dilluns, 15 d’abril del 2013

Bibiana Vico, del Borges Trail-AAEET tercera al Duatló BTT d’El Catllar

Aquest passat Diumenge 14 d' Abril, més de 500 atletes van gaudir d' un magnífic dia d'esport de muntanya al poble Tarragoní, on el punt de reunió i desde on es donaria el tret de sortida de les dues modalitats era a la Torre d' en Guiu.

En primer lloc,a les 10 del matí, 250 runners farien una cursa de 10'5km.Tot seguit 150 nens majoritàriament veïns del poble van recórrer un circuit de cross al voltant de la torre. Mentrestant, alguns dels duatletes acabaven d' enllestir-ho tot al punt de transició i d' altres escalfaven.El Duatló es tractava de córrer 5km en primer lloc, realitzar un circuit de 18km amb btt per finalitzar-ho amb 2,5km més a peu.

Tant en un com l' altre els corredors posarien els peus a remullar. La cursa a peu comptava amb dues pujades bastant accentuades, la resta va ser molt planer. Amb la btt va ser molt divertit, els nivells d' aigua van ser bastant elevats, seguint d' una pujada interminable compensada amb un senderó amb ombra suficient per poder recuperar-se una mica. Per finalitzar tocaria baixar unes trialeres bastant empedregades.En general els participants van disfrutar bastant d' un recorregut totalment inesperat, tot i la calor patida.El fet de no comptar amb cap avituallament va forçar la retirada de participants, i la disconformitat i queixa de molt altres. La corredora del Borges Trail-AAEET es va trobar molt bé, a l' hora d' agafar la bici ho feia en primera posició. Va ser a meitat de la segona volta quan els bessons van començar a fer-li mal inesperadament. Havia d' anar estirant per evitar que anés a més, però finalment un dels bessons li va jugar una mala passada. Veient com les dues primeres classificades s' anirien allunyant, no podia fer més que aguantar i intentar mantindre's. L' últim tram a peu va ser dur, però ho va aconseguir.

El Duatló va comptar amb la presència de Roger Serrano campió d' Espanya en Triatló Cross que es va emportar la victòria amb un temps de 1:20:54 seguit de Román Del Olmo de  CNT amb 1:20:55 i Jordi Cayetano de Lizarrán amb 1:22:15.
En fèmines la primera posició seria per Eva Arteche amb 1:55:33, segona Beryl Barber Martínez de Cambrils Club Triatló i Bibiana Vico del AAEET Borges Trail amb un temps de 1:57:25.

By Bibi

10ena CURSA LA TALAIA, el Salva Martí continua amb molt bon peu al Circuit.

Us passem la seva crònica

Aquest diumenge 14 d’abril es va celebrar a la localitat de Vilanova i la Geltrú la segona prova puntuable pel Circuit de Curses de Muntanya de Catalunya. La prova consistia en un recorregut de 23km i gairebé 850 metres desnivell positiu, que tot i ser una cursa força ràpida, tenia un circuit amb un constant puja i baixa que la feien molt trencacames.

A les 9:30 de matí era l’hora de sortida als gairebé 400 inscrits de la prova, aquest any, i coincidint amb el desè aniversari de la cursa es batia el record de participació.  A la línea de sortida, i representant al Borges Trail-AAEET Valls en aquest circuit hem trobava, amb sensacions una mica extranyes, ja que portava uns dies amb molèsties d’angines però amb ganes de donar-ho tot.

La sortida va ser molt ràpida, els primers quilometres a ritmes d’asfalt, sobre 3’30’’ el quilòmetre, tot i així m’intento col·locar en les posicions davanteres i faig els primers quilòmetres de la prova sobre la posició 20ena. Al començament de la primera pujada, començo a caçar els primers atletes que paguen el fort ritme inicial, la veritat es que pujant hem trobava bé i puc retallar distancies. Segueixo amb aquesta tònica fins arribar a la tercera pujada del recorregut, la més forta, on al final de la mateixa atrapo al 8é classificat i decideixo accelerar una mica el ritme, veien que hem quedaven 10quilòmetres per davant i  que poder fer 8é pot ser un gran resultat per mi.

El següent tram de la cursa el faig en solitari, on anem corren entre pistes amples i corriols molt pedregosos que fan que hagi de vigilar a no fer-me mal.

Els últims 4 quilòmetres tornen a ser en pista ample i ràpida, aquí intento fer l’últim esforç per assegurar-me la posició i accelero el ritme, i en una part, en teoria poc complicada ensopego amb un roc i baixo rodolant pel camí arrossegant-me per un munt de pedres, m’aixeco ràpid i segueixo corrent, per sort no me fet cap lesió greu (tot i que al arribar a meta me n’adono que vaig nafrat per tot arreu, colze, mà, cuixa, l’esquena i fins i tot un bon trau a la part superior del gluti), hem queden 3km que faig tot sol fins arribar a meta en 8ena posició i amb un temps de 1h52’.

Així doncs, donem per finalitzada la segona cursa del Circuit Català de Curses de Muntanya, amb una cursa molt ràpida i amb trams força tècnics. Molt bona organització, senyalització perfecta i avituallament molt ben col·locats.