dimarts, 10 de febrer del 2015

S'estrena el circuit del Baix Camp amb la Cursa dels 4 Termes

Diumenge 8 de març es va celebrar al municipi Mont-roig del Camp la 2ona edició de la Cursa dels 4 Termes, organitzada pel C.E.L’ARENY.

Dins el marc de la cursa, hi havia la modalitat de cursa llarga, de 24,5 km, la curta, de 14 km i la caminada, de 12 km. Tots els circuits passaven per l’indret més característic del poble, l’ermita de la Mare de Déu de la Roca i també recorrien una bona quantitat de senders nous que els organitzadors havien obert. A més a més, aquesta cursa va tenir un gran al·licient, ja que en un tram de la cursa llarga hi havia neu, que és molt complicat de veure quan la cursa no passa dels 500 m d’alçada.

El dia va estar caracteritzat per molt de fred i un fort vent que la va convertir en més dura del que semblava inicialment.

Per part del Borges Trail, hi van participar la Núria Gil, l’Octavi Fossas i l’Aleix Toda.

Per la seva banda la Núria, en el seu retorn a la competició, va participar en la cursa curta de 14 km. Des d’un primer moment, va sortir al seu ritme que va mantenir constant al llarg de tota la competició. D’aquesta manera va aconseguir la primera posició.

Pel que fa al Tavi, que venia d’una parada hivernal força llarga, començava amb aquesta cursa a posar-se a tó. I quina cursa va triar! Duríssima, on els quasi 25 km es convertien en un bon patiment per les cames.

Ja des del principi va sortir més aviat tranquil, doncs sabia que tants quilòmetres i desnivell li passarien factura tard o d’hora. Ja des del quilòmetre 5-6, es va formar un grupet de 5 corredors, entre els que hi havia en JuanFran, Oscar Griño, Oscar Cames, David Harrison, els quals s’anaven alteranant amb en Tavi, segons si havia pujades o baixades. A mesura que avançaven els kilòmetres i el desnivell s’anava acumulant, es van anar marcant algunes diferències, per a falta de 3 km pel final  en Tavi va perdre 3 valuoses posicions, doncs les rampes –que feia temps que no apareixien- van acabar per fer fer acte de presència, i per rematar-ho, als últims metres, va aparèixer l’Oscar Cames com un coet a qui havia deixat enrere molts kilòmetres abans.

Està clar que ara comença la temporada i queda molta feina per fer. Endavant i ànims pels nostres corredors!

L’Aleix Toda va prendre part de la cursa llarga, sortint amb el grup capdavanter fins que en pujar a l’escagassat al km 7 veia com Alex Izquierdo i Pol Vilà aguantaven un ritme frenètic a la pujada que no va poder seguir. A partir d’aquí les posicions es van mantenir fins cap a mitja cursa, on Javi Heras va passar a l’Aleix i els dos aconseguien passar a falta de 2 km per meta a Alex Izquierdo. D’aquesta manera l’Aleix va arribar en 3era posición darrera de l’imparable Pol Vilà, que va demostrar que quan s’ho proposa pot donar molta guerra i en Javi Heras, que sempre demostra un estat de forma fantàstic.