dimarts, 30 de desembre del 2014

La Riera de Gaià

El diumenge dia 21 de desembre es va celebrar la cursa de muntanya a la Riera de Gaià ,es podia participar amb dos recorreguts, 7 i 21 km , i els nostres atletes Ronald Fargas i Lourdes Cayetano ho van fer en la distància d 21 km.

El nostre company Ronald Fargas després d'haver participat, fa dues setmanes, a la marató de Castelló , va decidir participar-hi,i comprovar el seu estat.
Després de participar a Castelló,el Ronald va decidir deixar l'asfalt,i traslladar els entrenaments i proves a l'àmbit de la muntanya...i el resultat del entrenaments de la marató, es van veure reflexats a la cursa de muntanya de La Riera.

Amb uns primers tres quilòmetres molt ràpids , el Ronald va anar dins del grup capdavanter, amb una quinzena de corredors. A partir del km6, el grup comença a perdre unitats. Tres corredors marxen del grup , i la resta , ja cadasqú al seu ritme , el Ronald , a les baixades va aguantant el ritme , però a les pujades recupera posicions que havia perdut a les baixades.

A partir del km 11 , el Ronald es queda sol , i mirant el bon ritme que porta (4'15''-4'25''), decideix que als trams de pista i de pujada, donar-ho tot , muscularment es troba molt bé. Manté el ritme constant fins a l'arribada de la Riera de Gaià , entrant en 10e lloc i 4t de la cat. de Veterans.
El que tenia que haver estat un entrenament de qualitat postmarató , va suposar un retrobament molt positu de sensacions en cursa.

Pel que fa a la part femenina la Lourdes es va atrevir en el recorregut de 21 km, un recorregut amb no molt desnivell però més dur del que aprentment la gràfica mostrava. Es va situar a partir del km 2 en primera posició i la va poder mantenir fins al final. Ens comenta que se li va fer pesada perque era una cursa ràpida i molt trencacames però per sort va poder agafar distància al inici i arribar primera amb un temps de 1h47'.