dimarts, 24 de juny del 2014

Trail Series Alcover 2014

El passat dissabte 21 de juny, es va realitzar la Trail Series Alcover, amb sortida i arribada al Mas de  Forés i recorrent els indrets espectaculars que formen la Vall del Glorieta. La cursa es realitzava a les 18h en dos formats, un circuit llarg de 20km i gairebé 1100m de desnivell positiu, on hi participaven 3 representants del Borges Trail, Eloi Borràs, Núria Fortuny i Tavi Fossas, i un circuit curt de 10km i 570m de desnivell positiu, on també hi participaven altres 3 representant del Borges Trail, Mikel Besora, Lourdes Cayetano i Salvador Martí.
            Així doncs, en la zona del Mas de Forés, sobre les 6 de tarda i amb un cel mig ennuvolat,  es va donar sortida a la 4rta prova puntuable del circuit Trail Series que organitza naturtime, amb la representació amplia de 6 corredors del Borges Trail- AAEET Valls amb ganes de omplir el podis de les dues curses.

Des de bon inici de la cursa és va formar un grupet de 5 corredors que encapçalaven Mikel Besora i Eloi Borràs, seguint el fort ritme inicial que imposava Sergi Hidalgo (C.E Trail Tarraco), a poc metres els seguia Salvador Martí, mantenint un ritme més conservador i per darrera en Tavi Fossas que faria una cursa de menys a més, i Lourdes Cayetano i Nuri Fortuny que dominarien ja de bon inici tant la cursa de 10km com la de 20km respectivament.
           Finalment, tant l’Eloi Borràs, com Mikel Besora van imposar el seu ritme i és van  fer amb la victòria tant de la cursa llarga com de la curta, igualment ho van fer, i amb gran superioritat, la Lourdes Cayetano i Nuri Fortuny, també guanyat les dues curses en categoria femenina. I completant la gran tarda de l’equip Borges Trail, un Tavi Fossas retrovant sensacions i finalitzant 8é de la llarga i Salvador Martí completant la tercera posició en el circuit curt van fer tenyir de vermell els podis de la Trail Series Alcover 2014.

Seguidament, els nostres atletes ens relaten les seves vivències:

Mikel Besora:

Per la meva part havia de fer la cursa curta ja que estic fent la lliga curta per tal de veure sensacions de curses mes importants.
Em situo a la sortida i sortida ràpida Sergi Hidalgo es posa davant de tot tirant la cursa estic darrere seu, còmode i esperant el moment per poder passar davant però, de moment tant l'Eloi com jo seguim darrere seu. En la pujada forta l'Eloi  decideix marxar en solitari cap endavant i jo em quedo darrere fent la meva cursa.
Vaig primer i ara queda baixada! vaig baixant amb un ritme ràpid que em permeti gaudir i anar a tope a la vegada, arribo als últims quilòmetres de cursa i agafo un ritme de 3'15'' en pla fins al final de cursa que arribo a meta en temps record (uns 3minuts) a diferència de l'any passat. 49 minuts per completar la cursa curta amb un desnivell de 500 metres positius.

Eloi Borràs:

L'Eloi arribava a Alcover amb uns molt bons entrenaments a les cames, va sortir valent al davant, amb el company Mikel,  en Sergi Hidalgo i Alex Izquierdo. Va ser al km 3-4, on va decidir augmentar el ritme i marxar en solitari. A partir d'allà una cursa regulant forces i vigilant a les baixades, ja que encara està recuperant d’una lesió en el turmell.

Núria Fortuny:

Ja de sortida ben posicionada a ritme de les primeres de la curta i afrontant la primera pujada fins l'Aixaviga  amb bones sensacions però concentrada en regular. La forta calor i el perfil de la cursa no permetrien a ningú tirar coets abans d'hora així doncs el saber dosificar les forces era primordial.
Ja en el control de l'Aixaviga la Nuri encapçalava la cursa conjuntament amb l'atleta del Trail Mollet Maribel Martos. Anirien passant els quilòmetres fins arribar a l'Albiol on les dues seguien juntes però després del pas pel poble en un tram de baixada la Nuri marxaria en solitari aguantant un bon ritme mentre la Maribel perdia posicions. En aquesta mateixa baixada la Marta Parés del Bikila que venia remuntant posicions es posava per uns moments a l'alçada de la nostra corredora però en la última pujada fins Les Virtuts la Nuri feia un atac definitiu per marxar ara sí determinada a guanyar la cursa. Finalment entrava  a meta amb dues hores i trenta tres minuts , la Marta ho faria dos minuts mes tard i omplia el podi la Mònica Boquera amb dues hores i trenta set minuts.

Lourdes Cayetano:

La Lourdes va disputar la cursa de 10 km situant-se al capdavant des de la sortida. Va anar guanyant posicions fins que va acabar la pujada i al últim tram de baixada pronunciada va ser adelantada per tres atletes masculins. Tot i això, una satisfactòria 1a posició en la categoria femenina amb 1:01' i 13a posició de la general.

Tavi Fossas:

Pel que fa al Tavi, que no arribava gaire preparat, va decidir canviar l'estratègia de la cursa instat pel seu company en Salva Martí: fer la cursa de menys a més. Així doncs, va decidir sortir amb el grupet de darrere i amb un ritme que li permetés aguantar tota la cursa, doncs l'havien advertit que no era gens fàcil. I gràcies als consells d'en Salva, la cursa va sortir rodona. Com que els primers kilòmetres van ser -tot i la forta pujada cap al niu de l'Àliga- a un ritme més tranquil de l'habitual, això li va permetre reservar-se les forces pels kilòmetres que encara quedaven per davant, així, tot dosificant, va anar avançant posicions durant tota la cursa. I aquesta motivació extra, va ser fonamental per poder arribar prou bé, donat que els últims kilòmetres, tornaven a tenir una forta i llarga pujada. Finalment, i després d'una forta lluita contra sí mateix, arribava en una meritòria 8a posició, molt content per la seva resposta física i per haver pogut disfrutar d'un recorregut espectacular.

Salvador Martí:

El Salva va decidir fer una cursa mes a aviat conservadora sense deixar-se emportar pels ritmes alts de cap de cursa i així evitar patir les males sensacions de les últimes curses. En els primers quilòmetres és manté dins les posicions de podi de la cursa de 10km, compartint els primers quilòmetres amb Alex Izquierdo, corredor de la llarga que faria un final de cursa espectacular, al desviament de la cursa curta, es atrapat per un corredor del C.N Mataró amb el qual comparteixen gran part de cursa a un ritme força viu i sostingut. És en la baixada on Salva perd contacte amb el jove corredor del C.N Mataró que baixa força més ràpid que ell.
Al final, arribada a meta en poc més de 53’, en tercera posició de la general curta i retrobant bones sensacions perdudes en cursa per muntanya.