QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dilluns, 23 de març del 2015

CURSA D’ESQUI DE MUNTANYA RALLY DEL CEC a 21-3-2015. Puntuable per la Copa FEEC-MILLET per parelles.

En Marc Balañá, corredor del Borges Trail, ens explica la seva vivència en aquesta prova d’esquí de muntanya que puntuava per la Copa FEEC-MILLET i que esta portant a terme amb l’esquiador Jacob Salvadó.

Aquesta va ser la cuarta y última prova en aquesta disciplina en la que competia el corredor d’ultra-trail Marc Balañá, enfocant la primera part de temporada amb curses d’esquí de muntanya, per a poder assolir una bona forma física per a portar a terme les curses a peu de primavera-estiu.

Va ser una cursa llarga i dura, resultant (2300d+ i 22km), amb una meteo canviant, on es va sortir a (-1ºC amb boira), pujant aquesta va desaparèixer, tot i que amb el cel cobert la visibilitat era bona i es suava de valent, acabant ultima baixada també amb poca visibilitat.
Tot i així les condicions de neu eren acceptables i l’organització va poder traçar el recorregut complert, amb 5 pujades, 5 baixades i 2 tramps de grampons, assolint com a punt mes alt de cursa el Pic de Parros (2731m) sent la sortida desde el Pla de Beret a (2000m).

Veníem de competir la setmana anterior, i especialment en Marc acabant una cursa ben desgastat, sobretot de braços amb agulletes durant tota la setmana degut a les llargues remades i fortes rampes amb volta maria. Tot i aixecar be el peu durant la setmana, tan sols amb entrenaments regeneratius, era una mica de misteri com ens trobaríem en aquesta gran vetllada, sent la cursa amb mes desnivell d’esquí de muntanya, que havia fet mai.
El mati no acompanyava massa, era emboirat tot i que no massa fred, la jornada podia ser èpica....
Hem va tranquil·litzar bastant abans de la sortida l’organització va dir que la visibilitat en aquell moment era total en tot el traçat i la boira es trobava nomes ajaguda en la zona de la sortida i així va ser, una cursa núvol i amb visibilitat correcte, neu acceptable amb algun tramp dura i mes tècnica d’esquiar.

Això era Campionat d’Esp. per parelles, amb lo milloret de tota la península, Gallecs, Madrilenyos, etc....I nosaltres allí a segona línia de parrilla, entre els millors d’Esp. De l’especialitat. Es terrible el que m’ha estirat en Jacob Salvadó aquest inici del 2015, i el content que estic d’haver-ho sabut aguantar i disfrutar. Quan dos persones de nivell físic similar entrenen junts, portes 6h d’entrenament i cap dels dos es queixa, bufff, es fa molta feina !!! Tan sols ho sabem del cert ell i jo, GRACIES JACOB !!!

Seguiré explicant una mica la cursa, perquè aquesta val la pena: ens mengem el plàtan de base 30’ abans d’arrancar tot escalfant, aquí es va a tope i tot el que tinguis dins el cos bo es....Jo avui arranco amb bidonet làtex de 500ml + un 200ml amb Rendiment Race, un amb sals
(pot verd) i altre amb energètic de cafeïna (pot vermell), que hem van donar energía sostinguda durant 4h, acompanyat de mitja barreta avena Mega Plus, un gel proteic i un gel Inhibilak de la marca, ho vaig gastar TOT !!!
En Jacob, com en totes les curses disputades anava un punt per sobre meu, i a la segona pujada varem enganxar la goma hi hem va estirar mentre li anava copiant cada passa de l’esquí perquè el lastre fora el menor possible, anant recuperant alguna posició.
A la 4ª pujada, la mes llarga de (900d+ sostinguts), va posar els equips al seu lloc, aquí amb en Jacob ens varem igualar els ritmes i cadascú tirava amb el seu motor, passant a 3 parelles mes, una elles de dos gallegos que com a mínim eren campions del mon d’esqui alpí !!!, jeje, a la segona i tercera baixada ens van fotre una adelantada fent un recte, que vaig flipar, eren com dos armaris amb quadriceps de rendimientu, baixaven aplomats a terra com dos maquines de tren a gravetat  deixats caure per una via de tren amb forta pendent!!!....Ara amb (900d+ sostinguts) jeje, aquí manaven naltros, amb (200d+) ja els passem fins perdre’ls de vista....Quina pasasda....Tot pujant tambe passem a 2 equips mes, quan els adelantem parlem i cantem, un havent-lo adelantat hem giro i veig que paren i busquen algo de menjar de la motxilla, la cançó que cantàvem els va paralitzar la centraleta....SON MOMENTS ÚNICS, aquí les armes psicològiques també es poden usar !!!
Ultima baixada tot i amb poca visibilitat, la pendent ja no era tant forta i la neu ja mes tova, la varem fer a tope, cremant últim cartutx en la remada de pas patinador final.
Molt content per la cursa realitzada, i encara mes per la bona condició física en la que m’he trobat, no deixa de ser curiós com el cos es va acostumant a l’alçada, l’esforç, etc.... Val molt la pena.

Destacar la bona organització, tot i que el dinar en aquest cas, un simple bocata va ser una mica justet. PENDENT DE LA CLASSIFICACIÓ FINAL.

I per últim donar gracies als patrocinadors que esteu confiant amb nosaltres per aquest 2015, Borges, Eassun, Mega Power, Rendiment Race, Naturetime Events; PH-Quirogel, etc...


BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute