QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimecres, 26 de maig del 2010

EL BORGES TRAIL ES LLUEIX A PAÜLS

4 components al podi del Campionat de Catalunya. Pijuan i Jordi Pàmies premis al 1r i 3r sènior, Biel Secall 3r veterà i Gènia Miró 3a sènior.

El passat diumenge es va celebrar el Campionat de Catalunya individual de Curses de Muntanya 2010, la cursa havia de servir per determinar qui era el campió absolut i els de les diferents categories. El responsable de l’organització per aquest any va ser la UEC de Tortosa, que va triar Paüls com a escenari. Un dur recorregut pels Ports, molt vertical, de 23 kms i més de 4.000 m de desnivell acumulat que van haver d’afrontar els 340 participants. Els corredors van haver d’afrontar l’ascens i descens de quatre cims dels ports de més de mil metres, la Mola Grossa (1044m), el Piló de Montsagre (1071m), la Punta de l’Aigua (1083m) i el Joan Gran (1072m). Després de tanta duresa encara els esperava un descens de 5 kms amb 800m de desnivell de baixada directa fins a Paüls.

L’equip de trail de casa nostra, el BORGES TRAIL, va presentar 5 corredors assedegats de victòria i per la calor que ja començava a fer a les 9 del matí, hora de la sortida.

Només començar, la dura pujada a la Mola Grossa ja va estirar el grup, amb els millors corredors de Catalunya al capdavant. En aquest grup, capitanejat per l’internacional Just Sociats s’hi trobaven Kiko Martí (Camarles-Terra de Fang), Josep Cuadrat (UEUrgellenca i ex corredor del BORGES TRAIL fins que la Selecció Catalana ens el va “xorissar”, Pijuan (l’estrella de la temporada al Borges Trail, Pàmies (en progressió ascendent), Biel Secall (en progressió extremadament ascendent), els germans Crosas, Gabriel i Armando (Hemic), Roberto Sancho (Matxacuca), entre d’altres.

Just i Kiko van imposar un ritme infernal que només podria seguir Cuadrat, que poc temps després hauria d’abandonar acusant el gran esforç de la setmana anterior a Zegama. Als altres només ens quedava continuar patint dins el grupet perseguidor.

Més enrera i posicionats entre els 50 primers es trobaven els altres components de l’equip, Tavi Fossas i Gènia Miró, la qual es va demostrar un gran estat de forma mantenint la tercera posició en dones durant gran part de la cursa.
Després del primer pic, per davant tot seguia igual, Just dominant amb autoritat davant d’un resignat Kiko, que va haver de conformar-se amb la segona posició.

Per darrera un selectiu grup que anava perdent components a la segona pujada, el Piló del Montsagre, on Piju, Pàmies, Sancho i els germans Crosas intentaven l’impossible per atrapar Ahmed Al Qayed, que en terra de ningú, va mantenir el ritme fins arribar el 3er. La resta ens anàvem alternant posicions, sense donar descans a ningú en cap moment, va ser una lluita particular, extremadament intensa però entre amics que va durar fins a la Punta de l’Aigua, el tercer pic de la jornada, i a partir del descens i posterior pujada al Joan Gran, va ser on Piju, gran coneixedor del circuit, va pensar que era el moment d’atacar i anar a la caçera del Gabriel Crosas, que s’havia distanciat. Ho va aconseguir situant-se 4t de la general.

Pàmies també va desfer-se de Sancho i Armando en la dura pujada i va pensar: o ara o mai. I va llançar-se muntanya avall en el que seria l’últim descens fins a meta, d’uns 5 kms i 800 metres de desnivell, i que tenia amagada la zona més tècnica amb diferència de tot el traçat. Finalment va aconseguir entrar el 6è seguit de Sancho i Armando a més de 2 minuts.

Resumint, Sociats (CE Bandolers) es va proclamar novament Campió de Catalunya de Curses de Muntanya a Paüls, amb un temps de 2:22:45 demostrant així que és un dels millors corredors de muntanya d’Europa.

Pijuan i Pàmies van poder aguantar el fort ritme del primer grup i van entrar 4rt i 6è de la general amb temps de 2:29:01 i 2:31:24 respectivament. Passant a ser 1er i 3er sènior, amb el permís dels "absoluts" (Just, Kiko i Ahmed).

Biel Secall va fer el 23è de la general amb 2:54:57 i també va fer podi en ser 3r veterà.

Tavi Fossas va fer el 49è amb 3:09:19.

Gènia Miró amb 3:32:22 va fer la 7ena de la general i 3a. Sènior.

Importantíssims resultats pel BORGES TRAIL en una competició d’altíssim nivell de corredors, d’organització i de recorregut.

Classificació general homes:

1. Just Sociats (CE Bandolers) 2:22:25

2. Kiko Martí (UEC Tortosa) 2:27:42

3. Ahmed El Qayed (UEC Tortosa) 2:28:34

4. Josep M Pijuan (Borges Trail-AAEET) 2:29:01

...

6. Jordi Pàmies (Borges Trail-AAEET) 2:31:24

...

23. Biel Secall (Borges Trail-AAEET) 2:54:57

...

49. Tavi Fossas (Borges Trail-AAEET) 3:09:19

...

145. Josep M Batalla (AAEET-GA) 3:35:53

...

151. Diego Cañamero (AAEET-GA) 3:39:15

...

232. Paco Físico (AAEET-GA) 4:18:12


Classificació general dones:

1. Ester Hernandez (CE Súria) 2:59:00

2. Núria Picas (CE Bages) 3:11:21

3. Teresa Forn 3:19:34

...

7. Gènia Miró (Borges Trail-AAEET) 3:32:22


més informació a: http://sites.google.com/site/cursadepauls/

ÀLBUM DE FOTOS PAÜLS 2010
PAÜLS. CAMPIONAT DE CATALUNYA

dimarts, 25 de maig del 2010

II FESTA DE LA MUNTANYA de la Vall de Ribes


Per segon any consecutiu Ribes de Freser ha estat l’escenari d’un cap de setmana perfecte per gaudir dels Pirineus i de les curses.

Després de molt de temps he tornat a córrer pel Piri, a calçar-me les Speed Cross, ha utilitzar els bastons per pujar (decisió encertada), i coronar el Puigmal en cursa (amb aquesta ja en són quatre vegades).

Dissabte al matí, amb el doble km vertical es donava el tret de sortida a la segona festa muntanyenca. L’ inici: el centre de Ribes, el final: cim del Puigmal, entre mig 2000 m de desnivell + i uns 11 km de distància, com podeu veure poca broma.

El recorregut per pujar dalt el cim era nou per mi, ja que una gran part era per zones on el camí, senzillament no existia, això l`únic que feia era fer-lo més “canyeru”.

Per la nit tot sopant i amb una birreta a les mans, en Marc Erra va descriure’m l’itinerari seguit durant la cursa, aquest fou el següent: una vegada deixàvem el poble, enfilàvem pel “camí” d’unes torres elèctriques fins al coll de Segura, d’allí per la carena del Castell arribàvem al 1er avituallament situat a la pista de Vilamanya, seguíem pel Pla de Punya fins al coll de Barraques, on ens esperava el 2on avituallament. Tot seguit baixàvem fins a la font de l’home mort, una vegada creuat el riu, unes rampes ben dretes a la zona de les coves encantades, ens duien al 3er avituallament on en Toni i l’Ignasi ens acabaven de donar els penúltims ànims per arribar fins dalt el cim.

Fins aquí, la temuda neu que esperàvem fou ben escassa, ara bé la baixada neutralitzada que ens duria fins al santuari de Núria, seria apoteòsica. Mig metre de neu pràcticament fins a baix.

Aquest primer dia les classificacions foren les següents:

1º Jessed Hernandez Diedre 01:59:56

2º David Sanchez Diedre 01:59:57

3º Dani Ballesteros Diedre 02:03:24

- - -

13è Ramon Barceló Borges Trail 02:27:02. 3er vet.


Dones:

1º Anna Macià UE.Vic 02:48:26

2º Maria del M. Casanova E. Penedès 02:56:56

3º Lucia Caballero UEC. Anoia 02:58:59

El mateix dia per la tarda es disputaria la pujada a Sant Antoni 1’5km i 400D+, prova reservada pràcticament als júnior que disputen la Lliga.

El dia següent els més agosarats sortirien en grup fins el cim del Taga. D’allí, cada 30” , es donaria la sortida cronometrada de 1100m D -, directament fins al poble de Ribes. Aquest descens, una novetat en el món de les curses de muntanya de mica en mica es va consolidant i s’espera que cada cop tingui més adeptes. Encara que les butllofes als peus, que la gran majoria de corredors van fer-se, serà un recòrd que tardarem en oblidar.

Resultats:

1º Eduard Solà Diedre 17:31

2º Javi Delgado Spiridon 19:43

3º Albert Lapeira Diedre 20:11

- - -

8è Ramon Barceló Borges Trail 21:42. 3er vet.

Dones:

1ª Tina Gòmez M. Runners Bergadà 24:50

2ª Maria del M. Casanova E. Penedès 25:59

3ª Lucia Caballero UEC. Vic 27:00

Al migdia, amb l’entrega de premis de les curses dels dos dies va donar-se per acabat l’event, i res, fins l’any vinent, no sense abans felicitar a la gent del Diedre pel esforç realitzat, i animar a la gent que tingui present aquestes dades en el calendari del proper any.

Més informació la trobareu a:

http://www.diedre.cat/

dijous, 20 de maig del 2010

EL BORGES TRAIL REPETEIX PODI AL CIRCUIT DEL BAIX CAMP

Xavi Prim fa tercer i es col•loca 2on del Circuit del Baix Camp

Aquest passat diumenge es va celebrar a Vilaplana la tercera cursa puntuable pel Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp. El Borges Trail -AAEET hi portava els dos atletes que estan fent aquest circuit, en Tavi Fossas i el Xavi Prim.

Els prop de 300 participants van haver de completar un recorregut de 15 kms i 1500 m de desnivell acumulat.

Només donar-se la sortida el Xavi es posà en el grup capdavanter per afrontar les primeres rampes de la pujada a la Mussara. Per davant sis-cents metres de desnivell que poc a poc anirien estirant la cursa. Poc després del primer quilòmetre salten del grup en Jordi Garcia i el Sergi Casas que van anar agafant metres a un segon grup que ja havia quedat reduit a tres components , en Victor Gonzalez, l´Abderrahim Jalal i el mateix Xavi Prim. No va ser fins l´ última part de la pujada on el Xavi canvia el ritme i deix els seus acompanyants per arribar sol al poble de la Mussara. A partir d´aquest punt el circuit era molt més favorable i en Xavi aprofita la baixada tècnica per fer un últim esforç i intentar agafar els dos primers però ja no va ser possible. Finalment va entrar a meta en tercera posició. En Tavi Fossas per la seva part feia una cursa de menys a més i entrava en una meritòria 22ena posició que certifica la seva progressió.

Així doncs l’equip segueix puntuant i amb aquest resultat en Xavi Prim es manté en les posicions capdavanteres del Circuit del Baix Camp.

dimecres, 19 de maig del 2010

XXXV MARXA PEL MONTSENY

El diumenge passat es va dur a terme la XXXV Marxa pel Montseny de 49 km i 5600 m de desnivell, tot passant per cims emblemàtics com el Tagamanent, El Turó de l’Home, Les Agudes i El Matagalls.

Més de sis-centes persones estaven preparades per sortir a les 5 del matí de la plaça d’Aiguafreda on Joan Iniesta, del Borges Trail hi era present.

Es va sortir en direcció cap al cim del Tagamanent per camins plens de fang. Un cop arribats al cim, Joan Iniesta es trobava en el grup dels cinc primers. Després, es va passar per una pista bastant planera fins al Coll Fòrmic, per afrontar una pujada dura fins al Matagalls. Un cop al cim, es podia contemplar la pròxima pujada a Les Agudes. Després , baixar del Matagalls en direcció a St. Marçal on s’iniciava una altra pujada. El tram final d’aquesta s’havia de grimpar i crestejar per arribar al cim del Turó de l’Home. Les vistes impresionants dels Pirineus nevats, contrastaven amb les vistes al mar. D’aquí tot baixada fins al poble de Gualba.

Joan Iniesta va arribar a meta amb un temps de 8 hores i 20 minuts, col•locant-se així en tercera posició de la classificació general de la Copa Catalana de Caminades de Resistència.

dimarts, 18 de maig del 2010

MÉS SEGONES POSICIONS I LIDERAT DE LA COPA CATALANA

El diumenge 16 de maig es va disputar a la capital del Berguedà la segona prova puntuable per a la Copa Catalana de Curses d’Alta Muntanya.

Després d’una setmana amb pluja i fred, ens esperava i diumenge assolellat i amb bona temperatura, així doncs a les 08:45 es va donar la sortida a la prova femenina, i 15 minuts més tard ho feien els homes; només començar i quasi sense temps d’agafar ritme es començava per un tram d’escales irregulars d’uns dos quilòmetres que ens dúiem fins al santuari de Queralt.

En aquest tram en Joan Freixes va sortir molt fort i ràpid amb la qual cosa es va escapar en solitari, darrera un grupet de quatre seguia, un cop dalt del santuari la cursa s’endinsava per un sender estret i llarg amb varis canvis de desnivell, aquí el grup perseguidor es va reduir a 3 components (Cazalla, Carrasco i Pijuan) es varen anar alternants les posicions fins al km 8 on el Pau Bartoló es va unir al grup, sobre el km 10 i en un avituallament en Joan Freixes va plegar, passant llavors a encapçalar la cursa en Bartoló (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà), i ell sòl es va començar a escapar deixant endarrere als altres companys.

A partir d’aquí el grup perseguidor de 3 components es va començar a estirar, en Pijuan es va col•locar segon al l’altura del km 11, corrent ja des d’aquest moment sòl i intentant anar a la cerca del primer classificat. Al km 14 començava al pujada més dura i llarga que ens va dur fins al km 17 i a 2020 mts d’alçada. En aquest punt hi havia neu al camí, una neu que ens va acompanyar durant un quilometres més o menys, i arribàvem així a l’estació de Rasos de Peguera. Tocava enfilar-se per una pista fins al punt més alt de la cursa, a 2062 mts.

Per acabar la prova ja “només” quedàvem uns 11 km de descens fins a Berga, però amb un parell de rampes i algun descens més que tècnic ajuda’t per una corda. Així doncs a la última pujadeta al voltant del km 26 en Pijuan agafa a en Bartoló, començant junts els últims 4 km de descens vertiginós per un sender estret i recargolat. A l’altura de l’últim avituallament, uns rampes inoportunes a les cames van obligar a en Pijuan a afluixar el ritme i quedar relegat a la, definitiva i ja repetitiva, segona posició, desprès de més 2300 de desnivell positiu.

Quedant així doncs la classificació final:

1- BARTOLO ROCA PAU (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) 3:04'

2- PIJUAN PARDELL JOSEP Mª BORGES TRAIL 3:05'

3- CARRASCO GIRALDEZ OSCAR Matxacuca 3:13'

....

9- SECALL ROCA BIEL BORGES TRAIL 3:25’

En dones la primera meitat de cursa va ser encapçalada per l’Ester Hernandez, però la victòria final sense discussió va ser per la Núria Picas, la Yolanda Gracia va completar el podi.

Secall, per la seva banda, va realitzar una cursa regular fins adonar-se de la posició, a partir de llavors tot va ser pujada de moral, i afrontar la responsabilitat de poder estar al TOP TEN.
Aconseguia així entrar el 9è de la general i 2na posició en Veterans, situant-lo també amb tota probabilitat líder provisional de la categoria.

Aquesta segona posició d’en Josep Mª Pijuan juntament amb la també segona posició de la cursa de Ripoll duen en aquest moment al atleta del BORGES TRAIL a encapçalar la classificació general provisional de la Copa Catalana.

dilluns, 17 de maig del 2010

EL BORGES TRAIL A LA PRESTIGIOSA MARATÓ ZEGAMA-AIZKORRI

Essent dels pocs privilegiats de poder participar en una cursa tant important però a la vegada tant dura, en Jordi i el Carles es van desplaçar a Zegama per participar a la prova més prestigiosa de les Skyrunner World Series, o el que és el mateix, la Copa del Món de curses de muntanya.

I diem prestigiosa i única per que l’ambient fa que des del primer al últim corredor, siguem animats de la mateixa manera per uns fanàtics espectadors, que tot i el mal temps, es desplacen al llarg de tot el circuit per animar a tots els “korrikalaris” (corredors).

Durant tot el cap de setmana, de divendres a diumenge, la pluja va fer acte de presència, però el diumenge a les 9:00 es va donar el tret de sortida de la cursa amb el recorregut habitual (42 kms i 5472 metres de desnivell total), amb alguna petita variació, a causa de l' estat del terreny.

De bon principi, després de fer el típic tomb pel poble de Zegama (296 metres), el fang va ser el protagonista, ja que no va abandonar als corredors en tot el circuit. Primera pujada cap a Ultzama, on el silenci entre els corredors només es veia trencat pel públic en les pujades més dures. Tant en Jordi com en Carles van sortir molt conservadors, la cursa només feia que començar i eren conscients de que amb aquelles condicions era millor reservar energies per arribar als últims quilòmetres sencers.

Segona pujada cap a Aratz. Aquí sí que la cosa pujava més, però amb els ànims de la gent es feia una mica menys dur, ja que quan el públic t’anima d’aquesta manera els kms passen més bé.

Després de la primera baixada, tècnica i a la vegada molt relliscosa fins a Sancti Spiritu, arriba l’ascens més dret i també amb més espectadors de tot el circuit. Ascens que puja fins al cim de l'Aizkorri, on el nombrós públic i els seus crits ensordidors, ens donaven ales per arribar fins dalt, sobretot quan tota aquella gent que no et coneix de res no para d’animar-nos pel nostre nom.

Curt tram de cresta baixant de l’Aizkorri per tornar a enfilar el sender cap a l’Aitxuri, punt més alt de la cursa, a 1551 metres, tot seguint la famosa cresta, que va ser dubte de modificació fins al final.
Fins aquí ja teníem recorreguts 24 kms, i començava un fort i perillós descens per una zona molt pedregosa, on valia la pena parar atenció de no fer-se mal, i de sobte, s'acaba la roca i comença l'anomenat descens "Osriangorri", una dretíssima pendent per herba i neu, que ens va fer posar “cul a terra” i utilitzar els pantalonets de trineu. En aquest punt les caigudes estaven a la ordre del dia.

Tornem a enfilar sender amunt per culminar l’última pujada important de la jornada, l’Andraitz. Tornem a baixar i ja només ens quedaven 11 kms fins a meta retornant a les fagedes i senders amb “fang profund”, per poder arribar altre cop a Zegama, on moltíssima, moltíssima gent ens esperava cridant, felicitant-nos per la nostra gesta, picant a les tanques, aplaudint,...i nosaltres, amb llàgrimes als ulls per l’esforç i l’emoció, vam travessar la línia de meta de la IX ZEGAMA-AIZKORRI MENDI MARATOIA 2010.

La cursa va ser dominada i guanyada amb superioritat aclaparadora pel català Kílian Jornet, amb un crono de 3h56’, seguit de l’ex-ciclista professional Aitor Ossa a 12 minuts, i Miguel Àngel Heras a 13 minuts del primer.

Per la nostra banda i en més modestes posicions, però sense lamentar cap incident més que el desgast físic, en Pàmies va entrar el 105è amb 5h15’, i el Carles el 214, en 5h52’.

Pel camí ens vam acompanyar amb grans amics del món de la muntanya, com el Jordi “Montxi”, de l’OXIGEN.CAT, o el Toni Calderón de Cambrils, que també van arribar a meta entre la gran celebració d’aquesta cursa tant espectacular.

Felicitats als companys de Diedre, Obrint Traça (Xavi), al magnífic paper dels membres de la selecció catalana (Cuadrat, Barrufet, Espiña, Aguiló,...), als amics de la Seu d'Urgell (David), als Trote Extrem (Àngel i JMaria, al Jaume i el Ricard de Vilanova,  i a tots els FINISHERS!!

I moltes gràcies pels ànims de tots els incondicionals seguidors catalans, que amb les estelades i els seus crits ens donaven la força necessària per seguir endavant.

La organització impecable, mimant a cada corredor, abundants i complerts avituallaments. I a meta el famós formatge Idiazaval acompanyat d'un traguet de Txacoli,...digne d'un petit poble vasc abocat per complert a la cursa.

Us recomanem que almenys un cop a la vida us deixeu caure per Zegama, ja sigui participant o unit-se a la inmensa multitud de públic que ens feia posar la pell de gallina en tot moment.


FOTOGRAFIES i noticies del DIARIO VASCO(n'hi ha moltes però val la pena dedicar una estona per veure els grandíssims paratges de muntanya per on va transcórrer la cursa)

MÉS FOTOS (estem recopilant per fer un àlbum)

dimecres, 12 de maig del 2010

2ONA POSICIÓ A LA III MITJA DE LA FAIADA. PONT DE SUERT

El cap de setmana passat, diumenge dia 9 de maig, es va celebrar la tercera prova del Circuit Català de Curses de Muntanya, en aquesta ocasió ens varem desplaçar fins a El Pont de Suert.

Per davant teníem una cursa de 21 km i 1350 mts. de desnivell positiu, la matinal es presentava gresca i plujosa, a l’hora de la sortida la temperatura rondava els 8ºC i a la arribada no arribàvem als 10ºC, quasi durant tota la cursa va estar plovent i al principi amb ganes, al cap d’una estona ja tant et feia el que queia del cel ja que el terra no estava massa millor.

La cursa en si va començar amb la sortida de la categoria femenina a les 09:15 en punt, i la categoria masculina ho feia 15 minuts més tard, per culpa del mal temps la gent no va poder escalfar gens i la sortida va ser relativament tranquil•la, només en Manu Sanchez del C.E. de Balaguer va sortir més fort i començant ha tirar des de bon començament, darrera aviat es va començar a definir el grupet perseguidor, que estava format per l’Albert Ferrer UEC Anoia, l’Erik Diaz de Díedre i Josep Mª Pijuan del BORGES TRAIL.

Després del primer quilòmetre per asfalt s’entrava ja a un sender estret i relliscós, que va ser la tònica de la major part de la cursa, aviat va ser neutralitzat, i així el grupet va seguir junt fins al km 5, quan en Erik va passar al davant i es va començar a escapar, al km 7 en Pijuan es va posar al capdavant a marcar el ritme una estona, ja que més tard va ser relegat a la quarta posició, així es van coronar el cim de la cursa a 1680 mts.

Aquí va començar un descens tècnic i perillós, la baixada era primer pedregosa, desprès anàvem retallant un camí per les corbes, més tard es tornava un sender dret i estret, i tot sempre molt relliscós, fins ha arribat a l’altura de Viu de Llevata, a partir d’aquí en Pijuan agafa a l’Albert Ferrer, i junts van seguir baixant per un senderonet pel lateral de la muntanya i pel mig del bosc tot ple de fulles que no et deixaven veure on posaves els peus.

Al voltant del km 16 varen atrapar a en Manu Sanchez, aquí començava la última baixada llarga que ens va dur fins al km 20, va ser llavors quant en Pijuan va aprofitar per deixar enrere als seus companys, i arribar amb un cert avantatge a la cua del pantà d’Escales, el punt baix de la cursa a 814 mts., ja nomes ens quedaven 3 km que ja havíem fet, al revés, al començar la cursa, una pujada i una baixada d’uns 230 mts de desnivell acumulat, i així arribàvem ben molls i bruts a la meta del Pont de Suert.

Classificació masculina
1 Dies Martin, Erik ABS. DIEDRE 2h06:36.3

2 Pijuan Pardell, Josep Mª BORGES TRAIL 2h07:43.8

3 Sanchez Sermona, Manu CE. de BALAGUER 2h08:44.8

4 Ferrer Paraordit, Albert UEC ANOIA 2h09:02.4

Classificació femenina
1 Paraordit Pesarosa, Montserrat 2h55:32.9

2 Forn Munt, Teresa 3h02:22.7

3 Ermosos Pua, Doni 3h10:32.1

CURSA DE L'ALBA. COLLBATÓ

Aquest passat diumenge es va disputar a Collbató la cursa de l’Alba, una de les més clàssiques al nostre país. Amb la d’aquest any ja en van XXIII edicions, i els més de quatre-cents inscrits donen argument al èxit del certamen. De fet és tot un plaer poder córrer per paratges tan impressionants i emblemàtics.

A les 08:30, hora d’inici de la cursa el dia no pintava massa bé, encara que els esperits de la muntanya foren benevolents i el matí va aguantar, això Sí, els núvols i la boira no ens van permetre gaudir de les fantàstiques vistes que hi han els dies clars.

El traçat va sortir de les piscines del poble, el parell de km de pla i la pujada per la carretera de les coves del Salnitre van permetre que el pilot s’estirés i enfilés la pujada al Pla de Sant Miquel. D’allí una baixada ens duria fins al Monestir, seguidament la pujada per les temudes escales dels francesos, el pla dels Ocells, l’ermita de Sant Jeroni i cim (1236m). Una vegada dalt el més dur ja havia passat i pràcticament tot el que quedava seria de baixada.

Ara bé, el descens no fou del tot senzill. La pluja del dia anterior el feia bastant perillós, ja que la roca mullada relliscava molt.

Javi Delgado fou el guanyador en la categoria masculina, en aquesta els primers llocs estarien molt ajustats. Núria Picas o faria en la femenina, aquí el domini seria més remarcat.

Per part del Borges trail, l’únic representant que va anar-hi fou en Ramon Barceló, que a mida que van passant curses va retrobant-se amb millors sensacions i més confiança en les baixades (de mica en mica va oblidant l’ensurt i els quatre punts de sutura de la cursa de l’any passat a Tivissa), el 28è lloc de la general aconseguit fou prou meritori, vist el gran nivell que hi ha aquesta temporada.

Classificacions :

Homes
1 JAVI DELGADO 1:59:34 1erVETERÀ SPIRIDON

2 VÍCTOR TUDELA 2:00:39 1er SÈNIOR CORRER A GELI

3 ROBERT GUILERA 2:01:14 2on SÈNIOR ACE BOMBERS B

4 J.LLUÍS RUBIO 2:01:34 00:05:03 2on VETERÀ M CE. BEGUES

- - - -

28 RAMON BARCELÓ 2:16:58 00:05:42 6è VETERÀ BORGES TRAIL


Dones
1 NÚRIA PICAS 2:22:12 1era SENIOR F

2 OLGA GASSET 2:32:14 1era VETERANA F

3 MONTSERRAT MORELL 2:41:17 00:06:43 2ona SENIOR F

Tots els resultats els trobareu a:
http://www.thunar.com/thunar/arxius/ALBA.pdf

dimarts, 11 de maig del 2010

23ª MARXA ROMÀNICA DE NAVÀS

La marxa romànica de Navàs és una marxa que transcorre en tota la seva totalitat pel GR-176 i per on es passa per moltes ermites. Un total de 80.2km i 4700m de desnivell.

Unes 500 persones éren presents el dissabte a les 18:00, i com no, Joan Iniesta del Borges Trail també hi era present.

Vaig sortir amb un sol enlluernador i molt tranquil, ja que els quilòmetres de les marxes anteriors es comencen a notar. Així doncs, fins al quilòmetre 25 vaig anar trotant suau i a partir d’aquest quilòmetre el sol es va anar amagant i el frontal seria el millor amic que tindria en tota la nit. Al quilòmetre 27 un avituallament amb caldo calent que feia prevenir una nit fresca. El terreny molt moll i el fang no va ajudar gens.

Al quilòmetre 31 ens vam trobar un avituallament molt peculiar: un grup de gent disfressats de gitanos i entre aquest grup, una sorpresa: en Kiku Soler també anava disfressat de gitano i animant a tots els participants d’aquesta marxa.

Així que amb la moral ben alta i a seguir per senders enfangats, pistes plenes d’aigua,.... A partir del quilòmetre 48 vaig tenir problemes amb el quadríceps esquerra i vaig haver d’afluixar el ritme.

La nit es començava a fer pesada, amb moltes vegades més d’una hora sol. Havia de parar moltes vegades perquè el marcatge del circuit eren les marques del GR-176 i de nit a vegades no es veien bé. En el quilòmetre 53 un simpàtic riu de 10-12 m d’ample i mig metre d’alçada feia que molta gent es delsacés i agafats amb una corda per no caure s’atravessava. Jo no em vaig treure les bambes i el vaig atravessar sense pensar-m’ho dues vegades. Refrescar-se va molt bé en una marxa, però a les 4 de la matinada no va fer gens de gràcia.

Ja éren les 6 del matí quan el sol va tornar a sortir, i ja vaig amagar el frontal. Només quedaven 14 quilòmetres, que, patint més del compte, vaig arribar a meta amb 14 hores i 11 minuts, col•locant-me en 123ª posició.

Amb aquests punts em situo en 4ª posició de la Classificació General de la Copa Catalana de Caminades de Resistència.

Diumenge que ve, una altra, la 35ª Travessa del Montseny, de 48 km i 5600 m de desnivell.

dilluns, 10 de maig del 2010

PRIMERA CURSA DEL VENT (ELS REGUERS)

Per primera vegada dins del circuit de les Terres de l’Ebre ( i vuitena prova puntuable), va tenir lloc la primera cursa dels Reguers, i en Carles no va voler faltar en aquesta bonica i dura cursa organitzada pel U.E.C Tortosa, ja que al ésser dins al parc natural dels Ports de ben segur que va valer la pena, el desplaçament fins a Terres Ebrenques.

A les 9:00,am, es va donar el tret de sortida amb quasi be 150 corredors, i amb un circuit de 22kms i 1436 metres de desnivell positiu.
De bon principi i amb 2 kilòmetres de baixada cap al barranc de la vall Cervera en Carles ja es va situar en el grup del 20 primers, i aprofitant la primera pujada que va portar als corredors fins a la bassa de Ganduls (ja dins el Parc dels Ports), ja anava dins dels deu primers, tot i que en la baixada pel barranc de cames Seques, una baixada molt tècnica, va perdre unes quantes posicions.

Tot i això no es va donar per vençut i a la següent pujada, la més llarga i dura del circuit que els portaria al punt més alt de la cursa (lo Farrubio, 786 metres), va poder recuperar un parell de posicions, fet que el va animar per afrontar la baixada més tècnica i llarga del circuit. Tot i realitzar tota la baixada en solitari, en els últims metres un grup de 5 corredors van poder atrapar-lo, però encara no estava tot decidit ja que encara faltava l’última pujada al Penyaflor i tot i ser menys exigent que les altres, els quilòmetres ja començaven a pesar.

En Carles va donar-ho tot i va poder deixar el grup enrere, conscient que l'intentarien tornar a atrapar en la baixada, va realitzar un descens bastant ràpid, que ja no va donar opció als seus rivals.

Els últims 2 quilòmetres de pista i planers  portaven ja de nou al poble dels Reguers.

Al final 14ª posició, i tot i estar content pel resultat queda un gust amarg per no haver sortit millor de bon principi, però conscient també que la setmana vinent hi ha la cursa de Zegama, puntuable per la Copa del Món, i no es podia jugar una lesió la setmana abans d’una cursa tant important.

Classificació:

1-Albert Gine Cid- UEC Tortosa : 2h 22’ 04’’

2-Eduard Bordera Quintana- Extrem team Tivissa: 2h 22’59’’

3- Ramon Curto Geira-Independent: 2h 24’ 36’’

4- Narcis Querol Herrero- Btt Montbike Amposta: 2h 28’ 17’’

………

14- Carles Martí Cantí – BORGES TRAIL: 2h 45’ 23’’



Més informació : http://cursadelvent.blogspot.com/

dimarts, 4 de maig del 2010

TRET DE SORTIDA DE LA COPA CATALANA DE CURSES DE MUNTANYA 2010


El dissabte 4 membres del BORGES TRAIL (Biel, Pàmies, Eugènia i Pijuan) van pujar cap a Ripoll. Allà dalt es van trobar per anar a sopar i fer uns intercanvis de sensacions i “ + roba nova”.

Després d'un bon sopar i quan ja no plovia tothom se'n va anar cap al seu hotel i ha dormir. Ens vam llevar al voltant de les 07:00 per esmorzar bé i anar cap a la sortida, una sorpresa després de l'aiguat del dissabte vespre: es recomanen guants per la zona alta de la cursa.

A les 08:45 es donà la sortida a la cursa femenina on la Eugènia estava ja apunt, i amb moltes ganes de provar-se a la muntanya més pura. Va fer una cursa molt regular, i va acabar 8ena de la general i 5 ena de la categoria. En aquesta categoria, la primera part de la cursa va ser dominada per la Isabel Eizmendi que finalment acabaria 2ona per darrera de la Ester Hernández.

A les 09:00 es va donar la sortida a la categoria masculina, amb 250 atletes. En Pàmies i en Pijuan van agafar posicions al grup capdavanter, que a partir del primer quilòmetre, quan la cursa entrava ja per senders, es va començar a estirar. En Biel seguia d'aprop als favorits.

La cursa es va anar animant, primer gràcies a en David Sanchez del Diedre que va sortir molt ràpid i ningú el va seguir, després en Folguerola i més tard per la gent del Matxacuca (Sancho, Cazalla i en Carrasco). A l'altura del 6è km. el grup davanter era de 7 corredors entre ells en Pijuan, va ser aquí quan en Xavi Espiña va canviar el ritme i va anar a la caça del 1er.

Arribant a la última pujada, per una canal molt dreta, en Pàmies es va afegir al grup i va passr al davant a marcar el ritme, arribant així a passar 4t pel cim de la cursa. Una baixada molt perillosa i juganera amb els boixos va fer que en Dani Cazalla es col•loqués 4t ja que va baixar donant'ho tot, després d'aquest tram d'uns dos quilometres en Pijuan que sortia 8è del cim va arribar a contactar amb en Pàmies, i va seguir a anant a la recerca de la gent del davant, passant al 4t al voltant del km. 16.

Uns trams tècnics i estrets ens van dur fins al km. 20 on ens diuen que el 1er ha passat fa 1 min. i 30 seg., aquí començava l'última pujadeta on en Pijuan agafa al 3er, i una mica més endavant, ja a les últimes baixades adelanta al 2n , el Xavi Llamas. Sense afluixar, sinó tot el contrari, arriba als carrers de Ripoll i es presenta 2n seguit per en Cazalla a 6 seg., i a uns 40 seg. del 1er en Xavi Espiña.

Finalment en Pàmies arriba 8è i en Biel 47è, 9e de la categoria, havia passat dels 90 a dalt del cim, i va fer una baixada esplèndida.

Classificació final Masculina

1- Xavi Espiña C.E. Guissonenc 2h 3 min 40 seg

2- Josep Mª Pijuan BORGES TRAIL 2h 4 min 24 seg

3- Dani Cazalla Aresta.com 2h 4 min 30 seg

....

8- Jordi Pàmies BORGES TRAIL 2h 7 min 30 seg

....

47-Biel Secall BORGES TRAIL 2h 26min 45 seg

Classificació final Femenina

1- Ester Hernàndez C.E. Súria 2h 31 min 54 seg

2- Isabel Eizmendi CERRR STRANOS 2h 34 min 46 seg

3- Lourdes Aymerich A.E. Diedre 2h 39 min 33 seg

....

8- Eugènia Mirò BORGES TRAIL 2h 58 min 39 seg

VII MARXA “MERIDIÀ VERD A PEU”

El passat dissabte 1 de maig Joan Iniesta del Borges Trail va participar a la VII Marxa “Meridià verd a peu” (Viladrau-Masnou) de 70 km i 4200 m de desnivell, inclosa dins de la Copa Catalana de Caminades de Resistència.

Vaig agafar el cotxe a la 1 de la matinada per anar fins al Masnou, on m’hi esperava una autocar que em portaria fins a Viladrau. A les 6 del matí donaven el tret de sortida.

Així doncs, a les 4 de la matinada sortim en direcció cap a Viladrau amb autocar, però el xofer era molt de la broma i vam arribar tard: a les 6:30. Tot i els nervis inicials va anar bé, ja que van retrassar la sortida i vam començar tots tard i ja no va caldre frontal.

Així doncs, les 500 persones que estàvem a la línia de sortida vam anar en direcció la primera pujada, a St. Segimon. Passats aquest punt va començar una forta tempesta elèctrica on van caure un parell de llamps que van fer tremolar el terra i tot. I nosaltres en direcció a l’ull de la tempesta... Vaig arribar a Coll Formic (km 11) ben mullat!! Però la muntanya ja ho té això, així que ben fresquet vaig planejar bastant fins a Vallforners on una baixada llarguíssima i pesada em deixava al km 29.

A partir d’aquí el terreny era més tranquil vaig passar per Cànoves, Cardedeu, La Roca del Vallès... Passat aquest últim punt, començava una forta pujada de 7 km fins arribar a At. Bartomeu (km 54).

Les sensacions eren molt bones ja que des del principi fins al km 54 vaig anar molt tranquil ja que ja es va notant la suma de quilòmetres de cada cap de setmana, però sabia de les possibilitats i molt animat forço la marxa planejant fins a St. Mateu. Era una ermita a dalt d’un turó i la vista a sota impresionava: el poble del Masnou i el mar. A partir d’aquí una molt forta baixada de 500 m de desnivell, vaig deixar enrere el grup de persones amb qui anava i vaig arribar al Masnou amb un fort ritme. Després, vaig creuar la via del tren i vaig arribar a primera línia de mar on encara em quedava l’últim quilòmetre. Allí ja vaig esprintar i encara vaig poder avançar a dues persones mé arribant amb un temps de 9 hores i 18 minuts, col•locant-me així en el 61è classificat.

Vaig arribar molt animat i molt bé físicament, i ara a pensar en la pròxima: la 23a Marxa Romànica de Resistència de Navàs (nocturna) de 80 km i 4600 m de desnivell.
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute