rere dia; i aquet cop en especial a la meva germana, per acompanya’m i perdre el seu dia de festa per mi!!!


3 corredors del Borges Trail a la festa de curses que va organitzar Naturetime en paral·lel a la Ultra Trail Serra Montsant

CURSA DE 10,5Km 370d+ ens Salva Martí ens explica:

La cursa curta dins del marc del la UTSM, consistia en un recorregut de 10’5km i 370metres de desnivell positiu, la qual feien que es tractes d’una cursa força rapida i corredora.


La sortida va ser a un ritme ràpid des del principi però a l’hora còmode, sense voler hem vaig trobar encapçalant la cursa des de el quilòmetre 2 fins el 5é, on en un avituallament es col·loca primera en Dani Castillo del Trail Tarraco. Seguim junts a un ritme còmode i constant fins arribar al que seria la última baixada de 2quilòmetres que ens portarien directes a Cornudella. Un petit descuit a l’inici de la baixada i el no voler arriscar fan que el Dani se m’allargui un quant metres. Un cop arribat al poble, i després d’un nou descuit que hem fan fer uns 400metres de més, arribo a meta en segona posició i amb la sensació de haver fet bé els deures.


CURSA DE 50Km 2141d+ , en Ronald fargas ens explica:

A les 12h es donava la sortida des de la població de Cabacés , a un recorregut exigent , format per senders,corriols  i pistes de terra.Sortida ràpida, que et portava fins al riu Montsant, als peus de La Figuera , primer tram exigent i picant cap a munt.
Posteriorment el descens tècnic fins la Vilella Baixa. Tot seguit, i després de l'avituallament, una  pista de terra , amb continu puja baixa, que en primer lloc et feia arribar a la Vilella Alta i després a Escaladei, punt d'avituallament important ,una aturada per recuperar forces, i partir d'aquest punt (km30), és on veritablement comença la part exigent, 9km d'ascens fins a la Serra major del Montsant.En primer lloc salvant el grau de l'Escletxa, i després fins la Cogulla.
Després de crestejar la Serra Major, descens exigent fins La Morera , on després d'un avituallament ja s'encara els darrers 10km pels sender dels Cartoixans, aquí el Ronald, va augmentar el ritme , cosa que va fer que pogués recuperar algunes posicions ,arribant ja a l'arribada situada a Cornudella , en 9é class de gral i 2n veterà.
Una valoració molt positiva en el debut de la distància de 50km , i com no, pel resultat final!!!


CURSA DE 67Km 2531d+ en Marc Balañá ens explica:

A les 9h es donava el tret de sortida desde Cornudella per aquesta modalitat, un dia tapat i amb risc de pluja que al final no vaig tenir, tot i gaudir d’un terreny ben regat ¡!!
Hem disposava a poder realizar la primera competició després de la lesió que m’ha tingut parat desde març-2016, no ha estat fácil, pero amb paciencia i amb treball de bici i natació m’ha permes recuperar i nomes en 1 mes de correr apeu, m’ha permes aconseguir un altre somni, poder tornar a correr amb un dorsal.

Per tant, venia antrenat, pero d’aquella manera, amb la densitat que necesita la llarga distancia feta bastant a última hora, aixo si, mes ilusionat que mai….L’objectiu era sortir controlant i segons sensacions anar-me posicionant al meu lloc….La cursa com sempre, surt rápida, anava amb el pulsòmetre i els números salten a la vista, tot i anant-me frenant era difícil de baixar de (165p) i el grupet capdevanter s’anava estirant….Dins el posible vaig anar regulant fins a un bon GLOBO a km40, que hem va fer caminar 10’ pel pla ¡!! La orina era força fosca i es que tot i anar bebent a principi de cursa se suava molt i suposo que algo de deshidratació tambe va ajudar al defellinment… Vaig aprofitar per alimentar-me be de solid amb un petit bocata mes un gel de cafeína, que poc a poc hem va refer podent tornar agafar ritmet….A Km45 ja anava 4º, tenia 2º i 3º a 10 minutets, pero venia la pujada mes llarga i estava mes per mantenir que per anar a caçar, tirant de pals i ritme ràpid caminant anumt, trotant per dalt de la serra i corrent fins a meta....Finalment 4º de la general i 2º senior,  tornant a disfrutar de forma física i d’aquest gran esport, amb contacte amb la natura.

DONEM GRACIES ELS TRES ALS SPONSORS:

BORGES
EASSUN
PH-QUIROGEL
COREEVO
SPORT-GIM TARRAGONA
NATURETIME

dimecres, 5 d’octubre del 2016

Marxa dels Birimbins a Prades

2-10-2016, PRADES.

Aquest diumenge hi havia una festa per Prades...

Els Birimbins de Prades havien preparat tres magnífics circuits de pistes i senders per les seves espectaculars muntanyes, on la Marta Batalla i en Marc Balañá i prenien part al recorregut llarg de 36km i 1700+, com un entreno mes i preparació d’altres proves de caràcter competitiu.

La Marta i en Marc van anar bona part de la prova plegats a bon ritme, acabant en un bon temps de 4h47’, amb una jornada divertida i de bon entrenament, amb inici i final a Prades.

Donar gracies als patrocinadors:

BORGES, EASSUN, COREEVO, PH-QUIROGEL.




Victòria de Basora en la Mitja del Priorat, retorn de Marc Balanyà i 5a posició de Ronald Fargas en la distància marató

1-10-2016, FALSET.

Pel que fa la mitja en Mikel i en Marc, es plantaven a la línia de sortida, sent aquestes les seves curses:


Mikel Besora ens explica:

A les 9’30h del matí es donava el tret de sortida i amb una sortida ràpida vaig agafar el meu ritme disposat a baixar la marca que vaig fer fa 2 anys.
Amb un bon ritme, passo el km 5 per sota 19’ i corrent per pistes forestals, vinyes, alguna pujada que trencava el ritme i passant per Bellmunt del Priorat passo el km 10 vora 39’-40’.
A partir d’aquí anirem direcció Gratallops.
Arribo en 45’ (km 11).

Quan hem de fer el canvi (els de la mitja a l’esquerra i els de la marató a la dreta) un voluntari de l’organització em diu que vagi cap a la dreta i jo amb dubte li faig cas, cometent un error 
Tiro cap a la dreta i al cap de mig km, a punt de sortir del poble uns corredors als que atrapo de la marató em diuen que per allà no es fa la mitja…

Reculo cap enrere per anar a l’encreuament i tornar a agafar el camí bo sense fer trampes ni retalls, simplement desfent el camí equivocat fins agafar el camí bo.
Arribo en 50’, 5 minuts més tard i ja m’ha passat un corredor.

Al cap de 2km l’atrapo i vaig fus per haver fet aquests canvis de ritme, passo al corredor que anava davant meu i continuo la marxa.
Haig de tirar de cap per arribar a meta després de gairebé 22km i 750+/750- arribo a meta en primera posició general.

Marc Balañá ens explica:

El mes important per a mi era el poder penjar-me un dorsal després d’una llarga lesió, nomes podent entrenar amb la bici o a la piscina.
El resultat va ser satisfactori, tot i no estant en bon moment de forma, vaig poder disfrutar corrent ràpid i notant la pressió dels rivals i de la festa del running !!! Finalment molt content amb la 9º posicio.
Toca seguir !!

En Ronald Fargas, va ser el membre de l’equip que es plantava a línia de sortida a fer la prova reina LA MARATÓ, molt disputada i amb molt alt nivell, va aconseguir una meritòria 5ª posició !!!
La jornada va ser esplèndida, amb entrega de premis, paella i musica en directe per tothom, a la cooperativa de Falset.









divendres, 30 de setembre del 2016

Cursa de Pratdip, 1a edició de moltes més

El passat 25 de setembre es disputava a Pratdip la 1era edició de la cursa de Muntanya de Pratdip, la penúltima del circuit de curses de muntanya del camp de Tarragona.


La cursa constava de 24kms i 1400+, recorrent així els bonics paratges de la Serra de Llevaria.
Per part del Borges Trail teníem com a representació al Tavi, Aleix Toda i a l’Aleix (Jnr.) Solé.

Aleix Solé ens explica:


M’aixecava a les 6pm, seguint així el meu ritual de desperta’m 2:30-3h abans de començar la cursa. Esmorzo, una bona dutxa per acaba’m de despertar i cap a Pratdip!
Em presentava a la línea de sortida sabent que tocaria patir, venint de dos caps de setmana competint amb curses de 40 i 50 minuts, la Marató per relleus de Vinyols i Taga Evo (Copa Catalana) respectivament; molta xispa però poca xixa que se’n diu jejeje, però disposat a donar-ho tot.

A les 8:30 es dona el tret de sortida, que per variar, es surt a un ritme frenètic. Arribo a les primeres rampes dures, on comença a situar a cadascú on toca i jo em col·loco a roda del meu bon amic Ferran Borrell i Eloi Ortiz, xino xano coronem cim (Puig d’en Cabrafiga) amb 50min.
Baixada ràpida i tècnica, on en cap moment em trobo a gust estomacalment i m’obliga a baixar marxes per poder seguir endavant.

Km 9, aprofito per menjar i beure i encara la pujada amb forces. Aquesta segona era la pujada a Mont-redon per la Cresta de la Seda, simplement impressionant!

 Aquí és on em noto còmode i aprofito per incrementar el ritme i avançar posicions fins que corono el segon cim de la cursa (Mont-redon) i on a partir d’aquí em tocaria patir el meu propi “calvari” fins a meta, on entro de la mà molt emotivament amb Jordi Romero amb 3h i 5min, uffffff!!!

Al final 20è a la general i 1er júnior, i d’aquesta manera col·loca’m PROVISIONALMENT líder del circuit (sempre fa il·lusió jejeje)


L'Aleix Toda ens explica la seva cursa:

Només sortir i ja enfilavem cap al castell de Pratdip, quin principi més dur! Baixada cap a la carretera que passa per davant del poble a tota galeta, intentant perseguir al galgo Edu Queralt i a un altre corredor. Encara no haviem fet un quilòmetre que ja estava cansat! Però en entrar en els camins direcció cap a Bonmont l'Edu es va escapar junt amb el Joaquim del Taymory i jo en 3er lloc encapçalava una bona grupeta de corredors, que s'anava estirant a mesura que pujàvem el cabrafiga.


Senderons estrets i arbusts de mig metre a banda i banda seria el paisatge del que gaudiriem en aquest dia ennuvolat i fresc, perfecte per exprimir-nos a gust. Coronem el Cabrafiga en Kai Langel, un corredor del Taymory i jo, tots tres molt junts, distància que vam mantenir fins a la següent pujada cap al Mont-redon, on hem vaig poder escapar lleugerament i anar agafant una mica d'avantatge.

La pujada al Mont-redon va ser espectacular, enmig de la boira i grimpant per la roca, crits d'ànims entre amics i corredors fins arribar al poble de Llaveria, on la Blanca Sotilla ens esperava amb la seva càmara per immortalitzar el moment, gràcies Blanca!

A partir d'allí començà la baixada progressiva i tècnica en molts trams fins arribar a Pratdip, no sense un repetxó final a dins del poble com a últim recordatori de com és aquell particular terreny.

Finalment vaig poder arribar fins a meta, acabant en 3a posició i impressionat d'aquests camins tan espectaculars, que tot i propers a casa meva, desconeixia en la seva major part.





Moltes gràcies a tots els que heu fet possible aquest event! Entre ells el grup excursionista Trail Tarraco, tots els voluntaris i corredors.

Tot això no seria possible sense el suport de BORGES, PH-QUIROGEL, EASSUN i COREEVO.

http://cursapratdip.com/

http://tretzesports.es/resultats_curses3/Index.php?Id=462






dijous, 29 de setembre del 2016

Mikel Besora 4º general al Campionat de Catalunya de curses per muntanya Feec i 1º sénior

El passat diumenge 25 de setembre, Mikel Besora va ser present al Campionat de Catalunya de curses per muntanya Feec.
Aquest campionat es va fer a Alcanar, a la desena edició de la Pujada al Montsià.


La cursa amb gairebé 25km. i 1300+ / 1300- m. de desnivell es va fer en un sol sentit, sortint del Mas de Miralles (Amposta) i acabant el seu recorregut al Centre Cívic d' Alcanar.

Tot apunt per l' endemà

Amb gran part de l' organització, grans persones

A les 7 del mati un conjunt d' autobusos van portar als atletes a la sortida.
A les 8, amb un calentament previ, es va donar la sortida i es va formar un primer grupet de varis corredors.
Eduard Hernández, Ferran Sampere i Mikel Besora se situaven a les primeres posicions de la general.
Amb el pas del temps Mikel anava agafant el ritme, encara que no anava gaire còmode continuava davant intentant agafar el bon ritme.
Albert Ollé, vingut de Barcelona, el va adelantar pujant i Mikel decideix anar al seu propi ritme per tal d' agafar bones sensacions.


Poc després en una baixada tècnica Mikel l' adelanta i comença a tenir bones sensacions.
Als avituallament cada 30' minuts beu aigua i cada 30'-40' es menja un tros de plàtan.

Pujant a la Torreta Mikel continua 3º a la general i Pere Aurell pasa davant just fer el cim.
Ara toquen uns km. de cresta i molt tècnica!
Mikel decideix seguir el ritme de Pere durant una estona i no es capaç de baixar tan ràpid i al seu ritme veu com marxa poc a poc.
Una vegada abaix pensa que l' atraparà però no va ser així.


Després de 2h. 17' de cursa (una part tècnica i una part corredora) Mikel arriba 4º a la general a la Pujada al Montsià - Campionat de Catalunya de curses per muntanya Feec.
Al no haver premis acumulatius, li donen el 1º sénior.

1º Classificat: Eduard Hernández (Matxacuca).
2º Classificat: Ferran Sampere (Four Factors).
3º Classificat: Pere Aurell (Ous Reig).
4º Classificat: Mikel Besora (Borges Trail).
5º Classificat: Lhoussain Abaghad (Uec Tortosa).


Fotografia amb els 3 primers classificats sénior (al no haver premis acumulatius)

1º Mikel Besora
2º Lhoussain Abaghad
3º Lluisma Mas

Ara a Mikel Besora li queden les següents curses abans d' acabar la temporada:
1 octubre: Mitja Marató del Priorat.
13 novembre: Behobia-San Sebastián (País Basc).
Del novembre al desembre una transició entre aquesta i la propera temporada. Una mica de descans i desconexió i encarar la pròxima temporada.


Volem agraïr el suport de Borges Trail i els nostres patrocinadors:
BORGES, EASSUN SPAIN, PH-QUIROGEL, COREEVO, SPORT GYM TARRAGONA.
A la organització i als voluntaris.


BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute