QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.dimarts, 15 d’abril de 2014

PELS CAMINS DELS MATXOS 2014 ( lliga catalana de curses de resistència)

El passat diumenge dia 13 es disputa la marxa dels camins dels matxos, de 63 quilòmetres i amb un desnivell positiu de 3100 metres.
 Com a entrenament de properes maratons de muntanya, en Carles es va desplaçar a Torelló per tal de realitzar la marxa i així veure com anava la preparació per a les properes curses.
 Encara de nit, exactament a les 6:30 am,  600 corredors o marxadors sortiren de la plaça de la sardana de la població osonenca, i entre ells grans corredors com Arnau Julia, Josep Quadrat, Gerard Morales i una gran número més de corredors de gran renom a Catalunya.
 Amb una sortida molt rapida, com si fos una cursa de vint quilòmetres, en Carles va començar tranquil, ja que sabia que la cursa seria dura, i els quilòmetres acabarien passant factura a molts dels participants.
 Durant la primera pujada a Bellmunt  ( km 11), en Carles començar a imposar un ritme bo, ja que el sol encara apretava cosa que anava bé per superar ja els primers 500 metres de desnivell positiu, seguits i que serien la prèvia a les dos fortes pujades que encara faltaven al llarg del recorregut. Després d’una baixada molt tècnica i a la vegada enfangada a causa de les pluges dels dos dies abans, començava ja la que seria la pujada més llarga que culminaria amb el punt més alt de tot el recorregut, el Puigsacalm (1514 metres).

 Acabada la pujada més llarga i més dura del tota la marxa, tocava la baixada més llarga i tècnica on les cordes per poder baixar eren presents en la majoria de trams, ja que la pendent arribava en moments a 90 graus. Baixada que passava pel coll de bracons i seguidament portava cap al Prat de la Vola (km 32),  un fort avituallament ( per encarar la meitat de circuit que encara s’havia de fer) i una gran quantitat de públic esperava als corrredors. Arribat aquest punt , en Carles va voler pendres el seu temps, hidratan-se i menjant, ja que les quatre hores que ja feia que havia sortit començaven a passar factura. Passat uns minuts i ja amb energia recarregada, en Carles va començar la coneguda pujada al Santuari de Cabrera ( 1312 metres), que tot i no ser una pujada massa dura, el últim tram d’esgraons i portan, ja, més de 36kms, resultava llarga i interminable, però tot i això una pujada pletorica va fer avançar moltes posicions al corredor de Borges Trail. Arribats aquests punt, un altre cop els corredors es dirigien un altre cop cap a l’avituallament del Prat de la Vola, on un altre cop hidratar-se i menjar va ser fondamental per en Carles per afrontar els últims 22 quilòmetres que tot i no ser massa durs, després de portar a les cames més de 5 hores de cursa, qualsevol pujada resultava més pessant del que realment era. Última pujada llarga fina a Collsacabra i ja fins a meta un seguit de puja i baixa va  fer estralls a molts dels participants i on en Carles va poder, treure les últimes energies per poder arribar en menys de 9 hores ( 8h 42m), repte que s’havia proposat abans de sortir, però que no tenia clar si podria aconseguir.
 Felicitar a l’organització del club excurcionista Torelló per la grna tasca realitzada, amb uns avituallaments a rebotir de menjar, i amb uns voluntaris i espectadors animant durant tota la marxa. Felicitar també al corredor de la Seu d’Urgell i ex corredor del Mas Virgili ( ara al equip Diedre), Josep Quadrat guanyador amb un temps estratosfèric de 6h 25m.

Més informació:    http://www.centreexcursionistatorello.com/matxos_14/

0 comentaris:

BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute