QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimarts, 31 de juliol del 2012

35ena CURSA DE L'ESPLUGA


Aquest cap de setmana, el dissabte a les 19h es va donar el tret de sortida de la 35ena edició de la cursa de l'espluga en un recorregut on la duresa del mateix i la calor son els principals enemics en un recorregut de 15km. Un total de 800 corredors van pendre part en una de les proves mes antigues de Catalunya i entre els nostres, tres Borges Trail, el Jordi, el Tavi i el Robert que ens relaten:
Pel que fa al Tavi, aquesta edició no va ser una bona cursa per a ell, degut, en gran mesura a la falta de preparació específica per aquest tipus de curses tant ràpides, planes i caloroses.
Per a ell, la cursa es podia dividir en 2 etapes ben diferenciades. La primera part, que va ser fins al kilòmetre 11, va ser una cursa molt ràpida, marcant rècord al punt més distant de la cursa, fent 38:25 al 8,7km. Fins aquí molt bé, però en sec, li va aparèixer un flato fortíssim que quasi el va fer plegar. Cada passa que feia esdevenia una tortura que l’obligava a anar encorbat i a fer un sobreesforç que acabaria amb les seves forces ràpidament. Finalment, i després d’arrossegar-se durant els últims 4 kilòmetres, en Tavi va acabar per orgull propi vencent al dolor i gemegant.

De tots els anys que en Tavi porta corrent aquesta magnífica cursa, és el pitjor de tots, doncs va acabar patint com mai, això sí: amb un temps final de 1:03:45.
Pel que fa al Robert Tarragó tot i no haver preparat la cursa com altres anys li va sortir una bona cursa.
Una sortida ràpida buscant posicionar-se ràpid per tal de seguir al ritme sense molèsties de gent va poder enfilar la pujada cap a Poblet amb unes bones sensacions. Al momento de ser agafat per la Marta Galimany i el company d-equip Jordi Toda van pujar a un ritme alt fins a Poblet on alli elRobert seguia probant d-augemntar el seu ritme sense. Era llavors quan es distanciaria uns metres dels seus companys atrapant d-aquesta manera a varis corredors al seu pas.
Un cop fet el gir al km 8,7 amb un temps de 00:34:13 el cos li responia molt be per afrontar els ultims 6,3km  amb totals garantes, on va poder adelantar fins a 4 posicions amb la baixada arribant  a meta amb un temps de 00:55:23, i acabant 17e classificat de la general.


El Jordi, tocat de fa ja varis dies dels isquiotibiels de la cama dreta, va optar per no forçar la màquina i acompanyar a l'atleta vallenca Marta Galimany des de l'inici de la cursa fins al final. Tot i poder seguir el ritme de la Marta i completar la cursa fins al final acabant-la en la 30a posició amb un temps de 56'36", les molèsties no desapareixen. El corredor vallenc del Borges Trail es planteja no competir més fins al setembre per tal de recuper-se definitivament d'aquestes molèsties que el porten perjudicant les darreres curses
 
El millor el soparet final amb bona companyia! 

 

dimecres, 25 de juliol del 2012

" NAUT ARAN DUATHLON "

                


Novament en Kim, principal organitzador de l' event i propietari del Refugi de Montgarri, ha fet que voltant cinquanta corredors es decidíssin a formar part de la segona Duatló de Muntanya, oferint un circuit tècnic amb Btt com exigent a la cursa a peu, però sapiguent-lo compensar amb un escenari, pels que no ho poden gaudir en elnostre dia a dia, difícil d' ignorar.

El dia abans per la tarda, en Golf Salardú, en Juli va oferir fer un Briefing previ. Després farien cap al Refugi, on els 10º ens van obligar a descartar la amanida de pasta i optar per un sopar ideal per anar a dormir a gust i d' hora.

 A les 7 del Diumenge tots amunt i mantenim la temperatura que vam deixar abans de anar a dormir, tot i que poc a poc va canviant. Com certament van predir els ja coneguts, a l' hora de la sortida, 9'30h, el termòmetre es va regalar una mica.
La Bibiana va decidir colocar-se darrera del tot, en última posició. És la primera cursa de Btt i considera que és el més intel.ligent pel bé de tots.

Tot i portant uns mesos fluixa de salud, sortint " poquet a poquet " com li van recomanant, no s' hi va poder estar de formar part. Conscient de les limitacions, es va dedicar a disfrutar del que feia i  del seu l' entorn, a conèixer aquesta nova modalitat que tant li està agradant, que li ha aportat bones sensacions i motivació per començar novament.

El tret de sortida es va donar al Refugi, on es va iniciar la primera part de Btt on pujarien progressivament en gran part ( 12,34 km 727m d acum. ) i la portaria cap a Beret, on es feia la transició per començar la part de cursa a peu la qual es tractava de pujar la pista d' esquí i tarnar-la a baixar ( 8,9 km  1.300m d acum. ). La imponent pujada va obligar del primer a l' últim competidor a fer-la caminant. Les sensacions estaven sent  més bones del que s' esperava. Al arribar al capdamunt, uns segons per gaudir de les vistes i se'n torne'm-hi.
La baixada també era força alegre. Allà la Bibiana era conscient de que els cuàdriceps trigarien dos o tres dies en tornar al lloc, no estaven " vestits per a l' ocasió " encara.

Sense volguer-ho avança dues posicions i arriba a la zona de transició, no abans sense esquivar un grupet de vaques que feien cara de preguntar-se d' on sortia tanta gent.


Al pujar a la bici, les cames agraïdes poden pedalar amb força, increible. Torna a pasar per davat del refugi i és quan comença la part tècnica la qual li confirma que encara queden hores d' entreno a conciència. Es troba amb un senderon que amb prou feina i cap la bicicleta, en el qual li toca el pedal i cau per la baixada, trigant més d' un minut en poder-se incorporar i amb prou feines. Bona part d' aquest és plé de fang i pedres, on els especialistes pasarien pedalant...no va ser el seu cas. Arriba el moment de creuar el riu, on Kim prèviament va recomanar a tothom baixar-se, i així van fer. Bici i sabatilles netes, continuem.
Torna a caure, aquesta vegada fa mal però ja hi pensarà després, continuem.
Objectiu aconseguit : 2h54'26'' disfrutant del que fa contínuament.
Els guanyadors de la general van comptar amb un premi molt suculent 300€/ 200€ i 100€.

1er  Ruben Caseny  1h 41' 24'' ( per segon any consecutiu )
2on Jordi Masco       1h 41' 50''
3er  Bernat Pou        1h 47' 31''

En categria femenina

1a  Marta Boneu       2h 23' 37''
2a  Vanesa Grijellos  2h 26' 28''
3a  Marta Cester       2h 29' 30''


Tornarem !!!

dimecres, 18 de juliol del 2012

Cursa de Muntanya de Capafonts 2012


Pijuan guanya amb autoritat a Capafonts i Nuri Fortuny fa segona. El Borges Trail-AAEET guanya per equips.



Aquest diumenge 15 de juliol es va celebrar a la població de Capafonts la 6ena edició de la Cursa de Muntanya de la Ermita de Barrulles, aquest any amb un nou circuit més llarg i més exigent, 17.200 metres i més de 1700 metres de desnivell acumulat.

El tret de sortida és va donar a les 9h del matí i en la línea de sortida es trobaven cinc representants del Borges Trail-AAEET Valls, Josep Mª Pijuan, Jordi Toda, Eloi Borras, Salvador Martí i  Nuria Fortuny.





Després d’una sortida neutralitzada per donar un recorregut per dins el poble, els corredors es van endinsar cap els boscos de Capafonts per una amplia pista forestal. Des de un bon inici, el corredor del C.E. Tarraco Trail, Sergi Hidalgo, va marcar un fort ritme que va trencar la cursa, on només el representant del Borges Trail, Josep Mª Pijuan, va poder seguir el ritme marcat pel ràpid corredor. Tots dos corredors van liderar la cursa fins al 6é quilòmetre on es deixava la pista ràpida per començar el seu tram més tècnic i a on començaven les pujades amb més desnivell.  Pijuan, entrant en un territori molt més favorable per ell va marxar en solitari, posició que no deixaria fins al final de la cursa per acabar guanyant amb gran comoditat, demostrant així la seva gran superioritat a la resta de corredors, realitzant un temps final de 1h26’32’’. El segon i tercer lloc se’l van disputar en un frec a frec entre el corredor del UEC Anoia Albert Ferré i l’ imparable Toni Calderón del Running Peace World, assolint els segon i tercer lloc respectivament amb uns temps de 1h31’29’’ i 1h32’48’’, per així completar un podi de luxe per aquesta sisena edició de la Cursa de muntanya de l’Ermita de Barrulles de Capafonts.




En la part femenina, la representant del Borges Trail, Nuria Fortuny, va dominar la cursa fins a l’ultima part de la mateixa, on en el tram més tècnic es va veure superada per la corredora Paivi Linna (Pedala Cat), que aprofitant l’última baixada tècnica es va fer amb la victòria. La tercera corredora que va completar el podi femení va ser Mònica Elias (CE Sants Tropical).



Pel que fa a la classificació per equips, el Borges Trail, es va endur la victòria en la categoria masculina, després de la bona actuació dels seus components i batallant fins l’últim moment amb l’equip UEC Anoia.  A més a més de la victòria de Pijuan, Salvador Martí i Jordi Toda, van mantenir un frec a frec durant bona part de la cursa, alternant-se les posicions i  acabant tots dos en el top ten, aconseguint una vuitena i desena posició respectivament. Per altre banda, Eloi Borras, que sortia d’una lesió, va realitzar una cursa de menys a més acabant amb una meritòria 11ena posició i retrobant-se a poc a poc amb les bones sensacions en carrera.




D’aquesta manera, es fa donar per finalitzada la Cursa de muntanya de L’Ermita de Barrules, amb un gran nivell de corredors i una organització impecable, on el Borges Trail- AAEET Valls, es va endur una 1era posició en categoria masculina, la segona en fèmines i una gran victòria final per equips.



Classificació Masculina:



1-      Josep Mª Pijuan Pradell                              1h26’32sg           Borges Trail-AAEET

2-      Albert Ferrer Bacardit                   1h31’29sg           UEC Anoia

3-      Toni Calderon Guillen                   1h32’48sg           Runnig Peace World

4-      Josep Maria Calafell Torras         1h35’25sg           UEC Anoia

5-      Xavier Freixenet Espinosa          1h35’39sg           Pedala Cat

...

8-  Salvador Martí Perelló                    1h37’22sg           Borges Trail-AAEET

10- Jordi Toda Vericat                           1h39’09sg           Borges Trail-AAEET

11- Eloi Borras Fort                                 1h40’00sg           Borges Trail-AAEET



Classificació Femenina:



1-      Paivi Linnia                                        2h02’35sg           Pedala Cat

2-      Nuria Fortuny Palau                      2h03’49sg           Borges Trail-AAEET

3-      Monica Elias Papió                         2h08’35sg           C.E. Sants Tropical

dimarts, 10 de juliol del 2012

BORGES TRAIL-AAEET CAMPIONS AL MARATÓ PER RELLESUS MIXTE A SANTES CREUS.


El passat dissabte l’equip Borges Trail-AAEET es va proclamar campió del 3er marató per relleus a Santes Creus amb un equip format per ordre de relleus amb Salva Martí-Nuri Fortuny-Robert Tarragó-Montse-Jordi Toda-Alba Segura van aconseguir a més de la victòria establir un nou rècord de la proba en 2h50’47’’ en un circuit força exigent.
 La marató per relleus és una cursa atlètica on un equip de 6 corredors/es recorre els 42,195 Km de la marató en 6 relleus. Té els seus orígens al Japó on diversos genets es rellevaven fent el tram entre Tòquio i Kyoto per repartir la correspondència. Actualment és una prova estesa a tot el món i reconeguda per l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme. Diversos països celebren els seus propis campionats
Desde l’inici de la proba el Salva Martí amb un relleu d’uns 8km  ja va implantar un ritme força ràpid i constant, durant totes les voltes anava augmentant distància sobre els segons mixtes. Deixaria un relleu a la Nuri de 4500m amb bon coixí entre els segons mixtes, sempre a un ritme molt constant i disfrutant de la proba la Nuri seguia augmentant la distància sobre els segons, cosa que ja des d’un inici pintaria molt bé per l’equip.
Ja al relleu del Robert Tarragó, el primer relleu llarg de 10500m intentaria mantener la distància que es portava fins al momento, en tot moment i controlant la situació  i docificant en tot el circuit va passar el relleu a la Montse Martí, que durant els 4500m va seguir la progressió de l’equip.
El Jordi Toda va seguir l’altre relleu de 10500m amb un gran ritme implantat desde el principi, i ja aquí no es donava opcions al segon equip.
L’Alba Segura fent el relleu de 4500 va marcar les voltes més ràpides de totes les corredores femenines, no donant possibilitat per retallar distància al segon equip, i aconseguint parar el crono amb rècord per segon any consecutiu de 2h50’, rebaixant així amb 10’ la marca del Borges Trail de l’any anterior.
 Felicitar també a tota l'organització pel seu bon saber fer, ja que en tot moment van controlar els canvis de relleus, gent a tots els punts i una molt bona animació i ambient al monestir

dilluns, 9 de juliol del 2012

Borges Trail, present als SKYGAMES



El passat 29 de juny es donava a Taüll el tret de sortida als Skygames. Una cita internacional que només es repateix cada 4 anys i que esdevenen el Campionat del Món de Sky Running. 25 països de 8 continents  i són presents amb l’aportació total de més de 1000 corredors. Els millor atletes d’arreu participen al certamen composat per 6 proves puntuables. L’Alta Ribagorça és el paratge on s’està desenvolupat la cita atlètica al llarg de dos caps de setmana.
La representació del primer cap de setmana, per part de l’equip Borges Trail, va anar a càrrec de Carles Martí que va pendre sortida en les dues proves de la jornada de Dissabte.
En primera instància es va realitzar el Vertical Kilometer a la localitat de Barruera. La prova, consistent en una cursa de 3 km amb un desnivell positiu acumulat de 1000 metres, va comptar amb la participació dels millors especialistes en aquesta modalitat. Destacar reconeguts atletes com Agustí Roc, Raúl García i Luis Albert Hernando, entre d’altres. Darrera als participants OPEN sortien la resta de comitiva que complementavem la carrera.   Subratllar també el nivell femení que van començar el Vertical Kilometer 10 minuts abans.
Carles Martí, doncs, va empendre la sortida en una posició còmode tot i que el circuit començava estret. La calor dels primers metres ofegava als participants que a mesura que s’acumulava desnivell s’anava fent més soportable. Poc a poc va remontar posicions aocnseguint trobar el seu ritme per tal d’acabar entre els 50 primers classificats amb un temps final de 47 min 20 segons.  Una bona marca tenint en compte el handicap que va suposar sortir més enderrerit. Del que un desitjaria. Agustí Roc, intractable en aquesta modalitat de curses, va culminar la prva amb un temps final de 35 minuts 51 segons.  Campió del món de l’especialitat amb 41 anys, tot una fita.
CLASSIFICACIÓ HOMES
1.- ROC,Agusti               00:35:51         
2.- GARCIA,Raul           00:36:10      
3.- GOLINELLI,Nicola 00:36:16      
48.- Carles Martí          00:47:20     

CLASSIFICACIÓ DONES
KORTAZAR,Oihana          00:43:59         
ORGUE,Laura              00:44:29      
MIRO,Mireia              00:44:49      

Per altra banda i ja a la tarda començava la segona prova del dia. Probablement la més espectacuar de cara al públic present, consistent en una carrera de 200 metres de llargada amb un desnivell acumulat de 100 metres –Sky Speed-. El format, surten 4 corredors a la vegada , és, juntament amb la poca distància recorreguda, dos elements bàsics per entendre la gran afluència de gent que es dona cita al llarg de tot els circuit, essent els metres abans de meta un punt de gran expectació i ànims per tots els valents participants. L’Sky Spedd disputat al Pla de la Ermita va comptar novament amb Carles Martí de l’equip Borges Trail. L’atleta de casa no va poder fer res per entrar entre els 20 millors temps i, per tant, no va poder accedir a les tandes finals. Novament destacar la gran participació d’atletes internacionals de renom.  En Categoría masculina es va imposar el francès Didier Zago per davant de Jesús de la Morena que pren el testimoni de Just Sociats, campió fa quatre anys, i que la seva quarta posició a l’edició d’engunay dóna a entendre l’augment de la competitivitat de la prova. 

CLASSIFICACIÓ HOMES
1.                ZAGO,Didier
2.                DE LA MORENA,Jesus
3.                HERNANDO,Luis albert
4.              SOCIATS,Just
5.               PARÉS,Rafael
6.              RIBA,Enric

CLASSIFICACIÓ DONES
1.                  CARDONE,Debora 
2.                  KORTAZAR,Oihana 
3.                  LEAL,Silvia 
4.                XANDRI,Alba 
5.                 ORTEGA,Vanesa 

Recordar que aquest cap de setmana continuen els Sky Games a més de diferents activitats lúdiques que es desenvolupen al llarg de la setmana.  Felicitar a l’organització per molts motius. Per la professionalitat amb la que es treballa i per la qualitat i quantitat d’esportistes i personal adjunt que es donen cita a un esdeveniment que només es repeteix cada 4 anys. Finalment comunicar que la Conca de Barberà també va ser representada per dos atletes més: Joan Cartanyà de l’equip Llop Aventura i de Jordi Pijuan de la formació del AE Blancafort.

dimarts, 3 de juliol del 2012

1era Cursa de Muntanya Seminocturna de Prades.




Aquest dissabte 30 de juny es va celebrar la 1era cursa de muntanya  seminocturna de Prades, prova puntuable pel Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp,  amb un recorregut molt atractiu de 17.200m i un desnivell positiu de més de 700metres, el qual estava format per dues parts ben diferenciades; els primers 7 quilometres molt més tècnics i on es feia la majoria del desnivell total de la cursa i els últims 10 quilometres que es transcorria per pistes amples i planeres on els corredors més ràpids podien treure profit per marcar forts ritmes.

A les 20:30 de la tarda és va donar el tret de sortida de la cursa on estaven presents tres components del Borges Trail–AAEET Valls, el Tavi Fossas, la Nuri Fortuny i el Salvador Martí. Des del principi de la cursa es va imprimir un fort ritme, creant un grup capdavanter, format per Sergi Hidalgo, Gerard Anton, Victor Gonzalez i Toni Calderón  i per darrera a uns metres els perseguia Salvador Martí que es va quedar despenjat en el 2on quilometre de la cursa.

En el 7e quilometre, després de fer la part més dura de la cursa, el Sergi Hidalgo, aprofitant la seva rapidesa en el pla, va imposar un fort ritme  marxant en solitari, tot i així el seguia de ben a prop Toni Calderón, un expert corredor de muntanya que en les baixades tècniques recuperava terreny i fins i tot, en molts moment de la cursa, n’agafava el liderat. El frec a frec entre els dos corredors va durar fins els 2 últims quilometres de la cursa, la qual acaba amb un baixada tècnica on a més a més s’afegia la dificultat de la falta de llum, va ser en aquest punt de la cursa on  Toni Calderón (Running Peace World) va aprofitar les seves habilitats tècniques per fer-se amb la victòria de la cursa amb un temps de 1h20’29sg, seguit per Sergi Hidalgo i Gerard Anton (C.E. Trail Tarraco) amb un temps de 1h21’01sg i 1h23’11sg respectivament.

Pel que fa als representants del Borges Trail-AAEET Valls, el Salvador Martí va realitzar una frec a frec en bona part de la cursa amb el corredor del C.E. Trail Tarraco Arturo Neriz,  per disputant-se la 4rt i 5ena posició que completaria el podium de la cursa. Els dos corredors es van anar alternant les posició durant gran part del recorregut fins arribar als últims  3 quilòmetres on el  representant del Borges va incrementar el ritme per escapar-se en solitari aconseguint així fer-se amb una meritòria  4rta posició general i poder seguir sumant punts de cara a la classificació general del Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp.
En Tavi Fossas i la Nuria Fortuny no van tenir uns dels seus millors dies. En Tavi va tenir males sensacions des del primer quilòmetre de la cursa i no va poder exprimir-se al 100%, a més a més, la segona part de la cursa, no l’afavoria molt, ja que era per corredors més aviat ràpids i poc tècnics, tot i així va aconseguir una 15ena posició general i 4rta de la seva categoria. La Nuria per la seva part es va trobar molt malament, va arribar a la cursa molt cansada i va patir des de l’inici, però demostrant una gran capacitat de sacrifici va poder acabar en 7ena posició, d’aquesta manera aconseguia poder seguir aspirant a la classificació general del Circuit, on ara per ara, en condicions normals, és la corredora més forta.

D’aquesta manera es va donar per finalitzada una bonica vesprada esportiva en un lloc tant emblemàtic com son les muntanyes de Prades i amb un ambient molt saludable i festiu. Esperem poder repetir el proper any, més i millor.

Classificació general:

1-. Toni CAlderon Guillen  1h20’29sg      (Running Peace World)
2-. Sergi Hidalgo Bladé       1h21’01sg    (C.E. Trail Tarraco)
3-. Gerard Anton Lopez      1h23’11sg    (C.E. Trail Tarraco)
4-. Salvador Martí Perelló  1h24’31sg      (Borges Trail AAEET-Valls)
5-. Arturo Neriz Bellido       1h25’29sg    (C.E. Trail Tarraco)
...
15-. Octavi Fossas Batlle     1h33’36sg   (Borges Trail AAEET-Valls)
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute