dimarts, 2 d’octubre del 2012

5ª Cursa de Muntanya de Castellvell

Aquest passat diumenge, 30 de setembre, és va realitzar per cinquè any consecutiu la Cursa de Muntanya de Castellvell, penúltima cursa dins del Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp. La prova consistia en un recorregut de 15.600metres amb gairebé 700m de desnivell positiu.

Tot i que el dia anterior havia estat plovent, el mati és va presentar amb unes condicions climatològiques ideals per córrer, a més a més, el terreny no estava gaire enfangat i és podia córrer sense cap dificultat.

A les 9 del matí es donava la sortida a la cursa on estaven presents 3 corredors del Borges Trail –AAEET Valls; Nuria Fortuny, Tavi Fossas i Salvador Martí, disposats a fer un bon paper i sumar un bon grapat de punts per la classificació general del Circuit del Baix Camp.

La cursa, que s’iniciava des del centre del poble, va començar a un ritme suau que a poc a poc es va anar incrementant, cosa que va fer que un grupet de 6 corredors encapçalessin la mateixa, entre els quals es trobava Salvador Martí. Tot i així, a prop del tercer quilòmetre, Gerard Anton (C.E Trail Tarraco) va incrementar el ritme per tal de trencar el grup. Des de aquest moment, el Gerard va marxar en solitari al capdavant de cursa seguit del Salvador Martí, que en trams de cursa arribava a contactar molt a prop del primer classificat. A tres quilòmetres del final de carrera, el Gerard Anton, al no veure senyals de cursa va decidir recular fins trobar-se amb el Salvador, els quals van decidir seguir pel camí on sortosament, a uns centenars de metres més endavant van tornar a trobar marques de cursa (després es van assabentar que algú havia arrancat algunes senyals). A partir d’aquí, els dos corredors van seguir junts fins als últims metres, on Gerard Antón va fer un canvi de ritme per endur-se la victòria final de cursa amb un temps de 1h15’26sg seguit del Salvador amb 1h15’39sg.

Pel que fa al Tavi Fossas, va fer una cursa molt regular en tot moment, anant entre els deu primers classificats en bona part de la carrera, però en el punt crític de la cursa, també va decidir recular, trobant-se amb un grup de 4 corredors, al decidir seguir pel camí, el Tavi és va veure superat per aquests corredors i va fer arribada a meta en 16ena posició amb un temps de 1h23’05’’.
La nostra representant femenina, Nuria Fortuny, tot i patir un parell de caigudes i alguna petita pèrdua en el recorregut del circuit que van fer perdre uns segons molt valuosos , va fer una meritòria 3era posició en la classificació general femenina, mantenint així intactes les opcions a endur-se la general del Circuit.

Així doncs, es va donar per finalitzada la 5ena edició de la Cursa de Muntanya de Castellvell, amb una bona organització i senyalització, excepte en d’incidència del tram on havien desaparegut les senyal, i amb unes condicions climatològiques ideals que van fer gaudir de la muntanya a tots el participants.