dijous, 9 d’agost del 2012

VandeKames 2012, gran cursa o millor organització.

El passat dissabte 4 d’agost es va donar lloc a la població de Vandellós la segona edició de la Vandekames. Aquest any, a diferencia de l’anterior, el recorregut era més llarg i més exigent, constava de 22.800m i un desnivell positiu de gairebé 1500metres amb trams molt tècnics que feien d’aquesta cursa la més dura amb diferencia del Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp, on a més a més,  és l’única cursa que composa el circuit que la seva puntuació val doble.

A les 17.30 i amb una calor força sufocant,  prop més de 150 valents atletes estaven disposats a fer front a la dura prova, entre ells, tres representants del Borges Trail, Nuria Fortuny, Octavi Fossas i Salvador Martí, que no es volien perdre aquesta cursa tant important dintre el Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp.

Des del inici, tres corredors es van posar liderant la cursa, els dos representants del Mur i Castell Tuga, Alfredo Gil i Javier Heras, i el Toni Calderon del Running Peace World, darrera dels quals els seguien de prop un grup de cinc atletes que s’aniria disgregant al llarg de la cursa. Dins d’aquest grup, es trobava l’Albert Giné del Trail Roquetes, que fent una carrera molt intel·ligent, i aprofitant les seves grans habilitats tècniques va progressar des de la novena posició en els primers quilometres de la cursa, per acabar repetint la victòria de l’any anterior sent el guanyador d’aquesta segona edició del Vandekames, realitzant així una cursa de menys a més i amb una progressió impressionant  amb un temps de 2h19’52sg.

Pel que fa als representants del Borges Trail-AAEET Valls, el Salvador Martí, va sortir valent a la cursa i és va col·locar entre el grup dels deu primer corredors, després de la primera pujada, es trobava en solitari en la vuitena posició la qual no va deixar fins que en el quilòmetre vuit va atrapar i deixar enrere el setè corredor, posició que ja no abandonaria fins al final de cursa. Durant el transcurs de la mateixa va seguir d’aprop l’estela del corredor del Ass.Esp.Diedre, Jordi Pàmies, on en algun moment va estar apunt de contactar, però en l’última pujada a la Portella, va perdre contacte visual amb el corredor per acabar els últims quilometres de la cursa en solitari i aconseguir una 7ena posició molt treballada amb un temps final de 2h34’53sg. Per altre banda, l’Octavi Fossas, després de haver estat parat tota la setmana degut a una lesió en els turmells i davant l’exigència del circuit i la forta calor, va decidir plantejar la cursa amb més calma, tot i així, ens els primers quilometres es va col·locar dintre els vint primers classificats, però a mitja cursa, va patir l’esforç i va acabar patint molt per poder acabar en la posició 44ena amb un temps  de 3h10’51sg .

La nostra representant femenina, la Nuria Fortuny, va realitzar una cursa amb seny, intentant fer-la de menys a més i així assegurar-se aconseguir un bon grapat de punt per la classificació general del Circuit del Baix Camp. En bona part de la cursa va anar en la quarta posició, però al final, i patint les conseqüències dels últims trams exigents de la cursa va ser sobrepassada per dos corredores per acabar arribant a meta en la 6ena posició amb un temps de 3h34’41sg.

D’aquesta manera es va donar per finalitzada la segona edició de Vandekames, la prova més dura del circuit de curses de muntanya del baix camp que transcorria per les muntanyes de la localitat de Vandellós, on un circuit ben marcat, molt exigent, amb parts molt tècniques i un nivell de corredors altíssim, va fer d’aquesta, una cursa de muntanya amb renom dins de les nostres comarques. Felicitar a l’organització, amb aquesta actitud la Vandekames acabarà sent un clàssic del calendari català.