dimecres, 2 de juny del 2010

VII MARXA DE RESISTENCIA DELS 7 CIMS

Diumenge 30 de maig es celebrava la VII Marxa de Resistencia “Els 7 Cims”, de 60 km i 5000 m de desnivell. El representant del Borges Trail era en Joan Iniesta.

Sis-centes persones estaven congregades a Torrelles de Foix a les 6:30 del matí, on es va donar el tret de sortida.

Es va anar en direcció al primer cim, el Capívell, tot seguit i a poca distancia, el segon cim: l’Àliga. Baixant per un senderó molt curt, van anar a buscar una de les pujades més fortes, al cim del Montmell. D’aquí es va baixar per un senderó molt tècnic per després pujar fins al cim del Montagut (km 34). El cinquè cim, Formigosa, el Solanes (el sisè), i el Castellar (el setè), es van assolir tot planejant el terreny.

A partir d’aquí tot baixada fins a tornar a la població de Torrelles de Foix, on Joan Iniesta entra amb un temps de 9 hores i 7 minuts, mantenint-se en tercera posició de la provisional classificació general de Caminades de Resistència.

BORGES TRAIL PRESENT A LA 1ª CURSA DEL PONT DEL DIABLE

El passat diumenge 30 de Maig, amb motiu del 20è aniversari de la Colla Castellera de St.Pere i St.Pau, Runnersworld Tarragona va organitzar una cursa de muntanya per la zona del pont del diable.

Es tractava de 9,8km de pistes que començaven en baixada passant per sota el pont de l’autopista, per després remuntar en una sèrie de puja i baixes tot passant per sota la magnífica construcció del segle I a.C. conegut com el Pont del Diable.

Una cursa molt ràpida que no donava temps a despistar-se i molt menys a relaxar-se, ja que si baixaves un pèl el fort ritme imposat pels capdavanters, et veies adelantat per una munió de corredors.

Ja des de bon principi, Prim es va col•locar al capdavant dels 373 corredors, però el fortíssim ritme imposat per Jose M. Granadero i Germà Guarch entre altres, va fer que el nostre corredor del Borges Trail entrés en 5a posició general i 3r de la seva categoria amb un temps de 40:01.

Per la seva banda, Tavi que encara notava el cansament de la cursa de Paüls, juntament amb la calor que feia, li va costar mantenir ritme, amb el que poc a poc va anar deixant passar corredors fins entrar a la 28ena posició general i 19è de la seva categoria amb un temps de 44:09.

D’aquesta manera, el Borges TRAIL ha tornat a estar present en una cursa més per les muntanyes de la nostra província.

II CARA AMON. CAMPIONAT DE CURSES VERTICALS FEEC

El dissabte 29 de maig a les 16:15 es donava la sortida al I Campionat de Catalunya de Curses Vertical, on més de 200 participants ens varem desplaçar fins a la localitat de Barruera a la Vall de Boí.

Es tractava d'una cursa explosiva de “només” 4.20 km i més de 1350 mts de desnivell positiu, en la qual es pujava el cim de les Roies del Cardet de 2444 mts.

La cursa va començar a les 16:15 per la categoria femenina, i 15 minuts més tard ho feia la categoria masculina.  Una cursa molt disputada a les posicions capdavanteres on Oscar Roig i Joan Freixas es varen diputar la victòria a l’esprint final, seguits de prop per Marc Solà.

En categoria femenina va guanyar la Mireia Santesmases, per davant de la Núria Picas i de la Yolanda Garcia.

La cursa estava molt ben organitzada, els dos avituallaments eren molt complerts, i l’avituallament de l’arribada era fantàstic, felicitar la organització ja que per un preu molt mòdic (18 €) tenies un molt bon sopar, festa, regals i sorteig de material.

La cursa en si es fàcil de resumir, el nom ja ho diu tot "cara amunt", tot pujada, es sortia del poble per un carrer molt dret, i ja ràpidament s’entrava a un caminet, que anava retallant les corbes del camí principal, així fins al primer avituallament, aquí el grup ja s’havia estirat i els tres primers ja anaven agafant distància, en aquest punt ja dúiem 450 mts de pujada, i ara començava el tram més dur, pujar per una canal amb pendents molts pronunciats, als 900 mts de desnivell hi havia el segon avituallament, i ja tocava el tram final per una carena on el prat alpí es convertia en un pedruscall, els últims 200 mts el pendent es suavitzava però no deixava de pujar, en aquest tram una clapes de neu t’avisaven que ja quasi eres a dalt de tot.