dilluns, 14 d’octubre del 2013

8ena Cursa de Muntanya de Tivissa 2013

Aquest passat 13 d’octubre es va celebrar la mítica cursa de muntanya de la població de Tivissa, prova dins del Circuït de Curses de Muntanya de Terres de l’Ebre i a la vegada  última cursa puntuable del Circuït Català de Curses de Muntanya de la FEEC, cosa que feia agafar un nivell de participació molt alt amb noms destacables a nivell català de corredors de muntanya.
            La cursa consistia en un recorregut de 23km i un desnivell positiu aproximat de 1200m, a més a més, aquesta és una de les proves més tècniques dins el calendari català cosa que li dona unes característiques d’especial duresa.
            A les 9h de matí, és donava la sortida a gairebé 200 corredors de gran nivell, entre ells, dos atletes del Borges Trail-AAEET Valls, Aleix Toda, que tornava d’una lesió que l’havia apartat de la competició durant un temps i Salvador Martí, que afrontava la última prova del Circuit Català amb la predisposició de defensar la 3era posició en la classificació general.
            La sortida de la cursa va ser força ràpida. Els preferits es van col·locar al cap de cursa, on un Pere Aurell ja marcava un fort ritme, seguits de ben a prop per Xavi Espiña, Ramon Curto i Houssain Abaghad. Els dos atletes del Borges, es mantenien en una segona línia, entre els deu primers corredors. Tot i així, sobre el cinquè quilòmetre de cursa, els dos corredors es van equivocar en el traçat de la cursa perdent unes quantes posicions que van determinar en bona part el transcurs de la mateixa.
            Aleix Toda va decidir fer una cursa de menys a més, una bona opció (tenint en compte el recorregut del circuit i que l’atleta sortia d’una lesió) on poc a poc, va anar recuperant posicions fins arribar en una meritòria 11ena posició final i retrobant bones sensacions en cursa.
            Per la seva part, Salvador Martí, va decidir fer una cursa controlada, veient que la tercera posició en la classificació general no perillava i que el recorregut era massa tècnic per les seves característiques, va adoptar una posició més conservadora intentant arribar al final de la cursa sense gaires problemes, d’aquesta manera, després d’un intercanvi de posicions durant tota la cursa, va arribar en 20ena posició i aconseguia assegurar la classificació general en el Circuit Català de la FEEC.

La victòria de la cursa va ser per Pere Aurell amb un temps de 2h19’51, seguit per Xavier Espiña i el corredor sub-23 Houssain Abaghan amb un temps de 2h20’28’’ i 2h22’47`` respectivament.
            D’aquesta manera es va donar per finalitzada la que potser es la cursa de muntanya més tècnica del nostre territori, amb un excel·lent organització i un ambient immillorable on tot el poble de Tivissa es volcà en l’ocasió per fer d’aquesta, una de les curses més atractives en el calendari català.