dimarts, 22 de maig del 2012

10k Orta

El passat diumenge va tindre lloc la tercera proba del circuit running series de les Terres de l'Ebre, els 10km a Orta que degut a la seva orografia no serien gens plans.
La proba de 10k i quasi 300D+ s'avançaria a les 9:30 degut a les comunions.

Un total de 105 participants, començaven a fer els primers km en una baixada lleugera fins al km 3,5, allí el grup era molt ampli, només s'escoltaven sabatilles impactant a l'asfalt, al davant ens trobavem el Xavi Royo, Ferran De Torres, Jesús Caparrós i jo mateix, al darrera i molt pegats el Xavi Nadal i LLuis Fco.
En arribar sobre el 3,5 ens enfilem per una senda uns 100m que ens porta a la mateixa via verda i alli una constant pujada fins al poble, acabant amb una pendent vertiginosa que deixaran els quadriceps ben tocats per afrontar la segona volta. És sobre el 4,5 que em depenjo una mica del grup, sols uns metres ( no es poden deixar metres, comprobat), que em faran distanciar-me poc a poc dels tres primers.
Al començar la segona volta, en un fort descens, em deixo anar però sense passar-me de ritme, al darrera no veig ningú i al davant tampoc, hi ha algunes curves i no et deixen veure amb claredat ni als del davant, ni als del darrera.
La baixada és ràpida i de pas em serveix per recuperar però els bessons es van fent miques cada cop més; cal arribar bé per pujar bé i que no m'atrapi ningú.
Només començar la pujada veig als del darrera, no veig la distància que els hi porto, però si no paro de correr penso que no m'atraparan (hi havia moments que hagues parat, sobretot a la última pujada brutal). Al davant veig un corredor, és el tercer, no distingeixo qui és, em deu portar uns 150m, però el repte de correr més ràpid pujant ara mateix em costa, vaig treient "fum" pels quadriceps, respiro bé, però les cames no absorbeixen més i em costa pujar més ràpid.

Així que arribant a la última rampa de pujada, els ànims de la gent em porten a meta, amb un temps de 41' i acabant 4art de la general i 1er sènior.
Felicitar sobretot a tota l'organització dels 10k Orta, en especial a Xavi Fortuño, per les seves ganes de fer la cursa i finalment, tot i els dubtes aconseguint un circuit, sí que és dur però també molt divertit, amb gent animant en alguns punts claus. Molt content d'haver particpat i col.laborat amb aquesta proba, no podia faltar-hi i més si és a la Terra Alta.

VERTICAL QUIRI

El passat dissabte dia 19 de maig es va celebrar la primera cursa del circuit de curses verticals a Noves de Segre.

La reconeguda cursa, vertical quiri, cada vegada suma més adeptes i aquest cop 350 corredors de totes les edats i categories van voler gaudir d’aquesta curta, espectacular ( per les seves vistes des del Puigmal fins al Montsant de Pallars), però intensa pujada Sant quiri.

La sortida de la cursa es fa des de la plaça del poble i després de fer una volta pel mateix, s’agafa un camí costa amunt fins arribar a la carena i assolir el cim (1485 metres). El camí té un recorregut de 4’75kms i un desnivell positiu de 850 metres.

En Carles no va voler faltar a la cita i tot i que les previsions meteorològiques no eren massa positives es va plantar a la línia de sortida.

Encara que la cursa havia de sortir a les 17:00, l’organització va retardar la sortida a causa del gran nombre de corredors i espectadors que es concentren en aquesta petita localitat de 147 habitants.

A les 17:30 es donava la sortida a les dones i un quart d’hora més tard als homes.

En una sortida molt ràpida en Carles no va saber aguantar el fort ritme i això va fer que o pagues durant tota la cursa, ja que apart del primer quilòmetre la resta de la cursa transcorria per sender, cosa que feia que avançar posicions representes un esforç extra i a vegades difícil d’aconseguir, tot i els inconvenients una cursa de menys a més van fer que en Carles arribes en 46ª posició i tot i acabar em regust de boca ( ja que hagués pogut aconseguir acabar una mica més endavant), també va acabar content ja que la setmana abans havia patit una petita lesió, que va fer que fins última hora la seva participació sigues dubte fins a última hora.

Pel que fa al capdavant de la cursa, s’imposà l’intractable Agusti Roc seguit d’aprop d’en Jessed Hernandez i completant el podi en Martí Bentanachs. En categoria femenina s’imposa la veterana Carme Millan seguida de Mavi Gil i Elisabet Bertran.