QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimecres, 17 d’abril del 2013

Cursa ALMOSTREK’13: Debut i Podi de Ronald Fargas


Cursa ALMOSTREK’13: Debut i Podi de Ronald Fargas.

Aquest cap de setmana, s'ha disputat la segona prova puntuable pel Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp. Almoster acollia per 5a vegada aquesta prova que ha anat guanyant qualitat alhora que participants (tan corredors com caminants).
La cursa, molt ràpida, constava de 18,5km i uns 850m de desnivell positiu. En aquesta edició, el recorregut era més llarg i principalment discorria en sentit invers que les altres ocasions, on les fortes pujades es convertien en baixades quasi verticals i molt pedregoses. El circuit era un constant puja i baixa, portan-te des del punt més alt de les muntanyes, fins a baixar a la riera, per després tornar a remuntar: això desgastava energies molt ràpidament i afegia dificultat als corredors. Una cosa molt comentada entre els participants, va ser l’escassetat dels avituallaments, doncs es trobaven a faltar en punts més intermitjos de la cursa.
A la ratlla de sortida , entre els 160 participants, hi havia dos Borgetis: l'Octavi Fossas, que ja és un veterà en aquesta prova i en Ronald Fargas, que s'estrenava com a nou membre de l'equip BORGES TRAIL AAET VALLS.



Pel que fa al primer, va fer una molt bona cursa, sortint i aguantant el ritme del grup capdavanter durant les primers kilòmetres de la prova. A mesura que aquests passaven, en Tavi es va veure sobrepassat per l’incombustible Pere Rodríguez i el seu company d’equip. Per no perdre pistonada, el nostre corredor s’hi va aferrar, fins que a falta de 2,5km del final, quan s’iniciaven els camins planers i molt rodadors, també es veia avançat per l’altre company de fatigues Juanfran. Tots ells, juntament amb en Javi Sánchez, es van embrancar en un sprint impossible de seguir, i tot i intentar-ho amb totes les seves forces, va ser en aquesta posició, on va acabar la prova: 13e de la general, i 5e de la seva categoria, enduent-se, així, el premi de l'organitzador Tretzesports, que sempre concedeixen als que queden en aquesta posició.


En quant a en Ronald, tot i que el diumenge tornava a córrer per les muntanyes després d'un llarg temps sense fer-ho, va fer un excel·lent paper: un gran debut, obtenint podi de la seva categoria i 15e de la general. En Ronald, avesat últimament a les curses per asfalt, li va costar agafar el ritme de pujada, però mica en mica es va anar trobant còmode, tot i que les baixades se li resistiren un pelet. Allà on va poder recuperar i avançar gent, alhora que restava temps del cronòmetre però va ser al final, on va poder apretar de valent, arribant amb molt bon sabor de boca i amb ganes de fer i donar molt més del que havia sigut la seva primera cursa de muntanya. Sembla ser que hem guanyat un molt bon company de curses que té un gran potencial. Esperem veure’l a les properes edicions.



A títol de comentari, i que serveixi com a crítica constructiva de cara a properes edicions d’aquesta cursa, s’hauria de revisar i tenir més en compte la situació i senyalització dels avituallaments. No diem que se’n posin més, si no que es situïn en punts més estratègics, doncs sembla ser que estaven en llocs on potser no feien tanta falta.

I pel que fa als resultats finals, destacar el bon temps que van realitzar els 3 primers classificats: Sergi Hidalgo (Trail Tarraco), Joan Vilana (Club Pirinenc Andorrà) i Mikel Besora (Reus), que van trencar i rebaixar  amb les expectatives de l’organitzador. Pel que fa a les fèmines, la guanyadora va ser la Cristina Fargas (FACVAC) com a primera classificada i  Ester Blasco (Trail Tarraco) com a segona.

Destacar també la presència dels nostres companys d l'equip BORGES TRIAL: Xavi Prim i Marc Balaña que estaven en diferent punts del circuit com a animadors i que gràcies al seu alè, els va encoratjar i els va fer treure una mica més d’energia de cara al final de la prova.




Aquests bons resultats animen als nostres corredors del BOREGS TRAIL AAEET VALLS per la següent prova del circuit que es celebrarà el proper diumenge a Vilanova d'Escornalbou.


Per a resultats, fotos i classificacions, la web de la cursa: http://www.tretzesports.com/almostrek/
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute