QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.diumenge, 10 de març de 2013

CURSA DE MUNTANYA PUJADA A LA PORTELLA – L’HOSPITALET DE L’INFANT.


TAVI FOSSAS I BIEL SECALL ACABEN EN UN LLOC DISCRET.TRAIL TARRACO APRETA FORT.

                 Aquest diumenge 10 de març es donava el tret de sortida del Circuit del Baix Camp de Curses de Muntanya. Un circuit que aquest any ja arriba a la cinquena edició i que cada any va millorant respecte les edicions anteriors. En els seus inicis constava de curses amb recorreguts poc tècnics i massa rodadors i pocs desnivell, però això ha canviat i molt. Una mostra la tenim a la cursa de l’Hospitalet de l’Infant, que aquest any ha presentat un recorregut fantàstic, força tècnic i amb bons desnivells. Amb 16,2 kms i uns 1600 acumulats han aconseguit una cursa força dura i un recorregut amb grans vistes, sobretot gràcies al mestral que va bufar durant la matinal que va fer net.
                De bon matí es van retrobar cares conegudes del mundillu. L’equip més potent es preveia el Trail Tarraco, per quantitat i qualitat, amb tres cracks a davant com Sergi Hidalgo, Sergi Bel i Gerard Anton, també els Patxanguerus d’Alforja amb el Javi Sànchez, els OT amb l’incombustible Pere Rodríguez i l’Albert Boira, Atmosfera Trail amb el Gerard i el Natxo entre molts d’altres equips i corredors. Per la part del Borges Trail-AAEET Valls, un cap de setmana amb altres compromisos (Ultra Trail les Fonts, Trekorientació,....) la participació es limitava a Tavi Fossas, tot un clàssic i que aquest any també repeteix al Circuit que comença amb moltes ganes i centrat en aquesta competició i Biel Secall, molt desconnectat de la competició l’últim any i  que optava per fer un entrenament d’intensitat a manca de temps entre setmana.

 
                Amb el tret de sortida els gairebé 200 corredors s’enfilaven cap a les muntanyes de la Serra del Mestral. De bon començament els tres cracks del Trail Tarraco imposen un ritme molt alt que trenca el primer grup d’uns 25 corredors on es troben els nostres i s’empoten l’Aleix Toda. Els quatre van agafant distància fins que el Toni Arbonés, el Javi Sànchez i el Pep Florencio apreten el ritme i s’empoten un grupet de vuit corredors on hi tenim el Biel, sorprès per les bones sensacions. Darrera un altre nombrós grup perseguidor on hi havia el Tavi. El final de la primera pujada era molt dura i va començar a passar factura provocant un lleuger acostament al grup davanter, molt estirat i algunes baixes en els perseguidors, com en Florencio i Sànchez. El Biel se sent bé i opta per apretar el ritme al tram més tècnic i se situa en vuitena posició, a pocs segons del grupet del Toni Arbonés. El Tavi anava mantenint posicions, patint molt dels turmells als trams més tècnics. Per davant els dos Sergis del Trail Tarraco amb en Toda mantenien distància. El tram tècnic feia que el Gerard perdés pistonada, al contrari que el Toni i el Biel, que se sentien com peixos a l’aigua i avançava llocs el primer i es distanciava dels perseguidors el segon.
                Una segona pujada i última, que conduïa a la Portella, molt vertical, va fer estralls als que ja anaven més justets, però era l’inici d’un descens de gairebé quatre quilòmetres que amb els dos kms plans finals portaven a meta. El cap de cursa es mantenia, el Biel passava vuitè, però amb els dos OT enganxats, les rampes per la manca de rodatge passaven factura però calia mantenir-se en el top ten com fos.

El descens fa tenir un desenllaç bastant desafortunat, que va trencar la cursa i va provocar un munt de canvis entre els primers. Resulta que es passava per una zona de ruscos d’abelles on un apicultor (ben protegit), no havia fet cas de la petició de l’organització que s’esperés a que passés la cursa. El resultat va ser caòtic, a mida que passaven corredors les abelles estaven més esverades i van causar molts problemes als corredors, amb múltiples picades i alguns amb alguna lesió important. El Biel, conscient de la seva al·lèrgia, quan va rebre les tres primeres picades, va optar per abandonar i tornar enrere per no apropar-se als ruscos corrent muntanya amunt, la cursa havia acabat per a ell. L’organització, conscient del problema, no va aturar la cursa i va optar per desviar la cursa ràpidament i el Biel va trobar aquest desviament més amunt i va poder acabar fins a meta, amb molts llocs i minuts perduts. El Tavi per la seva part, més valent amb les abelles, va ser dels últims i pocs corredors que van passar per aquell indret.
                Al final, en Sergi Hidalgo s’emporta la victòria, amb una gran cursa, i amb un temps de 1h35’04”, seguit de l’Aleix Toda a un minut i mig i del gran Toni Arbonés dos minuts i mig més tard amb un final de cursa espectacular amb la seva gran tècnica de baixada. El Tavi entraria el 17è amb 1h45’19” i el Biel el 21è amb 1h49’56”.
                En dones, la guanyadora va ser la gran Teresa Forn del Diedre.
                Una gran matinal, amb un regal del mestral que ens va permetre unes grans vistes i gaudir d’una zona fantàstica que us recomanem. Un començament molt fort dels Trail Tarraco, a qui felicitem. Una circumstància desgraciada que es podria haver evitat, però que no cal donar-hi més importància, però que els organitzadors de curses cal que tinguin en compte. Per cert, una molt bona organització amb bon jalo a l’arribada, piscina coberta i dutxes amb aigua calenta, com si fóssim futbolistes, tu!.
                Per la nostra part queda palès que el Tavi ha d’apretar en els entrenaments si vol entrar en el top ten/quinze, però sobretot mentalitzar-se que ho pot fer i ser més ambiciós a les curses. Pel que fa al Biel, una cursa per oblidar? No, en absolut, ni de lluny tenia previst entrar en el top ten i s’hi va trobar, però sense acumular rodatges i entrenar com cal el problema de les rampes no marxarà sol, si vol fer res interessant aquesta temporada cal que espavili a entrenar i no viure de rendes. Potser ja els hi està bé als dos? Ho veurem quan fem balanç a final de temporada.
Properament penjarem fotos.
Més info, classificacions i fotos a : http://www.tretzesports.com/Portella2013/index.html
               


0 comentaris:

BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute