QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimarts, 18 de febrer del 2014

Cursa de Muntanya els 4 Termes de Mont-roig del Camp


ARRANQUEM AMB EL CIRCUIT DEL BAIX CAMP 2014

 

Aquest any el circuit de curses per muntanya s'ha anticipat amb una prova realitzada al terme municipal de Mont-roig del Camp. El circuit està compost per un total de 13 curses les quals ofereixen als esportistes l'opció de conèixer infinitat de camins, corriols, pujades, baixades i més camins del territori.

Aquest any algunes curses compten amb dos recorreguts. Un de més llarg i l'altre més ràpid . Els dos puntuen per igual.

En aquesta ocasió han sigut de 25km (el 75% del qual era per pista) amb 1150md+ i 14,8km 400md+.

Pels 151 participants de la cursa llarga el tret de sortida ha estat a les 9h entre els que s'hi trobava un únic representant del Borges Trail, l'Octavi Fossas i pels 169 de la curta a les 10h, entre els que s'hi trobava la Biviana Vico. El temps ha estat ideal, quatre gotes de no res i res de calor, perfecte.

 


En Tavi que ja és un habitual, ha sortit molt fort, doncs sabía que la cursa era molt rodadora, (formada bàsicament per pistes de terra) i que els contrincants eren del més alt nivell, entre ells,  Toni Calderón i Ramón Curto. D'aquesta manera, a pocs kilòmetres de la sortida, ja s'havien format diversos grups, tots ells corrent a una mitja basant superior del que se suposa per una cursa de muntanya. A mitja cursa, quan el terreny s'ha tornat una mica més abrupte, i s'ha entrat als autèntics senders de muntanya, amb l'agravant de les pedres molles i els riscos de lesió implícits, hi ha hagut algun canvi de posicioins, però en general cadascú ja no es bellugaria gaire. Evidentment aquí, a les pujades fortes i a les baixades tècniques és on en Tavi ha remuntat algunes posicions, tot alternant-se amb corredors i amics com en Xavi Espelta i en Carles Asensio. A falta de 10 km pel final, i quan es tornava a planejar i a rodar molt ràpid, els dos circuits s'ajuntaven i això feia que els corredors de la cursa curta -que anaven més frescos de cames- fessin treure les eneregies d'allà on ja en quedaven poques als corredors de la cursa llarga, i això encara ha fet augmentar més el ritme. Degut a aquesta intensitat, en Tavi s'ha començat a ressentir dels bessons, tot just passada l'ermita i a falta de 3km pel final, allà on les baixades pedregoses dificultaven la marxa de la cursa. Just aquí és on s'ha vist adelantat pel corredor que feia estona havia deixat enrere. I així, aguantant les rampes com ha pogut, en Tavi entrava en 13a posició de la general i 6e de la seva categoria, sabent que hauria pogut retallar algun minut i alguna posició a la classificació general.

 

La Bibi s' ha endinsat de nou, a la espera d' unes mínimes sensacions adients per formar part d' aquest ball. Potser era una mica aviat , però alhora es veuria com anava la feina feta fins ara. Ha decidit fer la de 15qm. El desnivell ha estat molt concentrat així que la resta de recorregut ha sigut molt ràpid, et pot anar bé o no. La nostra representant ha començat potser amb un puntet de més per intentar mantenir la primera posició que li han prés al qm5. Fins al qm9 la tercera classificada en aquell moment també li ha picat la cresta col.locant-se a uns pocs metres per davant. Amb les dues corredores a pocs metres i a vista, fixant-se en els seus ritmes, ha pogut deduïr que una vegada arribant dalt de la Mare de Déu de La Roca, si li quedaven forces per algun lloc i no vaixaba el ritmet, hauria d' aprofitar l' última tirada baixant. Aconsegueix col.locar-se en una segona posició a uns 20m de la primera. Les dues van baixant amb un mateix ritme i la distància per arribar a meta és cada vegada menys. L' últim tram abans d' arribar al poble transcurreix per una espècie de senderó tot ple de sorra, pedres i pedrolos...juhu !! La Bibi se'n adona que està retallant metres per moments, i que en poc més d' 1qm allò s' acavaba així que en un pas tècnic que la rival va esquivant ella decideix passar pel costat i tirar per la directa d' un salt !! és aleshores quan unes boníssimes sensacions li permeten allunyar-se progressivament fins arribar a meta amb uns discrets i valuosos 17'' de diferència.

 

En la distància curta els guanyadors absoluts han estat l' Aleix Toda, corredor habitualment del Borges Trail, i avui representant a C.E. L' Areny, amb un temps de 01:07:18, Pol Vilà del Running Peace World Yoga 01:10 i Javi Sánchez del C.B.R.Riudecols 01:10:25. En fèmines la Bibiana del BORGES TRAIL amb 01:31:15, la Marta Maynar d' Alcover 01:31:31 i Inma Benito del Royal Tarraco 01:32:23

 

I en la categoria reina,  les classificacions quedaven de la següent manera: en 1a posició Ramon Curto del Trail Cer La Sénia 02:01:14, seguit de Toni Calderon del Sural-Evsion Runing Reus amb 2:02:38 i en tercera posició Francisco Ruiz 2:09:47 del Where is the limit? En dones, Vanesa López de Mont-Roig del Camp 02:47:04 era la primera,  en segona posició, trepitjant-li els talons, entrava una companya i amiga del Borges, Marta Batalla del Facvac Muntanya amb 2:47:47 i Laura Sanvisens del Virgínia Bay Team amb 2:48:05
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute