dilluns, 16 de març del 2015

VERTICAL DE LES ÀNIMES

El passat dia 14 és celebrà la segona vertical de les ànimes a Vilanova de Meià. La cursa consisteix a pujar des de el poble de Vilanova de Mèia fins al cim del Puig del camí Ramader.
 La cursa de 7 quilòmetres i 1100 metres de desnivell positiu, va aplegar a una setantena de corredors, entre ells alguns coneguts en el petit món de les verticals com Enric Galocha i Guillem Vilalta. Entre ells també es van desplaçar a aquest petit poble del Montsec, Carles Martí, del Borges Trail, i Manel Omaña, del jaç Moix corredors.

La sortida va ser molt ràpida de bon principi, ja que el corredor de Blue Motors, David Adan, va sortir com un llamp, darrere seu un grup de 6 corredors, entre ells el Carles, el seguien a uns metres. La cursa comença amb força pendent, ja que en el primer quilòmetre i mig es puja 300 metres de desnivell. Aquí en Carles junt amb Manel i un altre corredor formaven el segon grup, ja que en Adan, l’Enric i en Guillem i un corredor local ( Santi Millan), ja s’havien escapat uns metres.
A partir d’aquest punt la cursa pujava més suaument i per una pista no massa agradable per córrer.  La cursa s’enfilava a poc a poc per la pista passant pel mig d’un bosc i després tornava la pista fins al poble abandonat de Rúbies. En aquest punt de la cursa en Carles només podia seguir el fort ritme d’en Manel sense poder fer més.

Desde allí fins a meta dos quilòmetres fins a meta. El primer tram en una forta pujada on en Carles va poder passar al capdavant del grup perseguidor sense poder desenganaxar’se d’en Manel, però si del corredor que fins aquell punt els havia pogut aguantar.
 Els últims dos-cents metres en Manel va fer un canvi de ritme que en Carles no va poder aguantar, i així va arribar a meta en sisena posició.

Per davant en Guillem del Spiridon va fer una cursa de menys a més i es va poder imposar a Enric Galocha i David Adan, que no va poder aguantar el fort ritme que va impossar al principi de la cursa.

Al final el corredor del Borges Trail va aconseguir una meritòria sisena posició de la general i segona sènior.