dimarts, 15 d’abril del 2014

PELS CAMINS DELS MATXOS 2014 ( lliga catalana de curses de resistència)

El passat diumenge dia 13 es disputa la marxa dels camins dels matxos, de 63 quilòmetres i amb un desnivell positiu de 3100 metres.
 Com a entrenament de properes maratons de muntanya, en Carles es va desplaçar a Torelló per tal de realitzar la marxa i així veure com anava la preparació per a les properes curses.
 Encara de nit, exactament a les 6:30 am,  600 corredors o marxadors sortiren de la plaça de la sardana de la població osonenca, i entre ells grans corredors com Arnau Julia, Josep Quadrat, Gerard Morales i una gran número més de corredors de gran renom a Catalunya.
 Amb una sortida molt rapida, com si fos una cursa de vint quilòmetres, en Carles va començar tranquil, ja que sabia que la cursa seria dura, i els quilòmetres acabarien passant factura a molts dels participants.
 Durant la primera pujada a Bellmunt  ( km 11), en Carles començar a imposar un ritme bo, ja que el sol encara apretava cosa que anava bé per superar ja els primers 500 metres de desnivell positiu, seguits i que serien la prèvia a les dos fortes pujades que encara faltaven al llarg del recorregut. Després d’una baixada molt tècnica i a la vegada enfangada a causa de les pluges dels dos dies abans, començava ja la que seria la pujada més llarga que culminaria amb el punt més alt de tot el recorregut, el Puigsacalm (1514 metres).

Acabada la pujada més llarga i més dura del tota la marxa, tocava la baixada més llarga i tècnica on les cordes per poder baixar eren presents en la majoria de trams, ja que la pendent arribava en moments a 90 graus. Baixada que passava pel coll de bracons i seguidament portava cap al Prat de la Vola (km 32),  un fort avituallament ( per encarar la meitat de circuit que encara s’havia de fer) i una gran quantitat de públic esperava als corrredors. Arribat aquest punt , en Carles va voler pendres el seu temps, hidratan-se i menjant, ja que les quatre hores que ja feia que havia sortit començaven a passar factura. Passat uns minuts i ja amb energia recarregada, en Carles va començar la coneguda pujada al Santuari de Cabrera ( 1312 metres), que tot i no ser una pujada massa dura, el últim tram d’esgraons i portan, ja, més de 36kms, resultava llarga i interminable, però tot i això una pujada pletorica va fer avançar moltes posicions al corredor de Borges Trail. Arribats aquests punt, un altre cop els corredors es dirigien un altre cop cap a l’avituallament del Prat de la Vola, on un altre cop hidratar-se i menjar va ser fondamental per en Carles per afrontar els últims 22 quilòmetres que tot i no ser massa durs, després de portar a les cames més de 5 hores de cursa, qualsevol pujada resultava més pessant del que realment era. Última pujada llarga fina a Collsacabra i ja fins a meta un seguit de puja i baixa va  fer estralls a molts dels participants i on en Carles va poder, treure les últimes energies per poder arribar en menys de 9 hores ( 8h 42m), repte que s’havia proposat abans de sortir, però que no tenia clar si podria aconseguir.
 Felicitar a l’organització del club excurcionista Torelló per la grna tasca realitzada, amb uns avituallaments a rebotir de menjar, i amb uns voluntaris i espectadors animant durant tota la marxa. Felicitar també al corredor de la Seu d’Urgell i ex corredor del Mas Virgili ( ara al equip Diedre), Josep Quadrat guanyador amb un temps estratosfèric de 6h 25m.

XVI CURSA BOMBERS DE BARCELONA 2014

Aquest passat diumenge 13 d’abril, es va celebrar a la ciutat de Barcelona, la ja mítica Cursa de Bombers de Barcelona amb un recorregut de 10km que recorrien algunes de les principals vies de la ciutat comtal.
Aquest any, a més a més, es batia el record de participació amb més de 27.000 atletes, entre ells grans figures de l’atletisme nacional i internacional. Entre aquesta multitud de corredors hi havia representant l’atleta del Borges Trail Salvador Martí, que aprofitaria aquesta prova per realitzar un bon entrenament de qualitat.
Com es habitual en aquestes curses, l’inici de la mateixa es accidentant i dificultós, ja que el fet de córrer tanta gent fa que els primers quilòmetres sigui molt difícil agafar un ritme continu. Tot i així, l’atleta del Borges va saber regular molt bé les seves forces i va fer una cursa molt regular, anant de menys a més per fer una última meitat de cursa força més ràpida que la primera marcant un registre final de 35’20’’ que el col·locarien en la 106éna posició general i 55é de la seva categoria.
El guanyador de cursa va ser Angel Ronco amb un temps de 30’14’’, guanyant la cursa en l’esprint final per davant de Iaouad Omelial 30’18’’ i completant el podi va arribar Jose Luis Blanco amb un temps de 30’19’’.
Pel que la categoría femenina, la guanyadora amb superioritat va ser Lidia Rodriguez 34’23’’, el podi el van completar Natalia Rodriguez  i Elena Congost, segona i tercera respectivament amb un temps de 36’40 i 36’53.
                D’aquesta manera es finalitzava una gran matinal esportiva en la que es podria qualificar com una de les millors curses populars de l’actualitat, tant per ambient, organització i nivell de participació.