QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dijous, 26 de novembre del 2015

Nuria Gil guanya amb autoritat a la Cursa Muntanya Castellvell Trail i Salva Martí fa 6é

El passat diumenge 22 de novembre es va celebrar la vuitena edició de la Cursa de Muntanya de Castellvell, ultima prova d’aquest any del Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp, de gairebé 19km i 850metres de desnivell positiu que transcorria per la zona de compresa entre les poblacions de Castellvell, Almoster i l’Aleixar.

            Dos representants del Borges Trail, Nuria Gil i Salvador Martí es van animar a realitzar la cursa en un mati molt fred i amb un fort vent que endurien considerablement la cursa.

            A les 8:45 en punt del matí es donava el tret de sortida des de la Plaça Catalunya de Castellvell amb un total de 150 atletes.


            Nuria Gil, que decidia en últim moment inscriure’s a la cursa i que se la volia agafar com un entrenament de qualitat, va dominar la cursa des de principi a fi i va guanyar amb gran autoritat amb un temps de 1h 47’ i 30sg, essent la 13ena classificada absoluta de la general de la cursa. El segon i tercer lloc van ser per Ariadna Martin 2h 30’ i Vanessa Molner (Reus) 2:10’ (Patxanguerus d’Alforja) respectivament.


            Per altra banda, Salvador Martí, que retornava a la competició després de molt temps, va realitzar una cursa força constant i va acabar finalitzant en una 6ena posició general amb un temps 1h39’31sg, retrobant-se poc a poc amb el ritmes de competició. 




            La cursa la va guanyar Lliusma Mas (Patxanguerus d’Alforja)  amb 1h32’14sg, seguit per Alfonso Calderon (Runningpeacewordl ioga) 1h33’31sg i Juli Vilches (Patxanguerus d’Alforja) 1h33’35sg que van ser els tres atletes que van forma el podi de la cursa.



dissabte, 21 de novembre del 2015

Trail Series Ulldemolins

El passat 15 de novembre diversos corredors del Borges Trail van ser presents a la competició del campionat / circuit Trail Series Costa Daurada de Naturetime.

Hi havia dues distàncies: 22km. 950+ i 11'6km. 600+.
La Lourdes Cayetano, en Sergi Hidalgo i en Mikel Besora van córrer la cursa curta.

Lourdes va escollir la cursa curta (aquesta temporada feia el circuit llarg i al tenir adjudicat el títol de campiona fèmina va decidir fer aquesta cursa).
Així ho va decidir pel fet d'haver baixat molt el nivell d'entreno i l'altra distància se li hauria fet massa llarga. Desde la sortida ja va marcar el seu ritme constant tot i que les sensacions de cames no van ser gens bones, fins la pujada on va poder disfrutar una mica més de les sensacions; després ja només quedava planejar la cresta de la muntanya i disfrutar de la baixada per arribar a meta en 1a posició fèmina, amb un temps de 1h.13', seguida de Judit Francín i Maite Colmenarejo.

Sergi al principi no trobava sensacions i va anar fent al seu ritme, encara que a prop de Mikel que aquest anava marxant progresivament. Una vegada arribant a la pujada d'1km. amb 300+ de desnivell va retallar a Mikel 45'' del minut i mig que portava de ventatge. Per la carena de puja-baixa anava controlant a Mikel i veia com no marxava, cap a la baixada final al ser un corriol estret i amb ziga-zaga va perdre referències fins que va arribar a meta en segona posició de la general en un gran temps de 1h.00'18''.

Mikel va sortir al seu ritme, un ritme constant i en pocs minuts ja va marcar el ritme de la cursa, marxant en solitari per la pista forestal de 4'5km.
A partir d'aqui amb un minut i mig de diferència respecte Sergi que, pujant va poder retallar practicament 45'' quedant-se a poc mes de mig minut al final de la pujada.
Mikel al donar-se compte, va pujar una marxa encara que Sergi també venia fort darrere. Va decidir anar controlant la cursa per la carena de puja-baixa fins que a la baixada final d'uns 2km. amb 300- força tècnics i amb fang va poder treure una mica de diferència.
Finalment, 59'11'' de cursa arribant primer de la general.


Podi general: 3 fèmines / 3 masculins


Podi general masculí


El companyerisme per davant de tot


L'equip del Borges Trail vol agraïr el suport dels col·laboradors: BORGES, Eassun Spain, Ph-Quirogel, gimnàs Sport Gym Tarragona, Rendiment-Race, Megaplus, Bussetus Sport.

dilluns, 16 de novembre del 2015

Pilar Rus Guanya amb autoritat el Circuit de “Running Series TTE”

El passat  diumenge 9 de novembre va tenir lloc l’ultima prova de circuit Running Series de TTE  a la Cursa 10k de Jesus, organitzada per l’EMD de jesus
Prop de 111 inscrits es va donar cita i entre tots aquest atletes no hi podia faltar representació del Borges Trail, La Pilar Rus.
A les 10:30 del matí amb un dia de boira i molta humetat va ser acte de presència tan aviat com es va donar el tret de sortida des del Passeig Josep Puig (enfront de l ‘Institut Escola Daniel Magrane) i com no podia ser d’ un altre manera, la nostra atleta del Borges es situa al grup del davant dominant la carrera, passant per la via verda va decidir baixar ritme per camí de terra, avui no era el seu dia, pot ser per la temperatura o la fatiga que arrossega de la temporada, encara aixi, la Pilar dominant la cursa i al km9 va fer l’ultim esforç fins arribar a meta guanyant la prova amb autoritat i s’emporta les Running Series 2015. De les onze curses del circuit, ha participat en vuit i ha guanyades set  amb un puntuació total de 928 punts a 160 pts de diferencia de la segona noia.
Felicitar a l’organització EMD de Jesus una vegada més demostrant la seva bona feina.
resultats Cursa 10k de Jesus


El Divendres 13 a les 20h es va fer el lliurament de trofeus als guardonats al Cinema Victòria del Perello.
El lliurament de trofeus correspondria als 3 primers de la general masculí i femení,al 3 primers de cada categoria, 3 primers equips masculí i femení i als corredors en completar les 11 curses d’aquesta edició 2015.

Guardonats del Circuit Running Series








dimecres, 11 de novembre del 2015

MIKEL BESORA PLATA PROMESA A LA BEHOBIA-SAN SEBASTIÁN

El passat 8 de novembre es donava la sortida a la BEHOBIA-SAN SEBASTIÁN, la cursa mes popular de totes les populars, a mes a mes la mes antiga.

L'any 1919 va ser la seva primera edició, encara que aquest any es la 51º edició que tingui registre oficial.

34.000 participants en total.
320 participants en categoria promesa.

La cursa consistia en recórrer els 20km. i 200 metres de desnivell positiu que separaven Behobia de San Sebastián, per asfalt i amb dos ports de muntanya (Gaintxurizketa i Miracruz) a part de que tot el recorregut es trenca-cames,

L'atleta del Borges Trail, Mikel Besora de 22 anys, es presentava com a categoria promesa i absoluta a la cursa. Tenia acreditació (temps en mitja marató) per poder correr al primer calaix jutament amb els primers corredors d'èlit i una vegada a la linia de sortida va posar-se unes files endarrere d'aquests.

A les 10 del matí es donava el tret de sortida, i en Mikel en paraules seves ens explica la seva experiencia:

Nomes sortir vaig quedar impresionat de la gent que hi havia al carrer animant, va ser increible, em vaig motivar mes del que ja estava i va donar un plus de força durant els primers km.que eren ràpids i conservadors.


Durant els 2 primers km.estava vora els 100 primers de la general i entre els 5 primers promeses.
Observava els primers corredors, de lluny que anaven marxant a un ritme per sota de 3' el km. entre ells estàven Carles Castillejo, Rafa Iglesias, Jaume Leiva, Pedro Nimo i Fabián Roncero.

La meva intenció era poder fer un temps de 1h.08'. El pas pel km.5 era de 16'57'' (uns segons per sota de la marca que tenia intenció) a partir d'aquí continuava amb bones sensacions.
Continuaven pasant els km. i la gent començava a "petar" i començava a avançar força gent. Aquí em trobava al top-60 i al podi promeses.

El pas pel km.7 pujant al port de muntanya de Gaintxurizketa, era molt dura i amb molta expectació, com es veu a la televisió el Tour de França, feia un dia genial, encara que no per córrer: 27 graus i molta humitat...haviem de beure molta aigua i gràcies a la gent que hi havia animant es va poder aguantar millor.

Ja baixant cap al poble de Errenteria, km.10 paso en un temps de 34'55''. Aquí portava massa cansament de la pujada al port de muntanya i veia que el temps que volia fer era mes difícil del que pensava.
Continuava a ritme, pero ara el temps rondaria 1h.10' o una mica per sota.
km.14 començava a pujar progresivament el segon port de muntanya: Miracruz. Aquí va ser la gran "petada", volia conseguir superar-me a mi mateix i fer un gran temps i en cap moment la gent animant va deixar que baixes el ritme.
Tirant de cap vaig poder fer els 2km.de pujada fins a la part alta on es trobava el km.17.

Una vegada a dalt de tot, tenia molt àcid làctic a les cames i ja no podia mes. Portava 1h. justa i si continuava a ritme de 3'25''/km. podia fer 1h.11'...vaig arriscar i vaig donar tot el que tenia, amb cara de patiment total i patint molt per la calor, em vaig apropar a un costat del circuit i corrent a prop el caliu de les persones, tothom em cridava i ajudava pel meu nom: MIKEL!! OSO ONDO, MOLT BÉ!! em miraven i veien que estava molt cansat pero la meva motivació i ganes d'arribar a meta conseguint un somni no van deixar que afluixes.

km.19: 1h.07'45'', ja només quedava l'últim km. i...que km....allò era increible, tota la gent a totes bandes cridant i animant, la pell de gallina i començo a emocionar-me i a sentir coses al cos que mai havia sentit.

"Em vaig enrecordar del meu avi que va anar al cel l'any passat i volia dedicar-li el meu patiment i superació".


Últims 200m. i ja veia l'arc de meta, el rellotge marcava 1h.10'30'', aquí ja sabia que si no pasava res arribaria en 1h.11' i poc.


Finalment, en un temps de 1h.11'11'' arribo a meta en posició 43º GENERAL de 34.000 I COM A SUBCAMPIÓ PROMESA de 320. Pocs segons després van arribar el tercer i quart promesa.



GENERAL:
1. Carles Castillejo (Adidas): 1h.01' 23''
2. Jaume Leiva (Adidas): 1h.03' 34''
3. Jose Carlos Hernández (New Balance): 1h.04' 16''
4. Camilo Santiago (Adidas-Ferrer Sport): 1h.04' 30''
5. Manuel Angel Penas (New Balance): 1h.05' 09''
......
43. Mikel Besora (Borges Trail): 1h.11' 11''

PROMESA:
1. Daniel Martínez (Castella-Lleó): 1h.06' 12''
2. Mikel Besora (Catalunya-Borges Trail): 1h.11' 11''
3. Alexander Oiarbide (Euskadi): 1h.11' 23''




Des de l'equip del Borges Trail volem agraïr el suport per part dels nostres colaboradors: BORGES
Eassun, Ph-Quirogel, Rendiment-Race, Bussetus Sport, gimnàs Sport Gym Tarragona, Megaplus.



Últims kms. on les cames ja no podien mes, avançant metre a metre en concentració



Retransmisió al canal vasc

BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute