dijous, 28 d’agost del 2014

Cursa de Muntanya d’Alforja, Cursa puntuable pel “Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp”

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat Alforja la ja consolidada cursa de muntanya d’aquest poble, dins el marc de les seves boniques muntanyes repletes de corriols amb forta pendent.
Concretament s’han disputat dues curses i una caminada, a la cursa curta de 15km amb uns 800d+ ha participat l’Octavi Fossas i la Lourdes Cayetano. Sent a la cursa llarga de 25km amb 1400d+ en Marc Balañá el corredor que representava a BORGES TRAIL.

Inicialment a les 8:00 del matí, ha arrancat la CURSA LLARGA, on en Marc Balañá ens relata:
Uns 100 corredors prenem la sortida entravessant els carrers de la població on ràpidament s’estira la cursa progressivament sense quedar marcat cap grup capdavanter, en marc es va mantenint en una 10ª posició, el ritme es alt comparat amb les curses llargues que esta acostumat, i sense treball de series va notant el mal de cames que gestiona apretant a les pujades i baixant tranquil per donar una mica d’oxigen a les cames, ja que la cursa al final resulta ser de 27km i cal regular be per arribar fort fins al final.....A les primeres baixades, varies unitats el van atrapant, però a segona pujada llarga ja no el segueix ningú del darrera, forma una bona “parella de ball” amb Miquel Montes, de Obrint traça, que mano-mano van tirant fort i constant fins al final, aconseguint avançar fins a 5 posicions durant el llarg de tota la cursa, súper divertida amb molts corriols amb forta pendent, però no massa tècnics, com a en Marc li agraden per a poder córrer fort....Assolint una bonica 5ª POSICIÓ de la general.

Es a les 9:30 quan arranca la CURSA CURTA, on la corredora del BORGES Lourdes Cayetano ens relata:
Uns 50 corredors prenien la sortida, la Lourdes només sortir ja va poder-se posar en primera posició pel que fa les fèmines, tot i que no tenir bones sensacions de cames, va poder mantenir un ritme constant, arribant en 1ª POSICIÓ de fèmines i 10ª de la general, traient fins a 12’ a la segona corredora.

En Octavi Fossas, ens explica:
Va arribar força descansat de les vacances i es disposava a donar-ho tot, sortint a tope desde un bon principi de cursa.
Coneixedor de la rapidesa del circuit, va sortir amb els primers corredors, en Javi Sanchez i en Cesar Cardozo fins al km5 que van anar els tres junts liderant la cursa. En Octavi a mitja pujada de l’Ermita de Puigerver es va deixar caure una mica per regular les forces i en Cesar es va anar escapant. Finalment amb una molt bona baixada, en Octavi va aconseguir entrar a meta en 4ª posició.

La festa es va acabar amb entrega de trofeus, fuet i bocata per tothom, refresc i servei de piscina.

Va ser una cursa on tot el poble es va bolcar, ja que fins hi tot hi va haver una petita cursa per a nens.