dimarts, 31 de juliol del 2012

35ena CURSA DE L'ESPLUGA

Aquest cap de setmana, el dissabte a les 19h es va donar el tret de sortida de la 35ena edició de la cursa de l'espluga en un recorregut on la duresa del mateix i la calor son els principals enemics en un recorregut de 15km. Un total de 800 corredors van pendre part en una de les proves mes antigues de Catalunya i entre els nostres, tres Borges Trail, el Jordi, el Tavi i el Robert que ens relaten:
Pel que fa al Tavi, aquesta edició no va ser una bona cursa per a ell, degut, en gran mesura a la falta de preparació específica per aquest tipus de curses tant ràpides, planes i caloroses.
Per a ell, la cursa es podia dividir en 2 etapes ben diferenciades. La primera part, que va ser fins al kilòmetre 11, va ser una cursa molt ràpida, marcant rècord al punt més distant de la cursa, fent 38:25 al 8,7km. Fins aquí molt bé, però en sec, li va aparèixer un flato fortíssim que quasi el va fer plegar. Cada passa que feia esdevenia una tortura que l’obligava a anar encorbat i a fer un sobreesforç que acabaria amb les seves forces ràpidament. Finalment, i després d’arrossegar-se durant els últims 4 kilòmetres, en Tavi va acabar per orgull propi vencent al dolor i gemegant.

De tots els anys que en Tavi porta corrent aquesta magnífica cursa, és el pitjor de tots, doncs va acabar patint com mai, això sí: amb un temps final de 1:03:45.
Pel que fa al Robert Tarragó tot i no haver preparat la cursa com altres anys li va sortir una bona cursa.
Una sortida ràpida buscant posicionar-se ràpid per tal de seguir al ritme sense molèsties de gent va poder enfilar la pujada cap a Poblet amb unes bones sensacions. Al momento de ser agafat per la Marta Galimany i el company d-equip Jordi Toda van pujar a un ritme alt fins a Poblet on alli elRobert seguia probant d-augemntar el seu ritme sense. Era llavors quan es distanciaria uns metres dels seus companys atrapant d-aquesta manera a varis corredors al seu pas.
Un cop fet el gir al km 8,7 amb un temps de 00:34:13 el cos li responia molt be per afrontar els ultims 6,3km  amb totals garantes, on va poder adelantar fins a 4 posicions amb la baixada arribant  a meta amb un temps de 00:55:23, i acabant 17e classificat de la general.

El Jordi, tocat de fa ja varis dies dels isquiotibiels de la cama dreta, va optar per no forçar la màquina i acompanyar a l'atleta vallenca Marta Galimany des de l'inici de la cursa fins al final. Tot i poder seguir el ritme de la Marta i completar la cursa fins al final acabant-la en la 30a posició amb un temps de 56'36", les molèsties no desapareixen. El corredor vallenc del Borges Trail es planteja no competir més fins al setembre per tal de recuper-se definitivament d'aquestes molèsties que el porten perjudicant les darreres curses

El millor el soparet final amb bona companyia!