dimarts, 24 de maig del 2016

Nuria Gil guanya amb autoritat la Trail Catllar i Xavi Prim fa una gran tercera posició de prestigi

El passat 22 de maig es va celebrar a la localitat de Catllar la segona prova puntuable de Circuit de Curses de muntanya de la Costa Daurada. El mateix dia es realitzaven dues proves, la cursa llarga de 23km amb 540 metres d+ i una curta de 11km i 260d+.
A les 9h es donava sortida a la cursa llarga on a la línia de sortida i havien dos representants del Borges Trail, Nuria Gil i Xavi Prim entre altres noms molt destacables del mon del trail, com Miguel Caballero, Xavier Sahuquillo, Eugenia Munte...
En la prova llarga va guanyar Miguel Caballero en un aferrissat esprint amb Xavier Sahuquillo,  amb un temps de 1h32’32sg i 1h32’38sg respectivament, en tercer lloc va arribar Xavi Prim amb un temps de 1h37’45sg, que retornava amb a la competició amb un gran resultat. En categoria femenina, la guanyadora va ser Nuria Gil amb un temps de 1h52’43sg, seguida de Euguenia Munte i Patricia Jauregui.
Per altre banda, en la cursa curta de 11km, el guanyador en categoria masculina va ser Jose Manuel Vieito amb un temps de 41’32sg, seguit de Oscar Alfani i Aleix Sole, on el representant del Borges Trail, Salvador Martí, va entrar en setena posició. En categoria femenina, la guanyadora va ser Ingrid Ruiz amb un temps de 54:22 seguida de Dolores Mata i Beatriz Vazquez.

Seguidament els corredors del Borges Trail ens expliquen les seves experiències:

Nuria Gil:

Per la seva part, la Núria va participar a la cursa de 21km. Va ser una cursa corredera i ràpida que des d’un principi ja va agafar el seu propi ritme. Aproximadament, al km 14, un cop estant a l’antiga via del tren, un petit descuit va fer que hagués de fer quasi bé un km de més per saltar-se un gir a mà dreta. Tot i així, va poder seguir en primera posició fins arribar a la línea de meta, quedant per davant de Eugenia Munté i Patricia Jauregui.
Xavi Prim:

Per part meva ahir era el dia de sortir de dubtes després d´uns mesos fora de les curses. Era el dia de saber on ens trobem i verificar si el treball de les últimes setmanes donava els seus fruits. Una cursa assequible amb terreny conegut i poc desnivell.
Ja d´inici doncs amb el cap fred vaig córrer al ritme que m´anava còmode i posicionant-me allí on les cames em permetessin no córrer riscos innecessaris. Després d´una  primera pujadeta inicial on arribàvem junts amb el  Miguel i Sahuquillo ells marxarien  pel davant a un ritme que per mi era massa alt. A partir d´aquí corrent sempre molt còmode i regulant les forces per intentar anar de menys a més fèiem el primer bucle de 11 km per tornar a El Catllar amb menys de 50 minuts. Segueixo molt segur i treien cada cop més distància al quart classificat. Ben coneixedor del circuit tenia clar on apretar i on tenia que baixar marxa. Van passant els kilòmetres i el plan segueix el guió. A falta de tres per meta començo a tenir algun indici de rampes als bessons i decideixo baixar el ritme sabent que tenia prou marge. Controlo la situació i entro  a meta tercer.
Valoració prou positiva i content del resultat i amb més motivació per seguir millorant

Salvador Martí:

Per la seva part, el Salva Martí anava a la cursa del Catllar per tal de fer una cursa rapida i veure com responia el cos amb l’anemia que arrossegava les ultimes setmanes. Després d’una sortida un pel ràpida, on les cames no donaven bones sensacions, poc a poc el corredor del Brges anava agafan el seu propi ritme, on des de el quilòmetre 4 va compartir cursa amb el corredor Marc Toda, amb el qual va fer gran part del recorregut arribant 7e de general. De moment, conscient de l’estat en que es troba, intentar recuperar forces i poder tenir millors sensacions en les pròximes curses.