divendres, 27 de gener del 2017

Sandra Burgués 3a i Aleix Toda 1er en la Cursa del Pastisset, 1a cursa del circuit ebrenc de Curses de Muntanya

La Cursa del Pastisset del passat 22 de gener, organitzada per l’entitat Fent Sendera, va ser l’encarregada d’inaugurar el circuit ebrenc de curses de muntanya amb els seus 28 km y 1700 d+. Paral·lelament també es desenvoluparien la cursa curta de 18 km i 1000 d+ (categoría júnior) i la cursa pels cadets de 12 km i 400 d+.

Allí es presentaven tot estrenant el nou any de curses els integrants del Borges Trail Pau Vila, Sandra Burgués i Aleix Toda, disposats a donar guerra en la prova reina de 28k.
El nivell esperat era alt, amb noms com Carlos Bartrina, ultrero amb un palmarès impecable; Pol Vilà, que cada dia va a més; Javier Heras, un assidu dels podis allà on va; Lluisma Mas, subcampió del circuit el darrer any, etc. També tenia previst participar el gran Jessed Hernández, tot i que finalment no va poder disputar la cursa degut a problemes personals i va fer acte de presència tot animant i repartint els premis.

Video de la presentació:

L’Aleix Toda ens explica la seva experiència:

Eren les 9 del matí quan es va donar la sortida entre pluja fina, diversos corredors marcaven un ritme alegre tot sortint del poble per la carretera direcció a Mora, mentre que jo estava a l’aguait un pas pel darrere. Ràpidament ens endinsem en un barranc amb terreny molt tècnic, sobretot pel fet de que era tot roca mullada i patinava com una mala cosa. Diverses patinades em fan posar seny i anar en compte per no prendre mal, mentre que en Mustapha Bassiyd, del UEC Tortosa, fa gala de la seva habilitat tècnica i s’escapa al capdavant.

Quan surto del barranc vaig 7é i aprofito la pista ample per enganxar als primers poc a poc, ajuntant-me amb un corredor i en Lluisma Mas, del Montbike. Arribem al 1er avituallament (km 5) i els primers ens perdem tot seguint el recorregut que era de la caminada, sort que en arribar un corredor que es coneixia la cursa fa un crit i ens avisa perquè resseguim les nostres passes i trobem el bon camí.

Ens tornem a posar primers amb un corredor, en Lluisma i jo. Aprofito que em sento fresc i en començar el senderó de pujada cap al Racó del Customà pujo marxa i començo a guanyar metres al Lluisma, que em va seguint amb una columna d’uns 10 corredors just al darrere. Aquest tram és espectacular de veure, és una ruta realment preciosa en la que es pot veure les formacions rocoses típiques de la zona mentre es passa per senderons salvatges.

Arribem al 2on avituallament (km 8) i tot seguit veig dos camins marcats, li pregunto a la voluntària de l’avituallament però no sap per on hem de seguir! Quin xou! De cop comencen a arribar la resta de corredors i decidim tirar pel de la dreta, quan a mig pujar de nou arriba un corredor que es coneix la cursa i ens avisa tot cridant que és l’altre direcció la que hem de prendre. Tornem-hi, tirem avall i en aquest moment arriben més corredors, encapçalats per Pol Vilà, del C.E.L’Areny, i que ja es posen a seguir el camí correcte. Jo m’he quedat en 6 ena posició i es forma un tap mentre avancem per un senderó de pujada estret que ja comença a picar (pujada dels familiars).

Vaig avançant corredors quan puc i poc a poc atrapo al LLuisma, li dic que junts podem atrapar al Pol, que ha aconseguit escapar-se sol i ja es veu en la distància i no sembla que tingui intenció d’afluixar.

Em poso 2on i apreto però no aconsegueixo retallar distància, el Pol va molt fort. Arribo al punt més alt (Creu de Santos km 15) on s’ha d’anar per fitxar amb el xip i tornar pel mateix lloc, el Pol ja està tirant avall i em dona ànims, jo no puc amb la meva ànima fins que de cop veig que tal com fa 2 anys (que també vaig fer la cursa) hi havia disfressat un voluntari de Bob Esponja, en aquesta ocasió hi havia un Astèrix i un Obèlix, brutal! Per molt fet caldo que vagis se t’escapen les llàgrimes del riure.

Fitxo i vinga ara pràcticament ja és tot baixada, cal anar amb cap i no fotre’s de cap per les roques mullades però els senderons enmig d’alzines són espectaculars, em motivo i em llanço avall. Els voluntaris em donen referències de que el Pol em porta 2 minuts d’avantatge, que veig complicat de retallar. Em perdo de nou uns metres cap al km 17 per un senderó que baixava a la dreta i quan torno a lloc el cap em diu que ara sí que ho tinc negre per atrapar al 1er, i sobretot que vagi mirant les espatlles a no ser que vingui algú per darrere.

Però poc a poc en les meves converses internes (sembla estrany tot el que es pot arribar a dir un mateix durant una cursa, on el cap acostuma a ser el múscul que marca la diferència) em dic que encara queden 10 km per arribar a meta i que m’ho estic passant genial, que la temperatura és ideal i que m’encanta llançar-me per aquests senderons plens de fang avall, així que agafo un ritme que ni jo mateix creia que podia aguantar i el mantinc fins al km 26, on tot sorprès veig al Pol al meu davant, l’animo a que s’enganxi, que ja queda poc, fem junts l’avituallament del Coll del Motxo, però em diu que no té bones sensacions i me’n vaig sol a tot gas tot seguint la pista ample avall.

Tram final on tot el camí té un pam de fang i ja entro al poble en 1a posició on a banda i banda dels carrers em rep la gent del poble, corredors de la cursa curta i tot de gent que ha vingut a veure com uns quants “bojos” aprofitem la pluja (i l’aiguaneu en alguns moments) per anar a fer 28 km pel fang de les muntanyes de Benifallet.

M’agradaria fer especial menció a la Núria, una metgessa que formava part de l’organització i que en veure que el meu amic Pol li havia agafat una mica d’hipotèrmia a l’arribada, ens va acollir a casa seva de la millor manera possible i va deixar el Pol com nou. Moltes gràcies per la teva ajuda Núria!

Enhorabona al Pol Vilà perquè a banda d'arribar en segona posició va aconseguir ser el més ràpid en el tram cronometrat de pujada, a l'Ismael Sabaté del C.E.L'Areny per la seva 3a posició a la cursa de 18k, al Daniel Castillo per la seva implacable victòria a la cursa cadet de 12k, aquest noi puja molt fort, i als companys d'equip Sandra i Pau, en la seva condició de corredors i a la Giulia i al Francesc que es van acostar per donar-nos ànims en cursa i fer festa després!

La Sandra Burgués ens explica la seva vivència:

Arranquem temporada amb la cursa del Pastisset 2017 (Benifallet) 29K i 1800+. Tot i que per ser la primera la vaig trobar una mica llarga les sensacions van ser prou bones. El fred i el terreny banyat per la pluja ,van afegir-li un puntet mes de dificultat.

Al final vaig poder disfrutar del recorregut i acabar en 3a posició absoluta. Contenta amb el resultat encara que queda molt a millorar.

Enhorabona a organització i voluntaris, un any mes, pel bon treball realitzat.

En Pau Vila ens explica la seva cursa:

La Primera de l’any!

Encara lluny del primer objectiu de la temporada, diumenge es disputava la cursa del Pastisset de Benifallet amb un recorregut de 29km +1700, les previsions meteorològiques no eren bones, però la cursa valia a pena. Vaig començar reservant, però anava passant els kilòmetres i estava còmode amb el grup de corredors que anaven al davant.

A la part mes alta sobre km 15, encara anàvem un grup del 3er al 7e molt a prop, però la baixada es va anant estirant el grup. Durant la baixada a partir del km 20 vaig tenir problemes amb els isquios, vaig baixar el ritme per no patir cap lesió. Entrava a meta amb 7e posició en 3h i 2min i amb bones sensacions, apart de gaudir molt de la cursa pel recorregut, el temps que feia on inclús a la Creu de Santos queia algunes volves de neu que encara la farien més divertida.

Classificació masculina cursa 28k:

Pos Dorsal Apellidos Nombre    Tiempo    Diferència   Club Categoria
1         1    Toda Mas Aleix          2:52:53         0          BORGES TRAIL
2       165   Vilà Pol                     2:55:34      0:02:41   CLUB ESP. L\'ARENY SM
3        23    Bartrina Gea Carlos  2:58:07      0:05:14   CLUB ESP. PEDALA.CAT BALAGUER SM

Classificació femenina cursa 28k:

Pos Dorsal Apellidos Nombre                 Tiempo Diferència     Club Categoria
1      89     Marínez Rodríguez Raquel     3:35:21      0:00:00     VF
2     124     Prades Alquezar Mªpilar        3:36:36     0:01:15      VF
3      35   Burgues Llao Sandra                 3:38:24     0:03:03     BORGES TRAIL

Sobretot voldríem agrair el tracte que l’entitat Fent Sendera va donar als participants, on a banda de deixar-nos gaudir de les seves muntanyes, també van organitzar una festa final, entre repartiment de premis, dinar, germanor i multitud d’obsequis per a tots els assistents.
Tot això no seria possible sense l’ajut de BORGES, EASSUN, PH-QUIROGEL, BUSSETUS, TARRAGONA SPORT GYM, SILICON CODE.