dimecres, 1 de setembre del 2010

IX Marxa dels 3 Pics (Circuit Català de Curses de Muntanya)

Dissabte, 28 agost, desprès del divendres més calorós de la història, a dos quarts de set de la tarda es donava el tret de sortida a una nova prova del circuit català de curses de muntanya, desprès de quasi dos mesos d’aturada

En aquesta ocasió, en Josep Mª Pijuan del BORGES TRAIL, es va desplaçar fins al Bages, concretament a Navàs.

Ens trobàvem a la 9ª Marxa dels tres pics, una cursa ja amb solera, i això es nota en la organització, en la distribució dels avituallaments, etc. La cursa ens si constava de 21,1 km. i uns 1650 mts. de desnivell acumulat, la prova com diu el seu nom puja tres pics en lo qual el recorregut es molt juganer on no es para de pujar i baixar tota l’estona. La cursa es molt ràpida en comparació a altres curses de la mateixa distància, això passa perquè gran part del recorregut es per pista forestal o camí.

A les 18:30 amb l’esclafit d’un coet es donava la sortida a la cursa femenina, amb una quarantena de participants, i 15 minuts més tard ho feien els homes, també amb el so d’un coet, es sortia del centre de Navàs i ja en filàvem pujada direcció al primer pic “Vèrtex de St. Genís”, el capdavant de cursa es va començar a estirar ràpidament, així abans del Km 2 l’atleta del Borges Trail ja anava al davant imposant el seu ritme i anant guanyant distància sobre el grupet perseguidor.

Desprès de coronar el primer pic, es baixava fins a creuar el riu Llobregat per pujar llavors el Pic de L’Àliga, al voltant del Km 9, a partir d’aquest punt començava la cursa més rodadora ja que gran part ja seria per pista i fins i tot un tros d’asfalt.

L’últim pic es trobava ja només a 1,5 km de la meta era el Turó del Lledó, tan sols quedava un petit descens i creuar el poble de Navàs fins a la plaça de l’Ajuntament, on ja es començava fer fosc.

Classificació final:

1- Josep Mª Pijuan BORGES TRAIL 1h 28min.

2- Albert Ferrer UEC ANOIA 1h 31min.

3- Enrique Del Rey Pedregosa OLESA 1h 32min.

II MARXA LES BORGES BLANQUES –MONTBLANC

El passat diumenge 29 d’agost es va celebrar la II Marxa de Les Borges Blanques – Montblanc de 51’400 km i 2400 m de desnivell acumulat. Aquesta marxa és puntuable per la Copa Catalana de Caminades de Resistència de Catalunya.

Joan Iniesta del Borges Trail, després d’aconseguir els punts per guanyar la Copa Catalana, té el repte d’acabar la competició amb el màxim de punts possibles, és a dir, realitzar totes les marxes. Per aquest motiu no es va voler perdre aquesta.

El tret de sortida es va donar a les 7 del matí i el recorregut era molt planer i per pista fins a l’Albi. De l’Albi al Vilosell seguia el mateix desnivell, molt planer. Un cop arribats a l’Ermita dels Torrents es va anar en direcció a Milmanda, Poblet, Les Masies, on hi va haver el veritable desnivell: pujar fins al Coll de la Vena, baixar per l’Ermita de la Trinitat fins anar a buscar el Camí de l’Aigua per pujar fins a l’Ermita de Sant Joan i ja baixar fins a l’Església de St. Francesc de Montblanc.

Joan Iniesta va arribar amb un temps de 7 hores i 22 minuts, col•locant-se en 80ena. posició reservant forces pel proper cap de setmana a Oliana. Una marxa de 83 km i 6500 m de desnivell.

Felicitar al Jordi Puigdengoles del Club Excursionista Montblanc per aconseguir acabar la seva primera marxa de resistència, acabnt-la en 134ena. posició amb un temps de 8 hores i 30 minuts.