QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dilluns, 21 de novembre del 2016

El corredor del Borges Aleix Toda s'emporta la segona posició a la Cursa de les Roques, última cursa del Circuit de les Terres de l'Ebre

A les 7:50 dia 20 de novembre ens plantàvem el Pol Vilà i jo a Horta de Sant Joan per tal de participar en la Cursa de les Roques, una cursa referent entre les pertanyents al Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre i a més amb la fama de tenir el paisatge més espectacular.

Només en divisar el poble a sobre d’un turó ja hem queia la baba, el poble, preciós entre els seus carrers empinats, arcades, façanes i just al costat la imponent muntanya de Santa Bàrbara, amb una prominència sobre el pla que l’envolta que no deixa indiferent. És dit que Picasso es va inspirar en el paisatge d’Horta per crear el cubisme.


Tot i arribar ben d’hora, el poble ja era una festa, ple de corredors amunt i avall. A les 8:30 vam agafar els autocars que ens portarien cap a la sortida, a l’àrea recreativa del Mas de la Franqueta, allò semblava com anar de colònies però tots ja una mica més grandets i disfressats de corredors.

A les 9:30 es donà la sortida per pista asfaltada per a uns 200m començar a enfilar la 1ª dura i llarga pujada que ens portaria a través de senderons fins dalt de les fantàstiques Roques d’en Benet. Pere Aurell i Pol Vilà s’intercanviaven la batuta mentre enfilaven amunt per orquestrar una pujada a un ritme altíssim, mentre que Aleix Toda i Lluisma Mas anirien a un ritme més conservador uns metres per darrere. Arribant a cap al final de la pujada Pere Aurell es va imposar, anant-se’n sol i darrere es formà un grup amb Vilà, Mas i Toda.

En començar la tècnica baixada Vilà faria gal·la de la seva tècnica de baixada per deixar enrere a Toda, que l’anava seguint sense perdre’l de vista i Mas es quedaria una mica més enrere.



I així anà progressant aquesta magnífica cursa, passant per la pujada tècnica de 2,5 km i 450 m d+ fins la Mola d’Atans on començava el “Descens de la cabra”, peculiaritat d’aquesta cursa i que la converteix en precursora amb aquest tram cronometrat de baixada, amb inici força tècnic amb grans roques on s’havia d’anar en compte de no patinar, tot seguit senderons espectaculars amb terra més solta i com si no n’hi hagués prou, en acabar la dura baixada de 700 m d- amb els quàdriceps carregats a més no poder, encara quedava una mica de pista per arribar fins al final d’aquest tram cronometrat.


Un cop finalitzat el descens quedava una llarga pista ample que es va fer molt pesada, per enfilar un dels laterals de Santa Bàrbara i allí va ser on Toda, que en el descens de la cabra havia perdut de vista a Vilà, el tornava a trobar, ja una mica tocat.

Toda animà a Vilà perquè aquest el seguis però aquest s’havia exprimit molt al descens de la cabra i li havia passat factura, mentre que Aleix aprofitava aquells darrers quilòmetres de cursa fins entrar dins al poble d’Horta, on encara els esperava l’últim repetjó abans d’entrar a meta!

Finalment, Toda arribà en 2ona posició 7 minuts darrere de l’intractable Pere Aurell, mentre que Vilà tancava el podi a 1 minut de Toda.

Aleix va estar molt content per haver tingut millors sensacions de les esperades al llarg de la cursa i tot i que no havia destacat ni en pujada ni en baixada, el seu ritme constant l’hi havia permès arribar darrere del gran Pere Aurell, vencedor de la última prova de la Copa d’Espanya de Curses de Muntanya just feia 2 setmanes.

També es va veure sorprès per haver pogut atrapar finalment a Vilà, que havia arribat a encapçalar la cursa i que havia protagonitzat tant unes pujades amb un ritme bestial com descensos vertiginosos. És un plaer tenir un atleta de tant de nivell al mateix poble de Mont-roig del Camp i aconseguir fer un podi Mont-roigenc al 67% en una cursa de nivell com aquesta.


En fèmines, Ragna Debats es va emportar la victòria, mentre que Paula Espinach i Eva Cristina van arribar juntes 50’ més tard.


Pel que fa al descens de la cabra cronometrat, tant Aurell com Debats van aconseguir els millors temps, proclamant-se campions tant de la cursa com del descens.


I per acabar aquesta festa, com millor que amb llonganissa a la brasa i macarrons per amenitzar l’entrega de premis i aprofitar per retrobar-nos amb tots els corredors i amics que assistien Horta aquell dia.

Moltes gràcies a l’organització del A.E.CARANORD per tal d’haver-nos fet gaudir al màxim d’aquest entorn idíl·lic que tenen a Horta de Sant Joan, a més de tractar-nos de la millor manera ja sigui abans, durant o després de la cursa i a Ramón Ferrer pel repertori de fotos amb el que ens ha proveït, s'agraeix molt, de veritat!

També moltes gràcies a BORGES, PH-QUIROGEL, EASSUN, COREEVO, SPORT GYM TARRAGONA pel seu suport, sense ells això no seria possible.


Resultats:

1 - Pere Aurell......................... 2:37:45
2 - Aleix Toda......................... 2:45:55
3 - Pol Vila............................. 2:47:03



1 - Ragna Debats.................... 3:01:24
2 - Paula Espinach.................. 3:49:52
3 - Eva Cristina Llobat........... 3:49:53


Link de la cursahttp://www.aecaranord.com/






BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute