QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dijous, 28 d’octubre del 2010

FINAL DE LA COPA DE LES NACIONS DE CURSES DE MUNTANYA

El passat 7 d’Octubre varem ser testimonis directes de la última prova del primer circuit Mountain Running Internacional Cup. Aquesta va disputar-se a la serralada del Atlas al Marroc.
El traçat de la cursa fou molt dur i exigent amb 42 km de distància i 3300m de D+ i on el pic del Toubkal era el sostre de la cursa amb 4167 m d’alçada.
Els guanyadors foren: Michel Rabat (Catalunya Nord) en categoria masculina i Núria Picas (Catalunya) en la femenina. Aquests dos mateixos atletes serien els que s’emportarien també la victòria final del circuit, on Catalunya seria la guanyadora per nacions i el Diedre d’Osona ho seria per equips. En definitiva un altre gran èxit de l’esport català.
Per saber més detalls de com va anar la cursa, us aconsellem que llegiu la crònica molt acurada que ha fet el Marc Erra de Diedre a : http://www.diedre.cat/index.php/component/k2/item/51-toubkal-marathon

La experiència fou molt agradable i el fet de compartir una setmana amb els corredors catalans i bascos seria realment gratificant.

L’alberg Azdour Hassan Ben Mohamed, http://www.natur-atlas.com/  fou el lloc escollit per hostatjar-nos a Imlil, en Hassan, el propietari va tractar-nos com si fóssim de la família, a més els preus son molt econòmics, recomanable al 100%, ara amb el nou alberg encara el farà més aconsellable.
Seguint amb la mateixa tònica podem dir que els berebers de la zona foren molt acollidors i ens van donar suport en tot moment, dels nens dels pobles per on passàvem també ens he n’emportarem un bon record tan pels ànims rebuts, com per l’acompanyament que feren amb nosaltres dels darrers km, tot una satisfacció.
Per part del Borges Trail el Ramon Barceló fou l’únic afortunat que va poder-hi anar, el seu temps seria de 07:38’ i va quedar en la 38ena posició de la general d’una cursa on i van prendre part un centenar de corredors, d’aquests una vintena van retirar-se i sis foren desqualificats per fer trampes i no passar pel cim, en teoria el lloc seria el 32, suposo que ja ho actualitzaran.
Des d’aquí os animem a fer-la, tot i que el gran treball que comporta organitzar una cursa en aquests països, fa que la prova de l’any vinent estigui penjant d’un fil.
Per veure més fotos i les classificacions finals podeu fer-ho a : http://picasaweb.google.es/home

http://www.toubkaltrail.com/

XIX MARXA RASOS DE PEGUERA-MANRESA

El passat dissabte 23 d’Octubre es va celebrar la 19a Marxa Rasos de Peguera-Manresa de 80 km i 3600 m de desnivell.

Tres-centes persones estaven congregades a la meta a 1836 m d’alçada.

I el nostre ultra-corredor, Joan Iniesta, no es va voler perdre la seva dinovena marxa de la temporada.

A les 11 del matí es va donar el tret de sortida. El recorregut era molt atractiu: passant per fagedes, rierols i unes vistes magnífiques. A l’arribar al km 50 ja es va fer de nit, i calia encendre el frontal. La nit va ser fresca però molt tranquil•la.

El Joan va arribar a meta, juntament amb l’Albert i la Tània, els seus amics de fatigues, amb un temps de 16 hores i 5 minuts.

Ara, està a un pas d’aconseguir el seu segon repte: el proper 7 de novembre es celebrarà l’última marxa puntuable per la Copa Catalana de Caminades de Resistència, per tan, si l’acaba, completarà les 20 marxes que engloba aquesta competició i obtindrà la màxima puntuació.

divendres, 22 d’octubre del 2010

TREKORIENTACIÓ A STES.CREUS

Un any més, els nostres amics de Drac Actiu, organitzaven una genial Treko als voltants del monestir de Santes Creus, dividida en tres circuits classificats segons la distància a recórrer, i la dificultat d’orientació.

La Trekorientació és una activitat esportiva en la qual els participants fan un itinerari a peu, amb l'objectiu de trobar una sèrie de balises o fites, comptant amb l'ajut d'un mapa.

En aquest cas, Tavi participava al circuit vermell, la categoria reina de la prova, sent un recorregut de més de 25 km i amb un elevat grau de dificultat.

Va ser molt curiós, i alhora una grata sorpresa pel Tavi, trobar-se al capi del Borges Trail a “l’altre costat de la ratlla”, doncs aquest cop, en comptes de competir, estava a la organització de tant interessant prova esportiva.

A tres quarts de nou tocats, Tavi sortia el primer dels quasi 550 participants, i aquest, va estar corrent durant 3 hores i 16 minuts buscant 30 fites repartides al llarg dels boscos i camps que hi ha entre Vila-rodona i Santes Creus.

Tot i que al principi estava una mica fred i li costava orientar-se, ràpidament es va anar trobant millor i afinant l’orientació. D’aquesta manera, va fer tot el circuit pràcticament sol.

Es pot dir que es tractava d’una cursa de muntanya, sense gaire desnivell, doncs l’acumulat total no passava del 270m, però que la duresa venia per la part en que un corre contra sí mateix alhora que disfruta de la tranquilitat del mauntanya.

El recorregut era del més variat, començant per un bosc molt tupid, saltant el riu en diverses ocasions, corrent a camp obert entre oliveres i ametllers, endinsant-se en boscos típicament mediterranis, i fent part de la Ruta de les Cabanes de Pedra Seca tan famoses en aquesta contrada.

Un cop arribat, l’esperava un gran grup d’esportistes que ja havien acabat els altres circuits, un bon avituallament i un gran parc on els més petits gaudien del bon dia que feia.

Així doncs, el nostre amic Èric Cartanyà del Llop Aventura li arrabassava 2:47 minuts i aconseguia la primera plaça, deixant en 2ona posició al nostre corredor Tavi Fossas.

Es pot dir que aquesta 2ona posició, referma la remuntada física del corredor i l’anima a continuar entrenant i preparant-se per la dura prova que l’espera d’aquí a un mes, concretament la Cursa de Castell de Burriac, que definirà el Campionat de Catalunya per equips de curses de muntanya.

Classificacions del circuit vermell individual:

1 CARTANYÀ ESPEJO 3:13:37 +0:00

2 FOSSAS BATLLE 3:16:24 +2:47

3 PINILLA PEREZ 3:36:08 +22:31

Per la seva banda, Joan Iniesta junt amb la seva família va gaudir també de l'activitat tot realitzant el circuit verd, de 7 kms aproximadament, com a "recuperació" del dia anterior en el que havia realitzat els 66 kms de la "Marxassa".

Per veure la totalitat de les classificacions: http://www.trekorientacio.com/class/santescreus10/Resultats-treko-santes-creus-2010.pdf

Per més info: http://www.trekorientacio.com/novetats.php

Per fotos: http://picasaweb.google.es/blancamtzr/TrekoSantesCreusJpg1

dimecres, 20 d’octubre del 2010

2ª CURSA DE RIUDECANYES-CASTELL D’ESCORNALBOU

El passat diumenge dia 18 en Carles es va desplaçar fins a Riudecanyes per participar a la segona edició d’aquesta cursa que mica en mica va fent-se coneguda a la província.

A les 8.30 van sortir els caminadors, i a les 10 es donava el tret de sortida a la cursa de 17 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 619 metres ( això feia presagiar una cursa ràpida).

Tan bon punt va començar la cursa ja es veia que aquesta seria disputada per 2 atletes coneguts de la província, en Sergi Casas ( Llop aventura) i en Josep Antoni Gironès (Club atletisme Tarragona).

Després de donar el tomb al poble i començar a passar pel costat del pantà, els 2 corredors ja es van escapar, en Carles anava una mica més enrere i intentava seguir el ritme del grup perseguidor.

Tot i la rapidesa dels dos primers quilòmetres aviat va començar el tram de pujada on algun dels perseguidors va començar a notar la duresa del terreny, i on el Carles es sentia més còmode, fet que li va representar guanyar alguna posició.

Tot i això la majoria de la pujada la va fer en solitari, sense poder atrapar a ningú més, arribant al castell d’Escornalbou totalment sol només creuant-se amb algun dels corredors que ja baixava.

Després de fer la volta per dins del castell, s’encarava el tram més tècnic de la cursa, un sender d’uns dos quilòmetres que els portaria a tocar del poble de l’Argentera.

Tot i que algun atleta, es saltaria alguna de les cintes i arribaria al poble per error.

Després del sender una altra vegada 5 quilòmetres de pista ràpida fins arribar un altre cop al poble de Riudecanyes.
Tot i perdre’s dues vegades, en Sergi Casas va guanyar la cursa i a la vegada el premi per arribar al castell d’Escornalbou en primera posició.

En Carles tot i flaquejar una mica en els últims quilòmetres, va poder acabar en una meritòria 8ª posició.

Fantàstica organització, i després d’una cursa així res millor que un pa amb tomàquet amb llonganissa, per a tots el participants.

Més info a http://cursariudecanyes.ac77.net/

XVII MARXASSA

Dissabte dia 16 d’octubre es va celebrar la 18ena marxa del Campionat de Caminades de Resistència, és a dir, la XVII Marxassa, de 66 km i 3200 m de desnivell.

Unes 600 persones estaven a les 7 del matí a St. Martí del Montseny, i com no, l’incombustible Joan Iniesta del BORGES TRAIL estava a la línia de sortida.

La marxa va ser de les més maques, ja que el fet de travessar el Montseny, oferia un traçat amb vistes meravelloses, boscos amb rierols plens d’agua i plens de bolets i castanyes. Es va passar per Sant Martí de Montnegre i el Santuari del Corredor per acabar a la platja de Mataró.

Joan Iniesta va arribar amb un temps de 12 hores, en companyia de l’Albert i la Tània que per cert, amb aquesta marxa culmina la conquesta de la Copa Catalana de Caminades de Resistència aconseguint els punts per guanyar-la. Moltes felicitats Tània!

Joan Iniesta no para, i per aconseguir el seu repte d’aconseguir la totalitat de marxes i fer la màxima puntuació li queden dos obstacles: el primer, la setmana vinent 19a Marxa Rasos de Peguera-Manresa de 80 km.

Ara mateix, està situat en primera posició i és líder en solitari, i amb la gens despreciable xifra de 1215 kms de marxa acumulats durant la temporda.

Més info a http://agrupe.blogspot.com/2010/09/la-marxassa-2010.html

dimecres, 13 d’octubre del 2010

V CURSA DE MUNTANYA DE TIVISSA. EXTREMA.

El Piju es manté líder general de la Copa i Biel ho fa en veterans. Pàmies opta al top 5.

Aquest diumenge es va disputar la 5ena cursa de la Copa Catalana de Curses d’Alta Muntanya de la FEEC 2010. L’escenari era Tivissa i el seu entorn, a ningú no se li escapa que d’alta muntanya res de res. Algú pensava: què hi pinta una cursa de la Copa Catalana a Tivissa?........La pressió per a ells era molt gran.
(equip desplaçat a Tivissa sense la Gènia que era dins la "furgo dels pirulos taronges")

Doncs la veritat és que els tivissencs ens han donat una “lliçó de moros”. L’entorn feréstec que tenen ja és envejable, amb grans paisatges i vistes espectaculars, però és que ells, a més, van dissenyar un recorregut tècnic i espectacular, mai vist. No va deixar a ningú indiferent. En quant a l’organització en sí: matrícula d’honor. Per 17 euros, si,si, 17, teníem un recorregut molt ben estudiat i ben marcat, amb multitud de voluntaris en molts punts, que a la vegada animaven, et feien fotos i te les pengen en un Picassa tots junts. Conscients que el recorregut era perillós per les pluges caigudes, van dotar de gent per tot arreu,...chapeau. Agilitat a la recollida de dorsals, avituallaments generosos, ambient a l’arribada, servei de dutxes com els futbolistes, amb aigua calenta i a dojo, massatges, bossa amb obsequis pràctics, “rustida” (llangonissada) generosa per tot quisqui i bon rotllo per un tub. La gent d’allà baix són així de collonuts. Comencem la crònica felicitant-los una vegada més, amb la dificultat de trobar les paraules adequades i no quedar-nos curts.

Bé, dit això, entrem a la cursa. Uns 250 corredors a la graella de sortida per afrontar els prop de 23 kms duríssims amb gairebé 4.000 m de desnivell acumulat, transcorrent en la seva majoria per corriols, senderons, crestes i trialeres, amb continus desnivells. Possiblement la cursa més tècnica del panorama català.
Davant de tot hi havia els principals favorits per a la Copa i pel Circuit Ebrenc i això garantia una gran competitivitat. Entre ells els nostres components del Borges Trail-AAEET capitanejats pel Piju, que defensava el liderat de la Copa, el Jordi Pàmies que lluita pel top 5, el Biel Secall que tenia una ocasió d’or per liderar la Copa en veterans i la Gènia Miró que ara ja va com “Pedro por su casa” entre les millors. Amb tots ells Xavi Espiña, Dani Cazalla, Roberto Sancho, Òscar Carrasco, Joan Farnós, Rubio, Joan Freixa, El Quayed...

Amb el tret de sortida ja es forma un grupet d’uns 20 corredors que comencen a agafar distància. L’estratègia del Matxacuca molt clara: entre els seus tres cracks posar contra les cordes al Piju. De bon inici el ritme el marcaven Piju i Espiña seguits de l’Ahmed, darrera seu el grupet ara ja de menys de deu membres on hi havia el Pàmies i el Biel. La cursa es va anar estirant, l’Ahmed peta i el Piju i l’Espiña fan la seva cursa particular. Cazalla darrera d’ells, en terreny de ningú i seguidament Pàmies que fa una gran progressió després d’una mala sortida amb els dos Matxacuques i Freixa.
A vista d’ells Biel fa un bon tàndem amb Rubio, seguits de prop del mega crack del Farnós i tenint a la vista el Curto. Meitat de cursa i entre el top 10 hi ha tres Borges Trail-AAEET i tres Matxacuques, la cosa va de conya. En quant a fèmines la clara dominadora és la Ragna Debats i la Gènia es manté en una bona quarta posició. Arribat aquest punt els dos primers es distancien i Carrasco, Pàmies i Freixa mantenen el seu duel i es desempalleguen de Sancho.
Darrera d’aquests el Biel i Koanito es disposen a fer una mano a mano per atrapar un Rubio que havia agafat una mica de distància, però una molt mala caiguda del Biel amb un fort cop al genoll el deix fora de joc i es planteja de plegar. Les seves aspiracions de guanyar la Copa Catalana en veterans s’esvaeixen, malgrat tot, decideix continuar i acaba com pot durant més d’una hora de cursa que li quedava. L’objectiu era perdre els mínims llocs possibles. Mentre, la Gènia també pateix una molt mala caiguda amb un fort cop al coxis i ha de retirar-se sent evacuada.

A davant el duel entre el Piju i l’Espiña es manté fins el final i a pocs quilòmetres de la meta el Xavi sentencia amb un temps extraordinari de 2:23:57, el Piju entra segon a poc més d’un minut, Cazalla fa tercer a cinc minuts. Pàmies fa un excel.lent cinquè lloc darrera Freixa amb 2:34:08 i el Biel acaba el 16è, quart veterà amb 2:46:25.

Donades les circumstàncies els resultats són excel•lents. El Piju es consolida com a líder de la Copa, tot i que Espiña presenta candidatura i s’ho jugaran tot a Montserrat. El Pàmies suma molts punts i amb un bon resultat a Montserrat opta entre el top 5 i 7. El Biel, tot situar-se líder en veterans, s´ho juga tot a Montserrat i depèn de Delgado i Corbera, una llàstima, doncs una victòria o un segon lloc en veterans a Tivissa donaria més tranquil•litat. Pel que fa a la Gènia, encara manté opcions de podi final. Bé, per damunt de tot hi haurà emoció fins el final i això és bo, i el millor de tot, el Borges Trail, aquest cop amb els Matxacuques, hem donat espectacle.

Felicitats a tots. Per cert, l’any vinent no us perdeu aquesta cursa!


Classificacions:
1 Xavi Espiña X-avi 2:23:57

2 Josep M Pijuan Borges Trail-AAEET 2:25:18

3 Dani Cazalla Matxacuca 2:30:21

4 Joan Freixa Runners Berguedà 2:33:02

5 Jordi Pàmies Borges Trail-AAEET 2:34:08

6 Òscar Carrasco Matxacuca 2:35:38

7 Roberto Sancho Matxacuca 2:36:50

8 Ramon Curto 2:37:49

9 J.Lluis Rubio Begues 2:40:02

10 Joan Farnós Extrem Team Tivissa 2:40:45

.....

16 Biel Secall Borges Trail-AAEET 2:46:25


I si voleu més fotos, assegureu-vos de tenir molt de temps,doncs moltes és poc!!!
http://picasaweb.google.com/113309011308059386099



divendres, 8 d’octubre del 2010

9ª MARXA TRENKAKAMES

El passat dissabte dia 2 d’octubre a les 10 del matí, es celebrava la dissetena marxa de la Copa Catalana de Caminades de Resistència, la novena edició de la Marxa Trenkakames, de 82 km i 5400 m de desnivell.

Tres-centes persones es van concentrar a El Vendrell per començar la marxa, i on Joan Iniesta del Borges Trail hi era present.

Els primers quilòmetres eren molt còmodes, passant per la platja i fent molta pista fins al quilòmetre 34. Allí començaven les fortes pujades, on vam arribar al punt més alt de la marxa: el cim d’El Montmell (941 m). A parttir d’aquí 15 km de desnivell pur fins arribar al quilòmetre 56, on molta gent es va retirar. Després, la resta de quilòmetres eren més còmodes. La nit va ser molt bona i això també va ajudar.

El Joan va arribar a meta amb un temps de 16 hores i 35 minuts.

Un cop finalitzada aquesta marxa, el nostre ultra-corredor, es situa líder en solitari de puntuació de la general, i ara només li queden 3 marxes per acabar el segon gran repte: acabar-les totes i aconseguir la màxima puntuació de la Copa Catalana de Caminades de Resistència.

Agraïr moltíssim a l’Albert i la Tània per ajudar-me a acabar-la, perquè quan un no està fi, es necessita algú que t’empenyi. Després de tants quilòmetres a les cames, el cos es comença a ressentir...

dimarts, 5 d’octubre del 2010

CURSA DE CASTELLVELL. FINAL DEL CIRCUIT DEL BAIX CAMP

Com haurà quedat la classificació final?

Diumenge 3 d’octubre va disputar-se a Castellvell la última cursa puntuable pel circuit Baix Camp, organitzat per TRETZESPORTS.

En cap cas semblava que ens trobéssim a la primera setmana d’octubre, ja que la temperatura era prou alta, inclús durant la cursa es patir certa calor.

187 participants es van aplegar puntualment a les 9’30h per realitzar els poc més de 12 quilòmetres del recorregut.

Recordar que paral•lelament també es feia la típica Caminada, que acostuma a realitzar-se pel mateix recorregut de la cursa, permetent als caminants poder veure als corredors passar a tota velocitat pels camins i senders del traçat.

A la sortida, Víctor Gonzalez, actual líder del circuit, va decidir no participar per trobar-se malament, així que Xavi Prim del BORGES TRAIL, i 2n classificat podia aproximar-se per uns moments al títol de campió del circuit. Això sí, fent el millor resultat que podia aconseguir: guanyant.

La resta de corredors no li posarien fàcil, doncs Sergi Casas, del Llop Aventura, especialista en aquest tipus de curses ja era a primera línia. Pere Rodríguez d’Obrint Traça, i 3er de la general, tampoc volia perdre opcions.

Pàmies, també del BORGES TRAIL, que es trobava en 4a posició de la general i 2n sènior veia una clara opció d’entrar al podi final. Així que la “batalla” estava servida.

Per darrera d’aquests, Tavi Fossas, també del BORGES, volia assegurar el Top Ten final després d’una temporada certament complicada per a ell.

Des del tret de sortida, i com si la cursa fos tan sols de 50 metres, van sortir esperitats els corredors, formant una fila india encapçalada per Casas, seguit de Pàmies, Pere Rodríguez i Prim. Però ja en sortir del poble i començar les primeres pujades Casas i Pàmies van distanciar-se del grup i començaren la seva particular cursa. Sols de lluny podien veure al Pere que intentava no perdre més distància.

La pujada continua va permetre a Casas portar un ritme cómode per a ell, i no tant per a Pàmies, que veia com se li escapava poc a poc fins al perdre’l de vista.

La part negativa del dia va ócorrer quan Casas, liderant cómodament la cursa, va equivocar-se en una bifurcació perdent tota opció de victòria en favor de Pàmies, que arribava el primer a meta seguit a pocs segons del Pere Rodríguez.

5è va entrar el Xavi Prim, després d’una recuperada de posicions als últims quilòmetres.



CLASSIFICACIÓ GENERAL HOMES


1. Jordi Pàmies 57’26” BORGES TRAIL

2. Pere Rodríguez 58’38” OBRINT TRAÇA

3. Jaume Lara 1h01’12”

4. Jordi Nolla 1h01’22” CERAP RIUDOMS

5. Xavi Prim 1h04’05” BORGES TRAIL

-------------

15. Xavier Ayala 1h07’19” FOLCH CARBONELL RUNNERS

21. Tavi Fossas 1h07’21” BORGES TRAIL

33. Miquel Virgili 1h11’37” FOLCH CARBONELL RUNNERS


CLASSIFICACIÓ GENERAL DONES

1. Paquita Gimenez 1h17’08” L’ESQUADRA TGN

2. Alba Canet 1h22’09” C.E.MASPUJOLS

3. Imma Castaño 1h25’27” OBRINT TRAÇA



BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute