dimarts, 18 de desembre del 2012

9ª Mitja i 10km de Salou

El passat diumenge 16 de desembre és va disputar a la localitat de Salou la 9a Mitja Marató i els 10km de Salou. Les dues proves tenien el mateix tret de sortida i els atletes participants en els 10km realitzaven el primer tram del recorregut del circuit de la mitja marató.

A les 9.30 del matí, gairebé 1500 atletes estaven preparats al costat del pavelló municipal d’esports de Salou, per afrontar aquesta ja mítica prova dins del calendari atlètic de les nostres comarques. Entre aquests 1500 atletes, es trobaven dos representants del Borges Trail que disputarien la cursa del 10km; Robert Tarragó, especialista del club en aquesta disciplina, i el Salvador Martí, que acabada la temporada de muntanya tenia ganes d’una cursa rapida.

Salva Martí i Robert Tarragó
A la línea de sortida és trobaven atletes importants com, Jaume Leiva, Jorge De Andres, Roger Jardi, Raul Gomez... que va fer inevitable trobar-se amb un ritme de sortida molt exigent. Tot i així, els corredors del Borges Trail van intentar lluitar en tot moment per estar entre les primeres posicions. El Robert Tarragó, que es troba en un estat de forma molt bo, tot i no arribar en les millors condicions desitjades a la cursa, va mantindre un ritme de carrera molt alt i constant que van fer que des de el primers quilometres es col·loques entre les primeres posicions de la cursa dels 10km, i tot i ser un circuit amb molts girs i alguna que altre pujada, va arribar a meta en una molt bona 6ena posició i amb un temps de 34minuts i 29 segons. Per altra banda,  Salvador Martí, que no esta tant acostumat a aquest ritmes tant alts, va pagar l’esforç inicial dels primers quilometres de la cursa i en el segon tram de la mateixa va perdre dos posicions que el van fer arribar en una també treballada 9ena posició final i un temps de 35minuts i 36 segons.

La victòria final en la mitja marató va ser per Jaume Leiva, amb un grandíssim temps de 1h 06mints 32 tot i l’exigència del circuit. La cursa dels 10km se la va endur el jove corredor Roger Jardi amb un temps de 32minuts i 16 segons.

D’aquesta manera es va donar per finalitzada la 9a Mitja Marató i 10km de Salou, en un circuit força exigent i record de participació, que fan d’aquesta cursa una de les més multitudinàries de la província de Tarragona.