QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.

dijous, 24 de setembre del 2015

Taga EVO 2040, Lourdes Cayetano aconsegueix el subcampionat de la Copa Catalana

Aquest sat cap de setmana es va disputar a Sant Joan de les Abadesses la 16ena edició de la Cursa del Taga EVO 2040. Es tracta d'una cursa de 26,3 kms i un desnivell positiu de 1860 metres. Els més de 300 corredors van haver de pujar el Puig Estela i el Taga, amb sortida i arribada a Sant Joan. Uns paratges fantàstics del Ripollès, compensarien en part la duresa de la prova.
Aquest any seria la quarta i última prova de la Copa Catalana de Curses de Muntanya. A la graella de sotida hi havia els millors especialistes de la disciplina. Per part borgetti hi havia la Lourdes Cayetano, Aleix Toda, Míkel Besora i Biel Secall. Lai intenció era, per part de l'Aleix i Míkel, de fer un bon paper i estar sempre entre els millors de la cursa, i així va ser. El dos van sortir amb el gran grup capdavanter, entre els 25 primers.

L'Aleix feia una pujada molt dura, patint, però amb una gran baixad del Taga fins a Meta aconseguia una molt bona 17ena posició amb 2h45'29''. El Mikel, que està més rodador, ja va veure que el desnivell de la cursa li passaia factura pr la preparació que està fent de cara a la última prova de la Copa d'Espanya, però va poder enrar en 22 ena posició amb 2h51'52''.
El guanyador va ser Ferran Sampere amb 2h30'07'', seguit d'Albert Pujol amb 2h31'28'' i tercer Carlos Cera amb 2h31'53''

Pel qe fa a Lourdes Cayetano, que sortia líder de la Copa Catalana, es mostrava disposada a competir per poder entrar al podi final de la Copa. A la graella femenina hi havia tots les favorites, el podi final de la Copa estava molt car. De sortida, juntament amb el Biel Secall, es va situar entre les tres primeres i controlant les posicions capdavanteres. Els inicis de pujada, tot i ser corribles, se li van fer molt durs, les sensacions no eren molt bones i va cedir fins a la cinquena posició, darrera també venia enganxada la Thais Pentinat que també apretava. Passat l'avituallament de Can Camps, els ànims de la seva parròquia familiar van funcionar. Començava la dura i empinada ascensió al Puig Estela que va fer amb millor ritme que les capdavanteres i li va permetre de recuperar metres. La Paloma Lobera semblava impossible d'atrapar, al Puig Estela va passar a la Núria Villegas i es posava quarta, amb bones sensacions que la van animar a enganxar-se amb la Gemma Colomé i compartien la tercera posició. L'ascensió al Taga es va enganxar molt i tornava a cedir uns metres, passant cinquena.

La baixada des del Taga fins a Sant Joan la va fer de menys a més, inicialment la Gemma i la Núria li van treure més distància, prò després de Can Camps, de nou es va retrobar amb bones sensacions i va passar a la Gemma. Quedava la Núria, una gran esforç fins al final li van permetre entrar quarta , a30' segons de la Núria. Va fer un temps de 3h17'06'', juntament amb el Biel.
Una gran cursa d'alta muntanya de la Lourdes, que en el seu primer any ha aconseguit estar ja entre les millors. Aquest resultat li permet acabar sotscampiona de la Copa Catalana, darrera de la Campiona, Paloma Lobera (Matxacuca), tercera seria l Gemma Colomé.

Una cursa demuntanya clàssica, dura, molt recomanable. felicitar a l'organització pel gran nivell ofert.
Com sempre,agraïm el suport de Borges, Megaplus, Bussetus, Rendimentr-race, Eassun, PH-Quirogel i Coreevo.
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute