QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.dilluns, 2 de desembre de 2013

Cursa dels Cingles de Vilaplana 2013. Terreny Borgetti

El passat cap de setmana es va celebrar a Vilaplana la última prova puntuable pel Circuit del Baix Camp de Curses de Muntanya. Es tractava de la Cursa del Cingles, organitzada pels companys d’Obrint Traça. Si el que buscaven era fer la cursa de muntanya més dura i èpica del Camp de Tarragona, ho han aconseguit. A la prova reina, la modalitat Extrema, els corredors havien de recórrer 31 kms i superar més de 4.400 m de desnivell acumulat, tot en un recorregut molt tècnic ple de corriols i un entorn fantàstic. També es va donar sortida a una cursa anomenada Trail, de 17,5 kms i 2100 m acumulats i una d’iniciació de 7,5 kms i 900 m acumulats, a més d’una caminada.

Sis corredors, dues primeres posicions, un segon, un tretzè, un dissetè i un divuitè: equipàs!
 
La veritat és que ha estat una cursa molt esperada ja que ens la van anunciar de feia molt de temps i hi havia moltes ganes. Sense cap mena de dubte, no han deixat a ningú indiferent.
 
A les curses de Trail i Extrema hi havia un cartell molt interessant en quant al nivell dels corredors. Dels gairebé cinc-cents participants en les diferents modalitats trobem maquinots com un tal Miguel Caballero, Gerard Anton, Xavier Sànchez, Josep L Rubio, Àlex Izquierdo, Sergi Viladot, Miquel Virgili, Xavi Ayala, Kai Langel, Gerard Gil, Mercedes Arcos, i molts altres.......entre ells també hi havia els nostres corredors Josep M Pijuan, Aleix Toda, Tavi Fossas i Biel Secall, que farien l’Extrema i l’Eloi Borràs i la Nuri Fortuny que farien la Trail.  D’entrada hem de dir que els nostres resultats han estat excel.lents amb la victòria masculina i femenina a la Trail per part de l’Eloi i la Nuri. A l’Extrema tenim una segona posició del gran Piju, una tretzena posició per part de l’avi Biel i una 17ena i 18ena posició del Tavi i l’Aleix repectivament. Senzillament un èxit d’equip.


 
La Nuri i l’Eloi, guanyadors de la cursa Trail van clonar la seva estratègia i execució. Ambdós van sortir davant però reservant, esperant el seu moment per fer l’atac a meitat de cursa, amb la gran part de la pujada enllestida. L’Eloi, que està rapidíssim, va optar per atacar en el tram més pla del Camí dels Masos per passar destacat a la Punta del Sec i afrontar la baixada sol fins a meta amb 1h38’10’’, seguit del Gerard Gil i Eduard Gutiérrez. Per part de la Nuri l’atac va venir a la pujada a la Punta del Sec, on ja va passar sola i arribava fins a meta amb una bona baixada amb 2h09’13’’. Molt bona cursa per part dels dos, l’Eloi, que torna a estar finet i amb grans reptes i ganes pel 2014. La Nuri, amb una gran cursa de principi a fi aconsegueix una victòria de prestigi davant dues rivals de molt nivell, la Laura Sanvicens i Marta Batalla.

Pel que fa a la prova reina del dia,  l’Extrema, el Piju hi tenia grans aspiracions i no va decebre. l'Aleix tenia el repte d'acabar en posicions capdavanteres i assegurar-se el campionat del Circuit, el Tavi anava a arrodonir una gran temporada buscant algun podi a la general del Circuit i el Biel anava a disfrutar sense cap pressió ne una temporada en blanc. La cursa es presentava molt dura i així va ser, un recorregut molt tècnic, sense zones de descans i amb grans pujades, només  cal veure el perfil. La cursa va tenir un clar dominador: Miguel Caballero. Per darrera hi va haver un bon ball de bastons, entre pajarots, rampes, caigudes, subidóns, perdudes,......tots van fer de tot una mica. Com que la cursa va ser tant llarga hi va haver temps de fer de tot. De bon inici els que se sentien més valents van tirar fort, encapçalats pel Caballero, en aquest grup hi destacaven els nostres corredors Piju i Aleix, acompanyats per Izquierdo, Anton,..... Més endarrera hi havia el Tavi amb el grup perseguidor, on seguidament s'hi afegeix el Biel. El pas dels quilòmetres començava a fer estralls i s'anava fent la selecció, Caballero anava al seu ritme i Pijuan i Viladot mantenien un bon duel. Per darrera el Biel se sent còmode i va accelerant el ritme i deix el grupet del Tavi, Virgili, Ayala,...

Arribats a La Mussara, amb poc més de mitja cursa a les cames, sembla que tot sigui baixada,......era un miratge, llevat de la primera plaça la resta estava tot per decidir. Per una banda, la baixada per Les Tosques va crear confusió a molts corredors que es van perdre, aquí hi tenim l'Aleix, que anava dels primers i va perdre uns 20 minuts ja que va haver de rectificar per dues vegades, d'altres no van rectificar i van continuar sense ser conscients que estaven fora de circuit. Però el que va acabar de rematar al personal va ser la última pujada a les antenes de La Mussara, brutal. Una pujada vertical sense possibilitat d'agafar cap ritme. Aquí el Biel també es va confondre seguint un corredor i mirant a terra es van desviar momentàniament. La pujada se li va fer eterna a tothom, arribats a dalt les cames enrampades era el més habitual, la baixada seria un calvari. Semblava que tot estava decidit però per darrera hi hauria algunes alternances. El Piju s'assegurava la segona posició, mentre que el Biel, que havia arribat a anar el desè va patir tres torçades de turmell que li van fer aixecar el peu en un sector on normalment es defensa. El Tavi tirava de reserva i enrampat i l'Aleix, mort de ràbia feia una gran remuntada. Destacar la bona pujada a les antenes del Miquel Virgili i la bona baixada que, recollint cadàvers li van permetre entrar en el top ten.

Tothom estava convençut que seria una cursa llarga, de temps, però els temps dels primers són espectaculars. El vencedor, Miguel Caballero, feia 3h05'50'', a tretze minuts arribava un gran Pijuan mostrant un gran nivell de forma. El Biel arribava com podia després d'una baixada tortuosa i entrava el tretzè amb 3h51'28''. El Tavi ho faria el 17è amb 3h58'51', seguit de l'Aleix Toda amb 4h02'57''.
Bons resultats d'equip a l'Extrema també. El Piju, en la seva línia, un autèntic crack. L'Aleix, amb mala fortuna, però combatiu per assegurar-se el campionat, cosa que, després dinterpretar el reglament del circuit esperem confirmar-vos aviat. El Tavi tanca la paradeta i signa un molt bon Circuit i un gran any. I el Biel que no tanca res perquè tampoc la va obrir, però recupera sensacions i torna a fer de mosca collonera.
 
En definitiva......ja tenim una gran cursa de muntanya al Camp de Tarragona en un entorn fantàstic, un recorregt tècnic com cal, una gran organització, un poble que hi ha col·laborat molt, tot i que cal retocar alguns aspectes del marcatge que segur que ho arreglen........us la recomanem, l'any vinent no us la perdeu: llarga vida als Cingles de Vilaplana!!! Felicitats OT's i Arítjol!!

Més info, fotos i classificacions: http://cursadelscingles.blogspot.com.es/

0 comentaris:

BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute