dimarts, 13 de maig del 2014

VERTCAL QUIRI

Celebrada el passat diumenge la primera cursa del circuit català de curses verticals amb la presència del corredor del Borges-Trail, Carles Martí, entre els més de 200 corredors participants.
  Amb un circuit curt però exigent de 4’5kms amb 850 metres de denivell positiu, el poble de Noves de Segre va donar el tret de sortida al circuit de curses verticals de la copa catalana de l’especialitat. A les 10:30 es dona el tret de sortida de les noies i deu minuts més tard als nois amb cares ben conegudes com Josep Quadrat, Jordi Marco, Enric Galocha,Salvi Fargas, Jan Margarit i també el sisé classificat de la primera cursa de la copa del món de verticals , celebrada tres dies abans a Gran Canaria, l’andorrà Ferran Teixidó, entre altres.

En una sortida molt ràpida, pel mig del poble, com gairebé sempre protagonitzada pels juniors, en Carles no va poder agafar una massa bona posició, tot i això va ser previsor i de mica en mica va poder anar remuntant posicions, ja que a causa de la forta calor que queia sobre els corredors, molts van acabar pagant l’esforç de sortir massa ràpids. En les rampes més fortes del circuit amb una pendent del 35% va ser on va poder recuperar més posicions i després només li va caldre mantenir la posició en la resta del circuit per poder arribar amb una meritòria i soferta  19ª posició de la categoria.

Tot i no poder fer un gran paper en la cursa en Carles espera fer més bons resultats en les properes curses.
 En categoria masculina s’imposà l’andorrà Ferran Teixidó davant d’una futura promesa de les curses de muntanya, en Jan Margarit, seguit en tercera posició d’en Pere Rullan.
Pel que fa a categoria femenina, s'imposà la corredora del mountain runners del Bergeda, Alba Xandri, seguida de la corredora del UEU, Roser Español i  tercera l’atleta del Matxacuca, Elisabet Bertran.
Per més informació:

Vilaplana-La Mussara (La clàssica)

Aquest cap de setmana s'ha disputat la 8a pujada a La Mussara des de la població de Vilaplana, que es correspon a la cinquena prova puntuable pel Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp.
La cursa, molt ràpida, constava de 14,6km i uns 900m de desnivell positiu, i repetia circuit, doncs era exactament igual que els anys anteriors, convertint-se en una autèntica "clàssica" que permet als corredors habituals fer-se un test físic.

Daquesta manera, a les 9:00h. en punt es donava el tret de sortida als quasi 190 participants (entre corredors i caminants) que començarien pujant pel camí dels Garrigots, passant pel Mas de Patinya i enllaçant amb la pista dels Masos. Un cop aquí, planejaven una mica per tornar a girar pel senderó de baixada en direcció a Vilaplana, fins que enllaçaven amb la dura pujada de Campanilles i aquest amb el camí de les Airases, directes fins al poble abandonat de La Mussara. Així doncs, es pot endevinar que la pujada era molt més llarga de lhabitual, essent duns 8 km molt pronunciats. Un cop aquí, es feia quasi bé un km d'asfalt, fins que sagafava el camí de baixada de les Tosques directe fins a Vilaplana. Total 6,6 km de baixada molt dura i tècnica que posava a prova fins als més experimentats corredors de muntanya.

En aquesta ocasió hi havia fins a tres representants del BORGES TRAIL-AAET VALLS: Ronad Fargas, Núria Fortuny i Octavi Fossas, que ja havien participat en ocasions anteriors en estats de forma diferents.
Pel que fa a la cursa, va arrencar amb un ritme tranquil, no massa alt, per poc a poc anar incrementant la intensitat. A primera fila hi trobàvem amics i rivals com Toni Morlans, Javi Sanchez, Pol Vilà, Eugènia Fossas, entre d'altres.
Dins el poble, al capdavant hi anava un guia que mantenia els corredors a ratlla, però un cop es sortia i començava la forta pujada, en Gerard Anton va començar a despuntar, i deixava enrere el gruix de corredors. Poc a poc es va anar formant un grup, que serien els que posteriorment quedarien dins dels 5 primers. Darrere d'aquests en Tavi, en Ronald i en Javi formaven un grupet el qual s'anirien alternant les posicions. A la primera pujada, en Ronald liderava, tot estirant als altres dos. Un cop iniciaven la primera baixada tècnica cap a Vilaplana, en Javi, feia gala de la seva tècnica i passava al capdavant,  però, el liderat li duraria poc, doncs a mitja pujada de campanilles, en Tavi, empès per les bones sensacions, agafava el relleu del grupet, per no deixar-lo estar. Així, va anar agafant distància del Javi, no deixant d'accelerar en tota la baixada, i adelantant a un corredor del TRAIL Tarraco que a la pujada li portava un minut d'avantatge, fins que a poc d'entrar al poble, es va girar i en veure els seus rivals tan a prop, va entrar fent un gran esprint finiquitant les poques forces que li quedaven. Aquest any però, s'evidenciava la falta d'entrenament, doncs entrava amb més de dos minuts respecte la passada edició.

Pel que fa al Ronald, a la baixada va anar mantenint el ritme tot el que va poder i essent superat per algun que altre corredor, esperant però, els darrers quilòmetres, un tram una mica més rodador on intentaria recuperar terreny perdut.
A l'arribar en aquest darrer tram formigonat augmentava el ritme, però tot veient que li mancava una mica de terreny per atrapar al grupet que el precedia va mantenir el ritme tot esperant l'arribada de Vilaplana, entrant en quinzena posició.
Pel que fa a la Núria, sortida amb les primeres corredores situant-se en segona posició a l' inici de les primeres rampes dures. Tota la pujada va tenir a la Marta Batalla, cap de cursa, a vista uns segons per davant seu. A la primera baixada ja la va perdre de vista tot i que segons les diferències que li deia la gent no se li escapava massa.
Per darrere, la situació estava controlada i cap rival s'acostaria prou en tota la cursa com per preocupar a la Nuri.
La situació no va variar massa fins arribar a Vilaplana on la Nuri es va equivocar de carrer i va perdre un temps que afavoria a la Marta entar a meta amb més comoditat anxamplant el seu avantatge a quasi dos minuts sobre la Nuri.

D'aquesta manera, la Nuri entrava 2a de la classificació general, en Tavi entrava 6è de la general i 2n de la seva categoria, obtenint així un valuós espai al podi per categories i en Ronald ho feia en 15 posició.

Aquests magnífics resultats animen als nostres corredors del BOREGS TRAIL a encarar molt positivament les properes proves del circuit, constatat que la Nuri no pot deixar d'entrenar, en Tavi si fa bé la feina, pot optar a molt més, i en Ronald continua sumant experiència i tècnica a la muntanya. La propera prova,  es celebrarà a Riudecols el dissabte 5 de juliol i tindrà com a particularitat que serà semi-nocturna.

Pos.     Nom                                        Temps              Lloc Cat.