dijous, 28 de febrer del 2013

Duatló Muntanya d'Igualada

El passat dissabte es va disputar a la localitat d'Igualada la primera edició de la Duatló de Muntanya. Les nevades de la nit anterior es van encarregar  d'afegir una mica més de duressa però molt més d'atractiu tant pels participants com pel public assistent. L'organització va preparar un traçat en format sprint en el que els corredors tenian de fer un primer tram de 6 quilòmetres a peu 18 en btt i un segon tram a peu de 3 quilòmetres.
Per part del Borges Trail AAEET  en Xavi Prim  prenia la sortida amb la finalitat d'anar agafant un bon estat de forma per afrontar la nova temporada . Després d 'una primera secció en la que no va volguer arriscar  massa,entrava en setena posició a  la que seria per a ell una dolenta transició que el va fer perdre cinc posicions i d'on sortiria en btt dotzé. En aquest tram si va  saber estar  a l'alçada i poc a poc va anar adelantant corredors fins situarse al cinquè lloc de la general , posició en la que va fer la segona transició i ja no va abandonar fins a creuar la meta amb un temps d'una hora i cinc minuts.
El guanyador de la cursa va ser Enric Vidal del C.A.Igualada amb un crono de una hora i dos minuts al que van acompanyar al podi Carles Torrents i Marc Codina  segon i tercer respectivament. El Xavi Prim per la seva part va ser el primer classificat en categoria veterans.

CURSA DE MUNTANYA "LA CAMETA COIXA" MIRAVET

El passat diumenge 24-2-2013, es va celebrar a Miravet la 5a Cursa de Muntanya LA CAMETA COIXA. En aquest cas, 4 membres de l’equip BORGES TRAIL–AAEET de VALLS hi eren presents: Biel Secall, Marc Balaña, J.Mª Pijuan (que corria amb els colors de la selecció) i Octavi Fossas.
El que es presentava com un dia fred i ventós, va acabar esdevenint una autèntica festa de l’esport i de la muntanya, plena de vells retrobaments on vam poder gaudir d’una autèntica cursa de muntanya.
A les 9:30 es donava el tret de sortida als 21km de distància i els 1.200m de desnivell positiu, cosa que la convertia en una cursa prou respectable. D’aquesta manera, tot i que el “nivell” de participants era molt elevat, es va imposar un fort ritme ja des de la sortida dels 350 inscrits. Ningú es guardava pel que havia de venir! La cursa en sí tenia més de 6 pujades fortes, però cal destacar la més llarga que pujava 400 metres de cop. Sort que al bell mig hi havia un “gaiter” que animava l’ambient i donava forces i energies a tots aquells que pujaven.

La cursa que va fer en J.Mª Piju va ser molt regular, doncs des del principi es va situar en posicions capdavanteres i sense afluixar el ritme en tota la cursa, arribava 5è de la general amb un estratosfèric temps de 1h54m.

Pel que fa el Marc, tot i sent una cursa molt ràpida per a ell, va poder aguantar el fort ritme que es va imposar a la sortida, mantenint-se dins de les 30 primeres posicions durant tota la cursa i tirant tota l’estona del grup en que es trobava, que que ningú va donar ni un sol relleu, finalment va aconseguir entrar a meta en la 24è de la general en un temps de 2h 9m.

Pel que fa a en Biel, com es normal amb ell, tot i no poder estar en el seu millor moment de forma, ho va donar tot, acabant fins hi tot amb alguna rampa a les cames degut a l’alta intensitat al que es va disputar aquesta carrera, aconseguint el meritòri 36è lloc de la general, en un temps de 2h 16m.

Pel que fa a l’Octavi, contràriament al que es pensava, va anar de menys a més, sent molt conscient de l’alimentació i parant a tots els avituallaments. Això li va permetre anar incrementant el seu ritme a cada passa que feia, de manera que en tota la cursa l’adelantament d’altres corredors es va convertir en una constant. Així doncs, arribava a meta amb un temps de 2h19m, i en 40ena posició molt satisfet pel rendiment i les sensacions.

I per rematar la matinal, es van portar a terme un munt d’activitats paral·leles a la cursa per mantenir les famílies dels corredors ben entretingudes: caminada de 250 participants, jocs infantils, inflables, animadors, orquestra, mercat de productes locals i un fantàstic dinar.
També cal destacar la presència del nostre patrocinador PH-QUIROGEL que feia massatges reparadors a tos els corredors que ho necessitessin.
Des d’aquí, felicitar als organitzadors d’aquesta magnífica cursa, doncs va ser un 10 en senyalització, avituallaments, dinar, festa, etc...