dimarts, 1 de juliol del 2014

La Ribalera, el Piju presenta candidatura al Circuit Català

L’últim diumenge del mes de juny, es va celebrar al poble de Tírvia, al Pallars Sobirà, ja tocant al Parc Natural de l’Alt Pirineus, la tercera edició de la cursa de muntanya de La Ribalera, una cursa l’alta muntanya amb tots els ingredients que es podien demanar, bon quilometratge, 38, elevat desnivell, més de 2700 mts.+ i arribant al cim del Salòria a 2789  msnm., no es podia demanar més. A més a més també es disputaria una versió més curta però no per això menys dura de 23 km i 1500 mts de desnivell positiu.

Puntuals a les 7:00 del diumenge 29, es donava el tret de sortida a la cursa llarga, el dia es presentava fresc i ennuvolat, el recorregut començava a pujar ja només sortir del poble, els primers quilometres eren corribles cosa que va fer que un grupet estirat es mantingués compacte, va ser desprès del primer avituallament on el traçat s’inclinava més quan tres corredors van començar agafar distància sobre la resta, al quilòmetre 5 el corredor del Borges Trail, en Josep Mª Pijuan, va marxar en solitari, al mateix moment que començava a ploure d’una forma més continuada, ja sol al capdavant aniria agafant distància sobre la resta de corredors, només en Xavi Espiña el seguiria, sempre a uns 3 minuts. En Pijuan va ser el primer en coronar els cim de la Màniga (2515), el Covil (2588), el Salòria (2789), la Font Negra (2335), va ser ja baixant cap a Farrera, a prop del quilòmetre 31, quan en Xavi Espiña va agafar al corredor del Borges Trail i el va sobrepassar, i així arribarien, ara amb un dia assolellat a la plaça de Tírvia.

Al final en Xavi Espiña 1e amb un temps 4h24’30”, en Josep Mª Pijuan 4h 26’31” i completant el podi en Jordi Marco 4h 43’24”, en dones guanyava la Montse Bacardit amb un temps de 4h30’45”.
Felicitar a la gent de Tírvia, i al centre excursionista Catalunya per la gran cursa que han muntar i per lo ben organitzada, fins a l’últim detall, amb la que ens han obsequiat, molts avituallaments, amb molt menjar, inclòs uns apartats per a celíacs, molt bona senyalització,..., si aquest any hi hagut èxit de participació no serà flor d’un dia. Gràcies i a seguir així.  www.laribalera.cat/
Agrair també a Borges, Eassun, Bussetus, Ph-Quirogel,...