dimecres, 13 de maig del 2015

CORREDORS DEL BORGES TRAIL A LA CURSA 10K D’Horta

El passat diumenge 10 de maig es disputava a Horta de Sant Joan la IV Cursa d’Orta,

tercera prova per puntuar al Circuit Running Series de Terres de l’Ebre.

En aquesta cita no hi podia faltar representació del Borges Trail; En Sergi Hidalgo i la

Pilar Rus guanyadors de la prova i en Robert Tarragó iniciant el camí de la temporada

cada dia mes fort i amb les millors sensacions.

A les 9:30h prenien la sortida prop de 150 corredors que van haver de suportar la

forta calor que va afegir més duresa al ja de per si exigent , però sense deixar de

banda el lloc on celebrava, un lloc de paisatges encantadors i vistes espectaculars,

però això sí, amb un perfil que a més d’un li va trencar les esquemes, les cames i el

crono.

L’equip ens expliquen les seves sensacions i vivències a la cursa d’Horta de St Joan:

En Sergi Hidalgo ens relata la seva vivencia a la carrera:

Tornava a la competició desprès d´unes setmanes de descans obligat , encara que el

perfil d´aquest circuit no era el més idoni per fer-ho , la suma de punts era

important per optar al circuit de les Running series de Terres de l´Ebre. A les 09:30

es va donar la sortida i des de el primer instant l´atleta ampostí Xavi Queralt va

imposar un ritme molt ràpid, seguit de Yassine Ouhdadi i a varis metres es situava el

corredor del Borges Trail Sergi Hidalgo, el qual va anant reduint la distancia amb els

seus companys de cursa al llarg del primer quilometre, tot i això , Xavi Queralt va

continuar amb ritmes per sota de 3 minuts el km, aprofitant el descens de la primera

volta de carrera. Al km 4 i en un terreny molt més pla, el Sergi va rellebar a Xavi al

capdavant del grup, alhora que el jove Yassine lluitava per mantenirse amb ells. A

partir del km 4,5 va començar l´ascensió a la població d´Horta,i posteriorment a

l´edifici més alt de la mateixa,  desnivell que va aprofitar el Sergi per tal de

distanciar-se de Xavi i Yassine, aconseguint una renda suficient per mantindre

controlada la segona volta del circuit (4,5km), així com la cursa. El pòdium el va

completar un gran Xavi Queralt , el qual feia 7 dies havia corregut la marató de

Ginebra, i la promesa Yassine Ouhdadi com a tercer.

La Pilar Rus ens relata la seva vivencia a la carrera:

Arribava diumenge amb poc entreno de la setmana per motius de feina, que millor

manera de descansar pensant en la recuperació després del volum de entreno del cap

de setmana anterior.

A les 9:30h donarien el tret de sortida amb un pronòstic de forca calor una sortida

rapida i els tres primers quilòmetres de baixada, decideixo iniciar un ritme alt

aprofitant la baixada, passem pel tram de la via verda i la foscor del túnel, estic a la

km 5 vaig primera i amb bones sensacions, ja arriba la primera pujada llarga i m´ho

prenc amb calma però amb ritme alegre els quàdríceps fan pupa però aguanten la

pujada, això funciona i supero perfectament el tram mes dur de la primera volta,

passem pel km 6 i comença una bona baixada, i toca allarga cames, pujar ritme, els

quinze primer corredors van estira molt el grup quedant despenjada amb dos nois

mes, la segona corredora la tinc a mes de 3 minuts, continuem els dos últims

quilometres a bon ritme sense molèsties i això em dona mes força per afrontar

l’ultima pujada i arribant a meta guanyant la prova amb un temps de 44’33’’, segona

Eva Pons Juan, independent amb un temps de 47’06’’i Tercera Judit Francin del Trail

Tarraco amb un temps 49’08’’.

Un circuit increïble i una organització extraordinari.

En Robert Tarragó ens relata la seva vivencia a la carrera:

Ahir diumenge vaig córrer novament la cursa d'Horta de Sant Joan, una cursa d'asfalt

de 10km ben diferent a les que acostumo a fer, possiblement la més dura de

Catalunya en aquesta distancia i tipus de cursa d'asfalt. En aquesta cursa no pots

buscar marca, no has de tenir en compte el temps. els quasi 400mD+ no fan que sigui

possible l'anomenat "marcón".

Inici controlat degut a l'al.lergia que no sabia si em deixaria acabar la cursa. Els

primers km a ritme cómode em situo entre els 10 primers a un tercer grup. ja al km 5

a la última pujada, em costa i al tram final he de caminar el que em fa perdre alguna

posició. La última volta la faig sol controlant darrera i a un ritme constant on només

a la última pujada perdo uns segons mes, finalment entrant a meta 13è.