dilluns, 27 de juny del 2016

La Marta Batalla 7a en una duríssima Cadí Trail, tercera prova de la Copa Catalana de Curses de Resistència

La Cadí Trail era la tercera prova de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC i es va disputar a la Seu d’Urgell el dissabte 18 de juny. Una previsió metereològica adversa va fer que la organització modifiqués el traçat original de la cursa ja que recorria 13 km per la carena del Cadí a 2400 m d’altitud on la nit abans havia nevat. El nou recorregut va quedar en 43km i 2400m D+, o sigui, poc més d’una marató. A les 7 del matí sortíem del Parc de la Seu a 700 metres d’altitud, una sortida sempre molt ràpida tot i que després d’un primer tram més correder, començava la dura pujada de uns 1800 m+ en poc més de 10 kms.

Durant la primera part de la pujada em vaig sentir amb molta força però a partir d’allí vaig notar una petita punxada al maluc que em va anar donant la llauna la resta de la cursa. Vaig lamentar no haver-me endut els bastons que m’haurien descarregat les cames per després poder baixar amb un ritme més alt. Al punt quilomètric 19 assolíem la part més alta de la cursa a uns 2500m d’altitud i on hi havia boira força espessa i feia gelor. A partir d’aquí, i amb les cames ja carregades, començava una baixada amb trams de prat d’herba, senders amb pedra grossa solta, corriols més ràpids i algun tram de pista fins arribar a la població d’Adraen on calia avituallar-se bé perquè aquí ja feia calor i encara quedaven més de 10 kms per meta. A la població es feia un petit bucle i vaig veure que portava una fèmina a poc més d’un minut. Vam anar juntes fins a meta i ens vam disputar la posició en l’últim quilòmetre.

Vaig entrar en 7ena posició femenina i 68ena absoluta d’un total de 300 corredors amb un temps de 5h21’. Tenint en compte les males sensacions que ja van començar ben aviat i el podi femení format per Roser Español, Gemma Arro i Marta Riba, estic contenta d’haver pogut acabar-la i sumar punts per continuar en primera posició de la Copa de Resistència després de Pels Camins dels Matxos i Estels del Sud.

Ara toca recuperar forces per Valls d’Àneu, la quarta cursa de la Copa, d’alta muntanya i molt exigent, que es disputa el proper 2 de juliol.

Gràcies a tothom pels ànims rebuts abans i després de la cursa. Quan les coses no surten com una esperava que t’animin, t’ajuda a aixecar el cap més ràpid i mirar cap al següent objectiu.