dimecres, 21 d’octubre del 2015

Trail Series Cornudella de Montsant

El passat 17 d'octubre es va realitzar la cursa per muntanya a Cornudella de Montsant puntuable pel circuit Trail Series Costa Daurada (Naturetime).
Hi havien dues distàncies: 10'5km.400+ i 26km.1000+

En la distancia de 10,5 kms van participar els corredors del Borges Trail Sergi Hidalgo, Mikel Besora i Núria Gil entre altres atletes de renom del territori.
Tenint en compte les característiques del recorregut, la cursa es presentava molt idonea pels tres corredors, amb la possibilitat de que Sergi i Mikel poguessin millorar el rècord masculí de la prova, fixat en 48 minuts pel propi Besora en l’edició del 2014.

A les 10:00 hores es va donar la sortida i immediatament el Sergi i el Mikel van ficar un alt ritme de carrera, marxant en solitari , seguits a pocs metres del jove Daniel Castillo del C.E.Trail Tarraco. Tot just la cursa es va endinsar a l’interior del parc natural del Montsant, km.1'5, en Mikel va augmentar el ritme , marxant en solitari.
El Sergi per la seva part va aprofitar el que restava d’ascensió en treure tot el marge possible per tal d’afrontar la baixada i últims quilòmetres amb comoditat, arribant a meta en segona posició amb un crono de 46 minuts i 20 segons, a 1’52” del Mikel Besora (44 minuts 28 segons).

Pel que fa la cursa de Núria Gil, comenta que ser una cursa bastant corredora amb un alt ritme de carrera ja des de l'inici. Durant tota la cursa va anar un grupet fins que aproximadament al km.8 en una baixada va relliscar donat-se un fort cop al braç fret. En conseqüència, va haver de reduir el ritme deixant el grup, però no li va impedir arribar a meta com a primera fèmina i vuitena de la general, en un temps de 55 minuts.

Núria Gil en un tram del recorregut

En la distància de 26km. en Biel del Borges Trail va prendre part a la cursa i va situar-se en posicions capdavanteres, sempre vora el top-5.
Quan pasàven els km. s'anava trobant millor i còmode la qual cosa podia mantenir-se davant; ja cap als últims km. de carrera i ja baixant, unes fortes rampes als bessons el van fer perdre unes posicions, i sense rendir-se va continuar fins al final acabant en una magnífica 7º posició general en un temps de 2h.22 minuts.

D'esquerra a dreta: Biel Secall, Mikel Besora i Sergi Hidalgo