dimecres, 11 de juny del 2014

XXXIII Pujada a Miramar

El passat diumenge dia 8, es va celebrar a Valls, la tradicional cursa de la Pujada a Miramar, com cada primer diumenge de mes de juny a primera hora del matí es dona el tret de sortida a la caminada que pujada fins al cap de munt de Miramar. Aquest any a les 8:45 es prenia la sortida a la cursa de 12 km i més de 500 de desnivell positiu, del Borges Trail-AAEET de Valls s’hi presenten tres integrants la Bibiana Vico, l’Octavi Fossas, i en Josep Mª Pijuan, sortim de Valls direcció Masmolets per una pista, creuem el poble i es continua cap a Fontscaldes, sense arribar al poble anem a buscar la carretera de Figuerola, on es aquí on comença la pujada de veritat, pel GR, passant pel bell mig del poblet i continuant 1km més fins a dalt de les antenes dels repetidors.

La Bibiana que venia de fer una cursa vertical el vespre-nit anterior es trobar una mica carregada de cames i es va dedicar a disfrutar la festa, que es aquesta cursa.
En Tavi, que va sortir a primera fila a donar-ho tot, va fer una cursa discreta. Ja a la primera part, en el tram ràpid i rodador, va aguantar el ritme dels més ràpids, dins dels 20 primers, i adelantant poc a poc alguns corredors, però un cop començava la pujada de Fontscaldes va començar a perdre pistonada i velocitat. Va ser al GR, on, gràcies al Joan Carles Rosselló va poder mantenir un ritme mínim per poder arribar a dalt quasi sense caminar, doncs van anar fent la goma i animant-se mútuament, excepte als últims metres, que en Joan Carles va fer una apretada, i va deixar al corredor del Borges Trail enrere. Així doncs, en Tavi arribava 12è amb un temps de 1:02. Un minut més que l'edició anterior.

En Pijuan, prenia la sortida amb ganes de córrer, i ja des d’un principi es posa al capdavant a marcar el ritme, un ritme que ningú intentar seguir i així anava agafant distància poc a poc, arribant així a meta amb un temps de 51’54’’i guanyant la cursa amb claredat, sobre l’Albert Marsal del FACVAC que entrava 2n amb un temps de 55’36’’, per completar el podi entrava en 3a posició en Joan Pijuan del A.E. Blancafort hi ho feia amb un registre de 57’07.

Classificació general:

Trailseries Tàrraco

El passat diumenge 8 de juny es va celebrar a la zona del Pont del Diable i Mas d'Enric a Tarragona la tercera prova del circuit TrailSeries 2014.
Per part del BorgesTrail la Lourdes i el Mikel a la cursa de 10 i la Nuri, l'Eloi i el Ronald a la llarga eren els nostres representants.
L'Eloi arribava a la Trailseries Tarraco amb moltes ganes de disputar el podi, molt bones sensacions abans de la sortida, que es van fer encara mes bones al llarg de la cursa.
Va haver-hi una sortida molt ràpida, sortint amb el seu company, el Mikel i amb Xavier Sauquillo.
Es va quedar allà darrere deixant uns metres i regulant, ja que la cursa tot just començava. A mida que anaven passant quilòmetres anava augmentant el ritme, i retallant distancies al 1er classificat.
Va ser al quilòmetre 12 on malauradament en Xavier va caure, i va haver d´abandonar. (molts ànims des d'aquí)
A partir d'allà, va seguir fins a meta amb un bon ritme i millors sensacions, entrant a meta amb 1h 28min 49seg. Molt content de la cursa que havia fet, i de veure com poc a poc va agafant una bona forma per poder gaudir durant aquesta temporada.

També al circuit llarg, el Rònald, al que cada cop veiem més en curses de muntanya, conseguia entrar a meta en vuitena posició després d'una cursa plena d'alts i baixos. Amb una sortida ràpida i sense haver pogut calentar prou bé tal i com ens explicava, en cap moment aconseguiria trobar un ritme cómode i a sobre alguna caiguda sense trascendència l'apartaria definitivament de les posicions capdevanteres. Tot i així, calificaria la jornada com un bon test i bon entrenament de cara a la seva planificació.

La Lourdes per la seva part ens relata: Sortida ràpida ja que en 500m s'estretia el camí i t'havies de col·locar be per evitar l'embús (tot i així es va frenar). Baixada el primer km i despés pla fins a arribar a una trialera curta, la qual seria l'única part dura de la cursa dels 10'4 km. Com de costum, havia sortit massa ràpid pel nivell que tinc (tot i tenir bones sensacions) i a partir del km 6 on s'inicia pujada consantnt des de el pont del diable començo a notar-ho a les cames; tot i això agafo a un noi que va perfecte pel meu ritme i intento anar amb ell fins a meta, disminuint el ritme inicial però acabant amb bon temps final per les meves expectatives, 50'38".

El nostre atleta Mikel Besora amb una sortida molt ràpida es posicionava amb claretat en primera posició fins al km. 8 que es despista i va per un camí incorrecte això fa que faci algo mes d'un quilòmetre i li suposava quedar en segona posició en algo mes de 42 minuts.

Per altra banda la Nuri, que enguany correrà totes les proves en format llarg d'aquest circuit, es presentava a la sortida amb molts  dubtes ja que un procés víric durant els darrers dies no l'havia  deixat entrenar amb prous garanties.
La cursa però no va anar-li prou malament ja que a un ritme consevador però constant de principi a fí va donar-li  com a premi la segona posició final. Un bon resultat que li permet agafar punts de cara a la general del circuit. Tant ella com els altres corredors coincidien an acabar la prova que la forta calor havia passat factura arribant a meta amb un desgast molt superior al previst.