QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dijous, 2 de juny del 2011

CURSA DE MUNTANYA ALMOGÀVER AUTOSUFICIENT.

El passat dissabte, 28 de Maig, va tenir lloc, a La Riba, la segona cursa de muntanya Almogàver Autosufient. La prova, amb els seus 67,7 km i els 2.820m de desnivell positiu, la converteix en una carrera molt dura i exigent, sort que la meteorologia no fou adversa i només vàrem patir la calor del sol en els darrers km. D’altra banda, la zona per on transcórrer la fan molt atractiva i permet gaudir dels paratges naturals. tant de la vall del riu Brugent, com de les muntanyes de Prades. 

Pel que fa a l’àmbit participatiu, podríem dir que la inscripció no fou massa concorreguda, ja que tan sols uns 50 corredors vàrem prendre part en la sortida, una de les causes podria ser el gran nombre de curses que coïncideixen el mateix cap de setmana. En aquest, només a les comarques tarragonines, coïncidien: la cursa de Paüls, la marató de la Baronia d’Escornalbou i aquesta mateixa. 

La sortida, com s’ha esmentat anteriorment, va donar-se a la població de La Riba (Alt Camp), concretament des del refugi Els Masets. Una de les peculiaritats era que podies sortir entre les 06:00 i 07:00 h. del matí, aquest fet permetia als corredors treure’s una mica de pressió de sobre i anar amb més calma. 

Fent una breu descripció del recorregut, diríem que, sortint del refugi, pujaríem fins al Puig d’en Marc, d’allí baixaríem al Brugent, remuntant-lo fins al Molí d’en Fort, 1º control. Seguidament ens tocaria pujar fins a Mont-ral, continuaríem baixant altre cop al Brugent, aquesta vegada el remuntaríem fins al Toll de l’Olla, 4º control. Una vegada aquí, tocaria fer una bona pujada fins a la Creu Trencada, això sí, vorejant el petit poble de Capafonts, seguiríem direcció a l’ermita de l’Abellera (Prades) on hi trobaríem un avituallament estratègic, km 38 de cursa . Un cop aquí, una sèrie de pujades i baixades ens duríen fins al refugi dels Cogullons, en aquest indret, km 49,5, ja començaríem a veure el final de la cursa. Ens quedaria la baixada fins a Farena (tocant a el Brugent un altre cop), l’última pujada fins a Rojals i la darrera baixada fins al punt d’inici, a La Riba. 

Per part del nostre equip hi van prendre part en Carles Martí i en Ramon Barceló, que formàvem un bon tàndem. En Ramon marcant el ritme en el primer tram del recorregut; i en Carles fent el mateix en el segon tram. Finalment el seu temps fóra de 10:14:00, i a falta de la publicació dels resultats, creiem que vam quedar el 8è i 9è de la classificació general. També volem destacar el bon temps que va marcar el guanyador de la prova, el nostre amic Germà Guarch , i com no, d’en Jordi Pàmies, que quedà en 5è lloc. 


Més informació i els resultats, la podreu trobar a:
http://www.elbrogit.com/almogaver-2011.html
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute